···Okunma: 24 Ocak 2021 16:40 Azra Kohen’ nin kitaplarıyla tanışmam; Tesadüfi olarak en son kitabı olan ‘Gör Beni’ okuduktan sonra etkilenip ‘Aeden’ i okumam ve daha çok etkilenip ‘Fi,Çi,Pi’ serisini okumaya devam etmemz ile başladı. Öncelikle söylemek istediğim ‘Fi,Çi,Pi’ serisini okuyup ya da sadece birini okuyup bu kitapları basit bir aşk hikayesi veya cinsellikten başka birşey olmadığını, sığ bir hikayesinin olduğunu yazanlar kitabı anlayamamış olanlardır. Azra Kohen takip ettiğim ilk yazar. Çünkü bir ihtiyaç uyandırıyor kişide. İçinizdeki bir yere dokunuyor. Gerçeği yüzünüze etkileyici bir şekilde çarpıyor. Kitapları akıcı ve bütünsel.
Fi’ ye gelecek olursam şimdi siz bütün bu gerçekliği fark etmiş biri olarak okursanız kitap size çok şey anlatıyor. Kişilik bozukları, egomuz, tepkilerimiz, duygularımız, potansiyelimiz, medya gibi birçok konuda bir uyanış ve farkındalık anlatıyor.
Zaten yazar da belirtmiş ki ; ‘fark etmiş ya da fark etmeye hazır herkes için yazıldı, gerisi hikaye’ diye o da tahmin etmiş olmalı ki alt yapısı olmadan okuyanlar için hikaye, diğerleri için farkındalık kitabı.