···Okunma: 11 Ocak 2021 20:58 Geleceğe mektup:
Ah Raskolnikov sen o tefeci kadını öldürdüm diye dünyadaki bütün kötülükleri engelleyebileceğini mi sanıyordun?
Bay Svidrigaylov belki bir çok kişi sizin ne aşağılık bir insan olduğunuzu düşünüyordur ama ben sizde ne görüyorum biliyor musunuz? Gerçek dürüst bir sevgiye ihtiyacınız vardı, siz aşık olduğunuzu kabullenemediniz? Belki bunu kendinize itiraf ettiğiniz an kendi işinizi tek bir kurşunla bitirdiniz.. Ne yazık ki kibir aşkınızı sonsuza dek kaybetmenize sebep oldu..
Sonya.. ah küçük tatlı meleğim.. Sen bu dünyaya acı çekmeye gelmişsin tatlım.. Romanın sonunda tamamen kavuşamasanızda.. biliyorum .. Şu an Raskolnikovla birlikte fakir ama gururlu fakir ama sevgi dolu bir hayat sürüyorsun.. Sen bunu hak ettin canım öpüyorum yanaklarından..
Razuhimin dostum sana gelince iyi niyetini, cesaretini ve Dunyaya olan aşkını hiçbir zaman kaybetmeyeceğine inanıyorum..
Sevgili Dunya söyler misin bana seni bu kadar çekici kılan neydi? Uğruna intihar edilecek kadar sevilmeyi ne çok isterdim..
Sayın sorgu yargıcı Porfiri size gelelim.. inanın okurken benim bile psikolojimi bozdunuz, bir an çıkıp ben öldürdüm diyecektim neredeyse.. Sizin gibi akıllı yargıçlara bu dünyanın ihtiyacı var
Huzurla uyu Pulheriya.. Oğlun hayatının anlamını buldu.. O gerçek aşkı buldu.. (Bir dost)