·112 syf.····Okunma: 22 Ocak 2021 02:38 Sekiz yaşından beri hasta olan ve bir türlü iyileşmeyen bir kemik hastalığından muzdarip bir gencin yürek burkan hikayesi. Hastalığın ve hastanenin hissettirdiği çaresizlik duygusu öyle güçlü ki bir çocuğu ağaçların sıhhatine bile imrendiriyor. Çaresizliği ve çocuğun dizindeki pansuman değiştirilirken duyduğu acıyı iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
Ve bir de akrabasının kızı Nüzhet’e duyduğu ürkek sevgi. Çünkü yaralı bir kuşun herkes gibi sevmeye ve sevilmeye gücü olsa bile hakkı olmadığını düşünür. Nüzhet’in de ona ilgisi vardır ancak ailesi onu Doktor Ragıp’la evlendirmek istemektedir. Hastalığı giderek kötüleşir ve ev halkının kendisiyle ilgili konuşmalarını duyar. Büyük bir hüzne kapılan kahramanımız , iyice kabuğuna çekilir. Artık ne iyileşme ümidi, ne de Nüzhet’e kavuşma ihtimali vardır. Hastalık ilerlerleyince bacağını kaybetmek tehlikesiyle karşılaşır ve 9. Hariciye Koğuşuna yatar.Hasta bir gencin korkuları, hayal kırıklıkları ümitleri bizi de derinden etkileyen bir üslupla aktarılmış. Sonunu baştan tahmin etsek bile tamamen sağlığına kavuştuğu günleri hayal ediyoruz. Ne var ki kaçınılmaz ameliyatın sonunda bacak kurtulsa da biraz kısalıyor. Ve kulaklarımızda kahramanın bu sözleri çınlıyor. Istırabın ilacı ıstıraptır. İki hasta kadar birbirine yakın kimse yoktur.Büyük bir hastalık geçirmeyeler her şeyi anladıklarını iddia edemezler. Benin adım mı? Hasta!