2021 15. kitabı
Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca Çalışkanlıklarıyla adlarını duyuran karıncalar filler sultanının ilgisini çeker ve bu minik hünerli canlıları boyunduruğu altına almak için Filler sultanı karıncalara savaş açar.Fillerin ayaklarının altında binlerce karınca telef olur,sağ kalanlardan kırmızı sakallı karınca sultana meydan okur Ve ortadan kaybolur.Filler sultanı ise karıncaların sesini kesmek için onlara aslında atalarının bir fil olduğunu söyler.Filce öğrenmeye başlarlar,filler gibi yer içerler.Bu durum sultanın hoşuna gitmese de yapacak bir şey yoktur bir isyan istememektedir.Kendine sırça Saray,elmastan taht yaptırır,sonunun onlar olacağını bilmeden.Bir zaman sonra kırmızı sakallı karınca ortaya çıkar ve filler sultanını sarayıyla birlikte derinliklere gömer. . Yaşar Kemal’in 1977 yılında çocuklar için kaleme aldığı öyküsü #fillersultanıilekırmızısakallıtopalkarınca .Gücün ve haklılığın ortaya serildiği bir eser okudum.Toplum eleştirisi konusunda başarılı olan #yaşarkemal sömüren-sömürülen üzerine yazdığı bu eseri okumanızı şiddetle #tavsiyeediyorum
Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal KarıncaYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202515,7bin okunma