Puan vermedi·48 syf.····Okunma: 17 Ocak 2021 22:02 İlk defa Masa Dergi okudum ve genel anlamda beğendiğim bir dergi oldu. Hakkında yazılan detaylı yazı ve kızı Filiz Ali ile yapılan röportaj sayesinde en sevdiğim yazarlardan biri olan Sabahattin Ali hakkında hiç bilmediğim güzel bilgiler öğrendim. Pek çok sanat dalıyla alakalı da güzel yazılar okudum ve bunları okurken fazlasıyla keyif aldığımı söylemeliyim.
Sabahattin Ali ile ilgili olanlara ek olarak beğendiğim diğer yazılar ise şunlar oldu: Arda Erel’den “Mutluluk Paketleri”, şarkılarını beğenerek dinlediğim Kalben’den “Umutlar”, Hakan Akdoğan’dan “Bellek Bir Usturadır Bahattin”, Zeynep Kaçar’dan “Filiz”.
Zamanımızın acı problemi olan taciz konusu hakkında, yazar Buket Uzuner’in kaleme almış olduğu “Taciz; Ahlak, Namus ve Vicdan Meselesidir” adlı yazı etkileyiciydi. Yazıda da belirtildiği gibi toplumun gözü önündeki pek çok alandan ünlü insanların da Buket Uzuner gibi bu konuda bir şeyler söyleyip, onların da tepki göstermesini bekliyorum açıkçası.
Celine Symbiosis’in, 20. yüzyılın en önemli ressamlarından Salvador Dali hakkında verdiği bilgiler ve “Eriyen Saatler” ya da diğer adıyla “Belleğin Azmi” isimli tablosuna yaptığı çözümlemelerin yer aldığı “Belleğin Azmi” isimli yazısı ise resim sanatıyla pek alakam olmamasına rağmen anlayarak ve haz alarak okuduğum bir yazı oldu.