2021 3. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2021 12:09
Kitabı okurken içinde yaşadığımız Dijital Çağ'a erişmemizi sağlayan merdivenleri adım adım yazarla birlikte tırmandığımı hissettim. Özellikle son yetmiş yılda yarı iletken teknolojisinin gelişmesiyle birlikte kişisel elektronik cihazlara ulaşabilir hâle geldik bununla birlikte ağlara bağlanarak; tüm bilgi kaynaklarına, sosyal ağlara erişebilir duruma ulaştık. Dahilerin fikirleri kadar; iş birliği içinde yapılan bilimsel ekip çalışmaları, devletlerin bilime desteği, toplumsal olayların etkisi, fikirlerin uygulamaya ve ürüne dönüştürülebilme becerisi gibi bir çok faktör yapılan yeniliklerin bugüne ulaşmasını sağladı. Kitabın kapağını ilk gördüğümde klasik biyografi kitapları aklıma gelmişti fakat kesinlikle öyle değil anlatılmak istenen fikirler en temelden ele alınıp derinlemesine sürükleyici bir roman havasında anlatılmış. Teknoloji ve bilim meraklılarının kesinlikle okuması gereken bir kitap. Okumak için bu kadar geç kalmış olmama üzüldüm.
Bilim
Geleceği Keşfedenler Dijital Çağın BiyografisiWalter Isaacson · Domingo Yayınevi · 2017179 okunma