·352 syf.····Okunma: 11 Ocak 2021 00:29 Özgürlük iki kere iki dört eder diyebilmektir.
2 x 2 = 5
1984 George Orwell'ın o meşhur distopik eseri
Dikdatörlüğün ve iktidarın kendi çıkarları uğruna neler yapabileceğini okuyacaksınız.
Kitabı okurken 1940'larda yazılmış gibi değilde sanki dün kaleme alınmış gibi hisseettim. Sürekli 1984'te geçen ortam ile şu anı kıyaslamadan duramadım. Duygularını kaybedip robotlaşmaya başlayan insanlar, savaş karşıtı görünen savaş elçileri, bir şeylere uyanmasından korkulan proleterler, her adımınızın izlendiği tele ekranlar ki bunlar günümüzde telefonlar, düşünmek, sorgulamak yasak eğer farkında olmadan düşünürsen düşünce polislerini ensen de hissetmen an meselesi. Tek büyük gerçek var o da Büyük Birader. Tek bir amaç uğruna hayatını sürdürmelisin sevgiyi sadece Büyük Biradere karşı hissedebilirsin. Büyük Birader'in yazdığı eserleri okur onun istediği kelimelerle konuşur onun istediği gibi yemek yer onun istediği gibi düşünürsün eğer bunları yapmazsan düşünce polisleri tarafından sevgi bakanlığında şiddet işkence görüp 101 numaralı oda da benliğini yitirirsin kim bilir belkide buharlaştırılırsın sanki hiç var olmamış bu dünyada yaşamamış gibi.
SAVAŞ BARIŞTIR
ÖZGÜRLÜK KÖLELİKTİR