·617 syf.··Beğendi
···Okunma: 17 Ocak 2021 21:43 Kitap nihayet bitti ama bende Oblomovluk başladı galiba13 günümü yedi ama değdi doğrusu. Ah Oblomov ah. Nereden başlasam, nasıl anlatsam seniBu uyuşukluğu ve tembelliği anlatmaya kelimeler yeter mi? Yazar da anlamış olmalı ki tam 200 sayfaya yakın yataktan çıkarmadı seni. O arada ben öldüm tabi sinirden. Elinden tutup çekesim geldi, yeter kalk Allah aşkına diyeBu kadar tembel olunur mu kardeşimBu sinir harbini yaşamışsak yazar çok başarılı bir şekilde oluşturmuş demektir karakterini.
Aslında bir Rus soylusudır Oblomov. Aklında pek çok proje vardır. Amma ve lakin tembelliğinden bunların hiçbirini hayata geçiremez. Aslında hepimizin içinde bir parçacık da olsa Oblomovluk var mıdır? Evet galiba.
Oblomov'un zıddı olan arkadaşı Ştoltz, en az kendi kadar tembel olan uşağı Zahar ve sevdiği kadın Olga romanın diğer kahramanları.
Oblomov ile mutlaka tanışın