Puan vermedi·170 syf.··Beğendi
· Covid-19’la beraber uzun süredir duran bu kitabı okumaya karar verdim. Varoluşsal terapi yani Logoterapi’nin kuruluşunu hazırlayan koşullar, düşünceler başlangıç düzeyinde anlatılıyor. Zorlamayacak bir dille yazılmış, kesinlikle okunması, üzerine düşünülmesi gereken bir kitap. Bir kitapla dünyanın, varoluşumun anlamını çözdüm, kendimi keşfettim, diye bir şey çok da olası değil. Ama bu çözüme giden bir adım olabilir. Anormal bir duruma gösterilen anormal bir tepki normal bir davranıştır. Zengin bir entellektüel yaşama alışmış olan duyarlı insanlar daha çok acı çekmiş olabilirler (bu insanlar çoğunlukla hassas bir yapıya sahipti),ancak iç özlerinin (benliklerinin) maruz kaldığı hasar daha az olmuştur. Bu insanlar, çevrelerindeki dehşet verici dünyadan kopup, içsel zenginlikten ve tinsel özgürlükten oluşan bir dünyaya çekilebilmişlerdir.
Alıntılar:
Sevgi, sevilen insanın fiziksel varlığının çok çok ötesine geçer. Sevgi en derin anlamını, kişinin tinsel varlığında, iç benliğinde bulur. Sevilen kişinin gerçekte orada olup olmaması, yaşayıp yaşamaması, bir anlamda önemli olmaktan çıkar.