···Okunma: 18 Ocak 2021 19:09 Sanırım şimdiye kadar en severek yaptığım kitap incelemem olacak. Kitabın kalınlığı kesinlikle gözünüzü korkutmasın, öyle güzel içine alıyor ki insanı, bırakamıyorsunuz. Ben koridor yayınlarının bez ciltli serisinden almayı tercih ettim ve hiç pişman olmadım çünkü çevirisi çok kaliteli. Ve kitaba başlamadan önce muhakkak yazarın hayatına bir göz atmanızı öneririm, okurken yer yer göreceksiniz ki, yazar aslında bu kurguyla bir nevi kendi yaşamından da kesitler sunuyor bize. Yazarın kardeşi Emily Bronte’ ın ‘Uğultulu Tepeler’ adlı romanını muhakkak duymuşsunuzdur. İki yazar da , kitaplarını yazdıkları dönemde kadın oldukları için okunmamasından endişe ederek, erkek takma isimleriyle kitapları çıkarmışlar. Bu gerçeği öğrendikten sonra özellikle kitaba olan bağınız daha da artıyor.
Konusuna gelecek olursak, aşk klasiklerinin baş yapıtlarından biri. Romantizm teması kitapta baskın olarak işlenmiş. Kitabın adından da belli olacağı üzere baş karakterimizin adı Jane Eyre. Jane, büyük zorluklarla öksüz olarak büyüyen ve kendi ayakları üzerinde durmak için dönemin büyük zenginlerinin evinde mürebbiye olarak çalışan genç bir kız. Ve aradığı aşkı da bu evde buluyor ancak aradaki yaş farkı ve sınıf farklılıkları sebebiyle tepki görüyor. Charlotte Bronte ‘ la tanışma kitabım oldu ve iyi ki de okumuşum dediğim kitapların başında geliyor artık. En kısa zamanda kız kardeşi Emily Bronte ‘un ‘ Uğultulu Tepeler’ isimli kitabını da okuyacağım. Erkek egemen toplumunda yetişmelerine rağmen, inadına kadın olarak biz de varız diyebilen iki yazar göreceksiniz. Kütüphanenizin baş köşesine konulabilecek çok çok değerli bir yapıt. Hayran kaldım ve herkese tavsiye edeceğim