Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Okumanın Temelinde Olması Gereken 3 Temel Gâye : 1-) Dert sahibi olabilmek 2-) Dil Zevki Kazanabilmek 3-) Medeniyet perspektifi ve Müslümanca düşünme melekeleri kazanabilmek. Bunun haricinde tüketmekten başka neye yarar okumak ?
··
213 görüntüleme
İlhan Engin okurunun profil resmi
Görüşlerinize katılmasam da kapsamlı yanıtınız için teşekkürler. Ben hâlâ düşüncenin müslümanca, kâfirce diye ayrılamayacağına inanıyorum. Düşüncenin inancı olmaz. İnsanca olsun yeter.
Enes Mâlik İNAN okurunun profil resmi
Efendim bu ayrımı ben yapmıyorum. Bu ayrım kuranda mevcut. insanca düşünmeyi örnek verdiğim şahsiyetlerde yaptı ve bir yere kadar başarılıydılar ama başarıları yarım kaldı ve onlara bir fayda sağlamadı. Bizim birbirimizde öğreneceğimiz çok şey var Rabbim nasip eder inşaAllah. Selâmetle Hocam. Ne güzel adamsın insana değer veriyorsun. Değer veren değer vereni ve değerli olanı unutmasın dua sıyla efendim 😇
İlhan Engin okurunun profil resmi
Medeniyet perspektifi ve Müslümanca düşünme yeteneğini biraz açar mısınız Enes Bey? İnsanca düşünmek daha güzel değil mi?
Enes Mâlik İNAN okurunun profil resmi
Öncelikle merhabalar Hocam. Evet bizler şu dönemde dünyanın ve ülkemizin tek kurtuluşun müslümanca düşünme olduğuna inanıyoruz zira Kendisiyle yapılan bir mülakatta Garaudy şöyle söylüyor: “Batı Rönesans’ı, Müslümanlardan sadece tecrübe (deney) metodu ile tekniğini aldı. Onun Allah’a götüren ve insanlığa hizmeti esas alan yönünü bir tarafa bıraktı.” Basit gibi görünen bu cümle bu basitliği içinde Batı tefekkür tarzı ile İslâmî tefekkür tarzı arasındaki önemli farklılığı işaret etmektedir. Bizler düşünceleri ile varolan varlıklarız bu düşünce sistemimiz yapılan herşeyde Allahın rızasını kazanmak çerçevesi dışına çıktığında şuan ki yaşanılan sorunlara kapitalizm ve komünizm gibi nice insan düşmanı bireyselci yaklaşım şekline dönüyor döndü ve devam etmekte. Pascal, Bodler, Göte, Tolstoy, Rembo gibi en mahrem seziş sınırlarını zorlayabilmiş yazarlara baktığımızda hepsinin Allah pervaneleri olduğunu lakin yol bilmeyen yanık pervaneler olduğunu görüyoruz. İnsanda kılavuzsuz iş yapmanın sonucu bulamamak veya büsbütün kaybetmenin ileri fakat en ümitsiz temsilcileri yapar bu denli insanların bile maddecilik batağına batması ve bu bataklık ile amel etmenin gelişmenin düşünmenin sonucunu tüm dünya şuan oluşturmuş olduğu celladından bir bir çekiyor yani düşünmek yeterli değil. Geçmişe bakıldığında müslümanca düşünmenin her canlı için hayrlı olduğu ortadadır. En önemlisi Kur'an böyle demiştir. Konunun ehemmiyeti pek kıymetlidir acizane burada anlattıklarımla kâfi gelinecek bir mesele değildir.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.