2021 6. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2021 01:35
Üniversite okuyan genç, babasıyla amcasının yaşadığı eve köy hayatına uzun zaman sonra geri dönecektir. Babası heyecanla oğlunu beklerken oğlu yanında bir arkaşıyla geliyor. Arkadaşı tıp okuyan Bazarov Nihilizm (Hiçcilik) felsefesine kendini adamışlığıyla çevresindekilerin tepkisini toplamaya başlar. Ona göre hayatta sanat,aşk sevgi,aile bağı bunlar aslında birer hiçtir. Genç Arkadiy'de arkadaşının felsefesinde ilerliyor ama henüz onun kadar bir adanmışlığı yok. O henüz aile bağlarından, insani duygularından kopamamış bir toylukta ama fazlasıyla da görüşe hevesli ve heyecanlı yaklaşıyor. Ancak bu iki genç aşkla tanışınca yolları da felsefe yoldaşlıkları da birbirinden ayrılıyor. Kitap beklentimi tam olarak karşıladı mı derseniz hayır! Çünkü tam olarak hiçbir konuyu tam anlamıyla alamadım eğer olay felsefi bir görüşse daha çok konu edinilmeliydi. Konu aşksa, biraz daha değişiklikler yaratmalıydı. Konu babaların evlatlarına olan sevgisiyse evet onu gerçekten hissettim, hatta evlatların bazen aşırı sevgi dolu, bazen de aşırı kayıtsız oluşları sinir etti. Tabi ki görüşleri gereği meydana çıkıyordu bu kayıtsızlık ama onu da dediğim gibi tam olarak konunun tamamına yaymadığı için yazar benim için her konu fazlasıyla havada kalmış oldu. Zaman kaybı mıydı? derseniz hayır kesinlikle değildi. Hatta başlangıçta nasıl biter ki sıkıcı gibi korkusu sardı ama aslında epey de hızlı aktı. Yani aslında ben de tam olarak sevdim mi sevmedim mi bilemiyorum. Şunu da eklemek istiyorum neden sürekli gidip birilerinin evinde günlerce aylarca kalıyor bu arkadaşlar ben anlamadım hiç selam sabah yok ben geldim sizde kalacam artık gibi bir lakayıtlık :)
Babalar ve OğullarIvan Turgenyev · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202555,8bin okunma