Spoiler içerir..
2021 1. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2021 13:24
Gurur ve Önyargı... Başka bir çevirisinde Aşk ve Gurur olarak isimlendirilmiş ancak kesinlikle ve kesinlikle Gurur ve Önyargı en doğru başlık olacaktır. Mr. ve Mrs. Bennet, 5 kıza sahiptirler. Mrs. Bennet'in sanırım hayattaki tek gayesi kızlarını zengin adamlarla evlendirmektir. Kitabımızın aşıkları kitabın isminde de görüldüğü gibi duygular beslemektedir. Mr. Darcy oldukça gururlu bir adamdır. Kendi ailesi dışındaki insanları küçümsemek Mr. Darcy'e ailesi tarafından öğretilmiştir. Elizabeth, müstakbel Mrs. Darcy, insanlara karşı ve özellikle sevgili Mr. Darcy'e karşı önyargılı bir insandır. Kitabın başından beri bu iki karakterde bu iki duygu baş gösteriyor. İkisinin de "engel" denebilecek çok şey karşılarına çıktı. Ama kitabın sonunda, nihayetinde bu iki duygu bir kenara bırakılıp iki aşık birbirlerine kavuşuyorlar. Ve hem bu iki aşığı birleştiren hem de önlerine çıkan "engellerden" biri olan diğer kahramanlarımızın hayatları da gayet işleniyor. Kitap gayet akıcı, okudukça bir bölüm daha okuyasınız geliyor. Okumadan önce çok merak ettiğim bir kitaptı. Şimdi okuyup bitirdim ve en sevdiklerim arasındaki önemli yerini çok başarılı bir şekilde aldı. Mutlu sonla biten hikayeler, gerçek hayatta yaşanması zor olduğundan okuması bana göre en keyif verici hikayelerdir. Şiddetle tavsiye ederim, okurken gülümsemeniz yüzünüzden hiç düşmeyecektir.
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,7bin okunma