2021 12. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2021 19:13
Merhaba dostlar. Nasılsınız? Akşam saatlerine kadar fena geçmeyen, şimdi biraz moralimizi bozan ve maç sonrası incelememizi paylaşma fırsatımızı bulduğumuz bir gece. Hepimizin gecesi, gündüzü ve yeni haftası bol mutluluk getirsin dileklerimle. Kitap, aşağıda resim olarak da paylaştığım (böyle detaya iniyorum genelde, evet) parça parça yazıları bütünlenmiş hallerini içeriyor. Zweig’i cesaretlendiren, mutluluğunun, huzurunun ve tabii tecrübelerin ortalaması alınırsa ortaya çıkan eser diyebileceğimiz bu kitapta özellikle Brezilya kısmına, şehir ve insanlarına ayrılan yerin dikkat çektiğini söylemek mümkün. Özellikle Zweig’in Güney Amerika anılarını bu kadar canlı anlatıp hayatını orada sona erdirmesi benim sürekli dikkatimi çeken hususlardan. İlk dünya savaşından etkilenmesini resmen hissediyoruz yazılarında. Sanırım diğer dünya savaşında da bu etkinin sonucunu yaşadı kendisi. Şu anlatılanlara, betimlemelere bakınca da aklıma çok cümle geliyor aslında. Gerçekten büyük bir dünya, o dünyaya sığmayanlar da var büyük bulanlar da var. O dünyaya hiç girmeyenler de var tabi. İyi ki kitaplar ve biz o dünyanın içerisindeyiz. Şöyle bir içerik bilgisi de verelim: hizliresim.com/KAldDo Hepimize iyi akşamlar, iyi okumalar ve mutlu geceler diliyorum efendim..
BuluşmalarStefan Zweig · Tekin Yayınevi · 2016109 okunma