Puan vermedi·632 syf.··Beğendi
···Okunma: 24 Ocak 2021 17:14 Bende derin etkiler uyandıran belki ilk kitap değil fakat Oblomov çok başka bir yer açtı içimde.
İlk inceleme yazım beni maruz görün fakat hüzünlüyüm biraz hayal kırıklığı var üstümde sanırım canım Oblomova o kadar yandı ki elinden tutup kitaptan çıkarmak belki de her şey daha farklı olur demek istedi.
Ne garip bir duygu nasıl bir dostluk bir sevgi nasıl bir bakış açısı nasıl bir yaşam tarzı ürpertici bir son soğuk bir ölüm amacsizlik içinde...Kelimelerim kavgaya tutuştu okurken de böyleydi hayır böyle olmamalı evet böyle sevilmeli diye içten içte yaşadım doğrusu.
Hayatin şu dönemin de okunmalı mi tartışılır ama tam olarak ruh halimi yansıtıyordu.Korktum.İste tam olarak seçimimiz olmayan bir şey daha nasıl olacağımıza nasıl yaşayacağımıza kültürümüz ailemizin yetiştirilme tarzımız in muazzam etkisi..
Oblomov bir örnekti. O ince ruhlu dürüst bir adam . Hayata karşı ilgisizliği konusunda haklı gerekçeleri olan ona katılmaktan bazen kendinizi anlamadığınız biri. Huzurlu uyu hayatın karmaşası bitti..Bakalım biz nasıl savaşacağız.