···Okunma: 16 Ocak 2021 22:20 Kadınlar ve dinleri birleştiren şeyleri okumaktan çok keyif alan biriyim ve bu kitap bu konuda okuyabileceğiniz belki de en iyi, en öğretici, en makul kitap olabilir. Ben okumamı Kur’an meali ile birlikte yaptım. Bu şekilde, kitapta yazanları teyit ederek benimseme yolunu seçmek benim için heycanlıydı.
Kur’an ı hep çok merak eden biri olarak bu kitabı doğru zamanda okumuş olmanın mutluluğunu da kendime kattığım bir değer olarak görüyorum.
Kadınların tek tanrılı dinler karşısında her zaman ikincil kabul edilmesi ve bunu ‘normal’ olarak nitelendirmesi üzerinden anlatılan içerik benim için çok akıcıydı. Aynı anda bu kadar çok şeyi öğrenmeniz , kültürler arası farklılarda ‘kadın’ olarak yolculuk yapabilmeniz ve sonunda her zaman, hüzünle ataerkilliğin sizin asla siz olmanıza izin vermediğini görmek de bir o kadar değerli. Farkındalık değerlidir..
. Kitap size, değiştiremediğiniz bu sistem içeresinde ‘kendi adınızı koyma cesaretini’ veriyor. Tabi gerçeklikte böyle bir şey mümkünse...