2021 9. kitabı
Selam. Bugün ki kitabımız 1912 yılında basılmış olan Türk edebiyatının romancılık konusundaki en önemli yazarlarından olan Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Kuyrukluyıldız Altında bir İzdivaç. Ben yazarın kalemi ile ilk defa tanıştım,iyi ki de tanışmışım mizahi olayları bu kadar güzel anlatıp ustaca bir kurgu ile bizlere sunan nadir yazarlarımızdan zaten 19.Yüzyılda doğmuş yerli ve yabancı yazarların kitapları çok beğeni ve takdir almıştır. Ben hiç sıkılmadan çok rahat bir şekilde okudum. Roman dönemin İstanbul'unu ve halkını oldukça başarılı bir şekilde betimlemiş ve sosyal hayatı da gerçekçi bir şekilde biz okurlara yansıtmış. Kısaca konusuna gelirsek Roman halley kuyruklu yıldızının 5 Mayıs 1910 tarihinde dünyaya çarpacağı söylentisi üzerine o dönem İstanbulda yaşayan halkın yaşadığı durumlar anlatılmaktadır. Kitabın ana teması bana göre batıl itikatlara inanan bir toplumun nasıl olacağını, bilimin ve eğitim ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Kitabımız hem güldüren hem düşündüren sosyal bir eleştiri taşımaktadır. Ben kitabı çok beğendim tavsiye ederim. Kitapla kalın..
Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaçHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202525,5bin okunma