·400 syf.····Okunma: 11 Ocak 2021 22:49 Hayat dersi çıkarılacak bir kitap gerçekten.Betimlemeler fazla olsa da bitirdiğinizde”Beni anlatıyor,hatamı buldum”diyebiliyorsunuz.Ben içinden seçtiğim,mottom yapacağım şeyleri yazmak istiyorum.
-Acılar sonsuz,mutluluklar sınırlıdır bu yüzden mutlu olduğunda o anın tadını çıkar,anı yaşa.
-Bazıları kendinden ödün vermek gibi görse de her zaman nezaketli ol.
-Rüzgarlarla saçılmış gibi görünen onca tohumun meyvesini elbet alırsın.Asla pes etme.
-Bol keseden vaat verme ve sahte umut kapısını aralıklı bırakma.Kesin olarak hayır de.
-Aşırı güven saygıyı azaltır,bayağılık küçümsenir,fazla çaba sömürülmenize neden olur.Her şeyin fazlasından sakın.
-Rakam ne kadar büyük olursa olsun,ister altın kalemle ister kurşun kalemle yazılsın rakamdan başka bir şey değildir.
-Zekanı ortaya koy ancak kimsenin eğlencesi olma.
-Saygınlığını yitirmiş insanlar çevrende olmasın.İşin özüne git gücünü topla ve orda savaş.Sorunu ya çözelim ya da bu işi bitirelim mantığıyla hareket et.Sorunu çözmeyi arka plana atmak sadece yıpratır.
-Her hile,her kurnazlık sonunda ortaya çıkar ve sahibine zararlı olur.Başkasının yapacağı iyiliklerden mümkün olduğunca uzak dur. -Gerçek aşk ölümsüzdür,bahaneler kabul etmez ;saçlar beyazlaşır ancak gönül hep gençtir.Gerçek aşk hesap istemez.Zaten aşkın en büyük ayrıcalığı kendi kendini kanıtlaması değil midir?
~Son olarak sevilmek ve anlaşılmak en büyük mutluluktur.