···Okunma: 14 Ocak 2021 08:49 Herkese Selam.
La, Nazan Bekiroğlu'nun kaleminden okuduğun 2.Kitap. İlk okuduğum eser ise Nar ağacıydı. La, Nar ağacına oranda daha şiirsel bir dille yazılmış roman. Oldukça etkileyici ve gerçekten yazım şekline şaşırdığım bir kitap oldu. Hayatımda roman okudum, şiir okudum ama hiç şiirselleştirerek yazılan roman okumadım. Bu da yazarın gerçekten kaleminin gücünden kaynaklanıyor sanırım.
Kitap Adem ile Havva'nın cennette başlayan hikayelerini dünyada ilerleyişini anlatıyor.
Adem'in yasak elmayı yedikten sonraki pişmanlığını ve tövbe edişini... Kabil'in kardeşi Habil'i kıskançlığı yüzünden öldürmesini, kinini nefretini anlatıyor...Ama öyle bir anlatıyor ki şaşırıp kalıyorsunuz, kalbinizin ritmi değişiyor kitabı okurken, göz pınarlarınız doluyor taşıyor. Biliyoruz sandığımız bir hikayeyi bilmediğimizi fark ediyoruz kitabı okurken. Sıradan, herkesin anlattığı bir yaşantıyı yaşayarak, hikayenin içine girerek ince detayına kadar yaşıyorsunuz aslında. İnsan bu kitabı okurken kendi eksik yanını, kendi yaptığı yanlış davranışları gözünün önüne geliyor. Bu yüzden okunmalı.
Öylesine etkili ve öylesine insanın içine, kalbine dokunan bir eser... İnsanlığın başlangıcından başlayarak gelecekteki insanların tümünü ele alan konulara değiniyor.
İlk aşk, ilk acıkma, ilk hastalanma, ilk annelik ve babalık duygusu, ilk evlat acısı...
Her şeyin ilki bu kitapta. Alın ve okuyun insanlığın başlama hikayesini birde Nazan hocanın kalemiyle okuyun.
Selam ve dua ile...