2021 1. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2021 05:58
Özledim , merak ettim! Ince Memed seruvenim devam etti 2021 senesinde de. Ben aylardır Ince Memedi okumayı özlemle beklerken eserin neredeyse yarısına kadar Inceden bir haber alamıyordum. Evet biliyordum yaşadığını fakat neler yapıyordu diye merakımdan kurtulamadım. Murtaza Ağa , Topal Ali , Mola Duran ,çavuş mavuş... Çoğunun hikayesini okuduk ilk kısımlarda . Topal Ali hayın mı ikircikliğinde kurtulamadık . Mola Duran' ın Memedi desteklemesi en çok şaşırdığım kısımlardı. Fakat tüm ağaların ikiyüzlülüğü ve birbirlerinin ardından kuyu kazmaları beni hiç şaşırtmadı ama çok mutlu etti . Hele saniyeler içindeki dönüşleri Ben en çok Seyranla Memede doyamadım . Keşke dedim görseydi bari son kez Seyranını Memedim. Sonra dedim dur dur daha eser devam ediyor. Ama ne Seyrana ne Hürü Anaya , Koca Osmana , Ferhat Hocaya doyamadım , hala özlüyorum onları. Ilk iki eserde kalk hadi Ince karpuz gibi yattın kaldın dedik. Meğer bu kitapta Ince yaralı yatağında yatıyormuş. Bu kitap ilk iki eserden ciddin anlamda farklıydı. Çocuklara değinmiş olması ve çocukların aslında büyüklerden daha çok geleneklere bağlı olması ve merhametleri beni etkiledi. Fakat eserde biraz daha etkili olmalarını bekledim. Belki diyorum dördüncü kitapta bunu görürüm. Kitapta beğendiğim sevdiğim hatta yine mi hüsran dediğim karakterler oldu ama hepsi şuan bile Çukurovada köylerde var dedirtti bana. Dört bucakta hatta. Incemiz eserin sonunda tekrar kendisinden bekleneni yaptı . En çok merak ettiğim bir sonraki eser de sıra hangi kalleş kan emici ağadaydı. Yaşar Kemalin kalemine bir kere daha vuruldum desem yalan olmaz. Betimlemeler sıfatlar bence efsunlu bir büyüyle yazılmış. Eserde verdiği bilgiler Yaşar Kemal'in edebiyat yönelimini daha iyi anlamamı sağladı. Yazmak istedigim çok sey var fakat toparlayamadığım çok cümlem!
İnce Memed 3Yaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202326,2bin okunma