Puan vermedi·80 syf.··Beğendi
···Okunma: 29 Aralık 2020 13:22 Sun Zi tarafından yazılan “Savaş Sanatı” insanlık tarihinin en eski ve üzerinde en fazla araştırma ve tartışma yapılmış strateji eseridir.Eserin geçmişi Çinin savaşan beylikler dönemine kadar uzanmaktadır.Yani Milattan önce 403-221 yıllarına dayanmaktadır.Sun zi çok iyi bir filozof ve askeri bilgedir aynı zamanda sert bir komutandır Yaşamını “Wu” da geçiren Sun zi Wu hükümdarı ile de kitabı vesilesiyle tanışır.Hükümdar, Başarılı konutandan saray ahalisine talim yaptırmasını ister başta ciddiye alınmayan Sun Zi orada birkaç kadını idam eder ve artık herkes tarafından Ciddiye alınan komutan olarak korku salar.Bu bilgiler kitabın sunuş kısmında koyulmuş zaten İçerik olarak askerlere duydukları sese,gördükleri dumana,üstlerine gelen düşmana karşı nasıl konum alınacağını anlatır. Savaşırken yüksekte olmanın avantajlarını,savaşılan zeminin ıslaklığına kadar çok detaylı bir şekilde kaleme almıştır.Savaşılan yerdeki Dokuz arazi türünü,kullanılması gereken casusları,ateşli saldırıları her yönüyle ele alıp askerler için çok değerli bilgileri paylaşmıştır günümüzde de tarihin en önemli strateji kitabı olarak bilinir.Çok kısa bir kitap ama içi dolu herkese tavsiye ederim.:))