2021 3. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2021 18:00
Hepimizin bildiği bir hikaye "Alice Harikalar Diyarında." 1931 yılında hayvanlara insani özellikler yüklendiği ve bunun insanlara hakaret olduğu gerekçesiyle Çin Hükümeti tarafından yasaklanmış. Alice, yeleğinin cebinden çıkardığı saate bakıp konuşan bir tavşanı takip ederken kendini birden tavşan deliğinden düşerken bulur ve yeni bir diyara adım atar. Bizim içinse muhteşem bir hayalgücün kapıları açılır. Burada yediği şeylerle boyu küçülüp büyür ve birçok yeni kişiyle tanışır: sırıtan ve görünmez olabilen bir Chespire kedisi, uykulu bir fındık faresi, zamanı çay vaktinde durmuş bir Mart tavşanı ve şapkacı, iskambil kağıdından bir kraliçe... Kitapta Alice'nin tırttıla "Sen kimsin?" sorusuyla başlayan sohbeti ve kediyle yaptığı "nereye gideceğini bilmiyorsan hangi yoldan gittiğinin bir önemi yok." diyoloğu en beğendiğim yerler. Hangi yaşta olursak olalım her daim severek okuyacağımız bir hikaye. Keyifli okumalar dilerim
Alice Harikalar DiyarındaLewis Carroll · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202128,6bin okunma