İnsanların bir çoğu her şeyin en iyisini ister kimisinin hakkıdır, kimisinin değildir...
İnsanlar hakkı olmayanı istemek konusunda eşsiz haklara sahip kendilerine göre. Kitaptaki kahramanlar, dizide ki ya da filmde ki oyuncular vs. bizden hiçbir farkları yok. Çünkü herkes oyuncu hatta bir film ya da kitap kahramanı olamayacak kadar.
Oyunun ne olduğunu önce saklambaç, Körebe, Evcilik denen şeylerle öğretiliyor sonrası ne mi oluyor; olgunluk dönemi gelmiş, akıllar bi hayli gelişmiş lakin hala oyun oynanıyor sanmayın ki çocukluk oyunları ilk aşamalar. Ne yazık ki fesatlık, arkadan iş çevirme ve daha niceleri.
Zorlayan bir dile sahip değil, yeni dönem edebiyat akımı bir eser.
Fi denince aklıma aşk, takıntı, masumluktan bozma fesatlık geliyor ki öyleymiş.
Duru yetenekli, herkesin önünde boy göstermesini seven dansçı bir kız. Hocası erkek arkadaşı oluyor. Aynı ev, aynı hayat, aynı oda... paylaşmak konusunda hiçbir sıkıntıları yok. Can Manay, kadınlara genel anlamda ilgisi olan, disiplin manyağının teki. Başka bir dille hasta... Deniz ve Can öğretim üyesi olarak yer almakta ama Can aynı zamanda tanınan ünlü programcı. Başlarda çok düzgün bir imajı var ama ne yazık ki sonralarda her insan gibi kimliğini sonunda belli ediyor. Duru' ya aşık olur lakin bunu belli süre sonra hastalık haline getirir. Can Manay' ın ilgisini Duru farketmez. Deniz ile zaten dolu dizgin bir aşk yaşamaktadır. O aşkı yaşarken dışarıdan neyin ne olduğu kimsenin umurunda olmaz; Can Manay' lar dışında. Can Manay' ın temiz bir geçmişi yoktur. Aşkın var oluşu bir çok şeyi gün yüzüne çıkarma korkusu vardır. Bunu farkeden gazeteci kıza kadar. Üçlü aşk üçgeni bu şekilde devam ediyor. Aksiyon, aşk, heyecan, oyun her türlü gerçek duyguyu bu kitapta bulabilirsiniz. Hatta insan kelimesinin tam anlamı bu kitapta yer