Çocuk eğitimine dair kitapları karıştırdığımda bu tarz kitapların işlevi konusunda şüphede kalmıştım. Kimisi herkes tarafından aşağı yukarı bilinen şeyleri süslü cümleler ve bir hokuspokus edası ile okuyucuya sunarken kimisi de fazlasıyla teorik ve ütopik tavsiyeler ile okuyucuyu selamlıyordu. Bu nedenle bu kitaba da "acaba" sorusu ile başladım ama kitap korktuğum gibi çıkmadı.
Adler psikolojisini severim, diğer ekollere göre daha uygulanabilir, daha ayakları yere basan bir psikoloji sistemi gibi görürüm. Nitekim bu kitap da Adlerin vasıflarını yansıtıyor. Öncelikle kitap çocukta aşağılık kompleksi ve üstünlük eğilimi neden oluşur konuları üzerine eğiliyor ve bu konularda tavsiyelerde bulunuyor. Akabinde çocuğun ailedeki yeri, okuldaki halleri ve konumu, ergenlik döneminde çocuk, cinsel eğitim, dış etmenler gibi konuları izah ederek bu açıklamaları çeşitli örnekler ile destekliyor. Dediğim gibi bir çocuk yetiştirirken nelere dikkat edilmesi gerekir, ne yapılırsa çocuğa zarar verilir bunları anlıyoruz. Adler bilhassa çocuğu şımarık yetiştirmenin topluma ve çocuğa ne kadar zarar verdiği üzerinde sık sık duruyor ve bizleri bu konuda ikna etmeyi başarıyor.
Kısacası çocuğu olacaklara veyahut küçük yaşta çocuğu olan kişilere öneriyorum. Dediğim gibi teorik değil pratik bir kitap.
Tavsiyem olsun, size çok şey katacaktır.
Etimoloji İçerikli Youtube Sayfamıza Göz Atmak İçin ↓
youtube.com/channel/UCf5PEm...