2021 2. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2021 11:11
Spoilersız inceleme Yazarın hem zamanın şartlarını, bazı insanların çok kazanması, bazılarınınsa ancak kazananlara özenmesi ve ne yapacağına dair fikir geliştirememesi konusunu, kısacası kapitalizmi derince ele aldığı bir eser olmuş. İnsan ruhunun karmaşık ve kestirilmesi zor özelliklerine adeta nüfus ediyoruz. Kitap tek bir karakterin ağzından anlatılmıyor. Bir çok kez karakterlerin diğerleri de (Bedri dahil) konuşturulmuş. Herkesin kendisinden bir parça bulacağı bir öykü aslında. Çünkü hepimiz hayatımızda birisine deli gibi aşık oluruz da, onu incelemek, kötü yanlarını görmek istemeyiz. Gözümüzde daima öyle temiz kalacağını sanırız. Oysa zamanla “İçimizdeki şeytan” bizi dürter ve farklı fikirler empoze eder. Sevgi kirlenir anlayacağınız. Kitapta kısaca işte bu, tertemiz ve sonsuz gibi görünen sevginin nasıl yerini uzaklığa bıraktığını okutuyor. Okuduğum yayın evinin baskısı 416 sayfa olduğu için açıkçası bazı sayfalarda epey uzadığını hissetsem de, yazara olan saygımdan satır dahi atlamadım. Okumayan herkese tavsiye ediyorum.
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Dokuz Yayınları · 2019209bin okunma