···Okunma: 19 Mart 2020 23:11 2012 Orange Ödüllü bu tarihi fantastik mitolojik kitabı çok çok sevdim Yazar kitabı on senelik bir çalışmayla yazmış ki çevirisiyle kapağıyla çok güzeldi sizi ayrıca kutluyorum @ithakiyayinlari
Kitabı anlatan karekter sürgün prens Patroklos, Akhilleus ile tanışır sonra birbirlerini sevip eşcinsel olarak devam ederler hayatlarına ve kitapta bize hikayeyi Patroklos anlatır.. (Bilemiyorum bu eşcinsellik olmasaydı çok daha güzel olurdu en azından 18 yaş altına da önerebileceğim bir kitap olurdu neyse o bakış açısını atlarsak mükemmel bir kurgu hayranlıkla okudum)
Kitabı okurken Yunan mitolojisindeki tanrılarla tanıştım
Sonra Antik dünyanın en güzel kadını Prenses Helene’ye talip olmak için hediyeler götüren kralları prensleri ve en önemlisi Akhilleus ‘u tanıdım Sonra mı sonra Helene bahanesiyle Truva’ya savaşa gittik ordaki kehaneti bile bile gittik savaştık..”Troya’ya gidersen geri dönemeyeceksin..Genç bir adam olarak öleceksin..”
Kitabın sonunu da 2004 yapımı Truva filmiyle biliyordum asla unutamayacağım filmlerden biridir ki izlemeyenler varsa izlesin hatta kitap okuyamayacak olanlar izlemediyse filmi izlesin tabiki kitap gibi olmaz ama Brad Pitt iyi iş çıkarmıştı 🎞
Ben Kirke’yi de okuduktan hemen sonra @işbankasikültüryayinlari ‘dan Homeros’un İlyada ve Odysseia kitaplarını okuyacağım
Okuyanlar varsa öncelik hangi kitapta olmalı İly mi Ody mi?
Kitap Alıntılarım
Ölülerin sesinin yaşayanları çıldırtacak gücü olduğu söylenir
İnsan yaşlandıkça hatırladıkları azalırmış
Hangi milletten olursa olsun,hiçbir insan diğerinden değerli değildir
Aslanlarla insanlar arasında pazarlık olmaz
Bazıları öldükten sonra on kazanır, bazıları da yok olur gider. Bir neslin hayranlık duyduğu şey diğer nesillerin tiksintisini uyandırır
Biz yalnızca insanız..Meşalede kısa ömürlü bir alevden ibaretiz
Kitap puanım :5 / 5
#AkhilleusunŞarkısı #thesongofachilles #MadelineMiller #ithakiyayınları #ithakiokurları #Troy #Truva #Homerus #İlyada #Odysseia #işbankasıkültüryayınları #kimneokudu #OkudumBitti #OkudumOkuyun
#Kitap #KitapTavsiyem #Kitapyorumu #KitapYorumum #KitapTavsiyesi #KitapÖnerisi #Kitapkurdu