···Okunma: 15 Ocak 2021 22:28 cok surukleyici bir oturusta biten bir kitap. genel olarak karakteri garip ve bu kadar duygusuz olmasini insanlik disi buldum. belli basli yeme, icme gibi ozeliikler disinda duygusal olarak her seye duz mantik yaklasmasi cok degisik geldi
spoiler
ana karakterin olaylara surekli “ne fark eder?” seklinde bakmasi bana cok sogukkanli ve duygusuz geldi. cinayeti islemeye kadar olan ilk kisminda her gunu birbirine benzeyen olaylara karsi olsa da olmasa da kendisi icin bir sey degistirmeyecegini surekli dile getiren biri. cinayetten sonra ise bu tavri devam ediyor ve kendisinin sucsuzlugunu veya ustune yikilan suclamalarin dogru olmadigini gostermek icin hicbir sey yapmayip avukatina da hic yardimci olmamasi bana insanin dogasina aykiri gibi geldi. fakat en sonda olum emri geldiginde, elinde yapabilecek hicbir sey kalmadiginda olecegi icin korkuya kapilmaya, istemedigi halde umut etmeye baslamasi guzel bir duygu gecisiydi. son kisimda rahiple konusmasinin ustune patlamasi tum kitap boyunca gosterdigi sayili insani bir durum oldu. tum olayi birinci agizdan degil de disaridan dinleseydim belki ben de adamin idam edilmesine hak verebilirdim, ama birinci agizdan dinlemek suclu olsa da idami hak etmedigi gibi bir dusunce birakti bende.