Bir Dünya Hikayesi

Orijinal Ülke:

Türünü okuyucu belirlesin!
2024 8. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2024 20:29
Başlığımızın cevabından başlayalım;Tıp,ekonomik politikalar, kimya,simya,silah sanayi,madencilik,kadın-erkek ilişkisi,çocuk istismarı, savaşlar, medya-Tv,din,bankalar ve DOKUNULMAZ BÜYÜK AİLELER… “Masalla gerçeği ayırt edebilecek olan okurlara…” diyor yazarımız. Şuna eminim ki okuyan herkes masal ile gerçeği tüm çıplaklığı ile ayırt edebilecek. Aktivist bir yazardan aktivist bir roman. türüne ben karar veremedim. Bilim kurgu olur, fantastik olur, bilim olur… dahası var eksiği yok. Okuyan herkes kendi karar versin.
2021 12. kitabı
Babam derdi ki, bu kadar iyi olma. Sen bu kadar iyisin diye evrenin bir yerinde birileri o kadar kötü olmak zorunda kalıyor. Evrenin tek sorunu denge... Aeden Akilah Azra Kohen Eserlerini severek okuduğum yazarlardan. Kitabın ismi ilk etapta beni cezbetmişti. Sizde de oluyor mu, alışılmışın dışında kullanılan kelimeler merak uyandırır bende. Ve sırf bu yüzden bile o eseri okumak isterim . Tamam spoi veriyorum ;) Aeden; Kur'an'da geçen Adn adıyla bilinen cennetten esinlenerek kullanılmış bir isimmiş. Evrimleşmiş insan ve Aeden adlı gezegen anlatılıyor kitapta.Anlamından da anlaşılacağı üzere Aeden ; huzur dolu , saygın , oldukça gelişmiş bir gezegen. Yaşam disiplinli , fevrilikten uzak , en güzel özelliği de yaşlanmanın olmadığı ( ;) ), telepatik iletişimi olan bir ütopya. Baş karakterler , Sonje ve Numi. Numi'nin bir çok uyumsuz özelliğini biz dünyalılara benzetiyor Aedenliler.Gelişen olaylar neticesinde dünyaya geliyorlar , ve dünyalılara 'insansı' diyorlar , yani insan değil.Çünkü onların vahşilikleri, cahilce tüketimleri, duyguları, yoksunlukları onları insan olmaktan uzak bir hale getiriyor. Kitap aslında insanın kendisini görmesi için üçüncü göz niteliğinde bana göre. Dünya denilen gezegenin sadece kendisine aitmiş gibi hoyratça, bencilce kullanmasına atıfta bulunuyor. Bir de o döneme denk gelen Avatar filmiyle benzerliği konuşuldu bir ara. Ütopik bir filmi çağrıştıran dizelerle sarmalanmış kitabı okurken Avatar sahneleri karşınıza çıkıyor hissi veriyormuş kimilerine. Katılmıyorum, bir Kohen fanatiği olarak yazarın hayal gücünün enginliğini, ruhunun ve kelimelerinin zenginliğini , anlatımındaki derinliği diğer eserlerinde fazlasıyla tecrübe ettiğim için belki de. Fantastik, ütopik eser sevenleri maceraya davet ediyorum :)
* AEDEN *
2024 23. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2024 00:40
Bende uzaylılardan medet ummaya başlasam mı... ? Bu, yaşadığımız hayatın gerçeklerine yazılmış masalsı, ütopik, yer yer distopik, bilimkurgu, fantastik vs kitabı okurken aklıma gelen buydu.. Gerçekten de insansı bir canlıdan insan olmaya evrilmek için gerçek bir mucizeye ihtiyacımız var ve bu nereden gelecekse gelsin artık çünkü ben insanlığa dair umudumu yitirmek üzereyim. Evet. Bu kitapta ben kendi isyanımı da gördüm ve çoğu yerde ben üzerime düşeni yapıyor muyum diye kendimi de sorguladım. Kitap bu minvalde doğa, çevre, yaşam, varoluşla ilgili bilincimizi, bildiklerimizi eleştiriyor. Bu kadar güzel bir hayatın, dünyanın parçası iken bu dünyayı nasıl sömürüp, tükettiğimizi gösterip ,çok doğru tespitlerle hatalarımızı, yanlışlarımızı vs. yüzümüze çarpa çarpa, ne yazık ki inkar edemeyeceğimiz bir kelime ile bizi özetliyor: İNSANSI. Dünyanın yaşama, hayata, kendi özüne saygısı olan insanlara ihtiyacı var. İnsan doğadan uzaklaştıkça anlamını da kaybediyor insanlığını da... Doğal yaşamın mucizesini, varoluş kutsiyetini kavrayamamış herkesin bu kitaba denk gelmesini dilerim. Özellikle genç, öğrenci arkadaşlarımın okumasını tavsiye ederim. Hızlı, akıcı, sürükleyici bir yazı dili ve harika bir kurgusu olduğu için zaten seveceğinizi düşünüyorum. Syf: 100-124 arası Syf: 530-540 arası Tekrar okunası. Ve bunun gibi altını cizecegim bir cümle değil sayfalar var. Kesinlikle herkesin yüzde yüz, bir çok bölümden ders çıkarabileceği bir kitap. Ayrıca kitapta bol bol hayata ,varoluşa dair soru cümleleriyle karşılaşacaksınız. Çok etkileneceğinizi biliyorum. Bu kitabı okuduktan sonra hayata bakış açınızın değişeceğini umuyorum. Fazla açık etmeden kitapla ilgili kendi hislerimi yazmak istedim. Bu kitabı en az benim kadar beğeneceğinizi düşünüyorum. İyi okumalar...
Duygu ve Düşünce
Aeden - Bir Dünya Hikayesi
2022 48. kitabı
Bu kitabı okuyan tanıdığım insanlardan, okuduğum inceleme ve yorumlardan anladığım kadarıyla okurlar ikiye ayrılmış durumda. Bazıları bir solukta heyecanla okuyup bitirmiş ve çok beğenmiş. Bazıları ise kitabı zor bitirdiklerinden bahsediyor. Ben bir solukta okuyup bitirenlerdenim ve çok da beğendim. Kitabı ilk elime aldığımda Türk bir yazar tarafından yazılmış fantastik bir kurguya başlamanın heyecanı içindeydim. Kitap beni hemen içine aldı. Farklı bir gezegende yaşayan karakterler ile başlayan hikaye Dünya'da yine bu karakterler ile devam ediyor. Bahsettiğim gezegen kitaba da adını veren Aeden. Her şeyin en olması gereken versiyonunun bulunduğu bu gezegende betimlemeler bence çok güzeldi. Okurken kafamda beliren bu yaşam ve mekanlar bende çok güzel bir tat bıraktı. Bahsedilen karakterlerin kendilerini bulma ve birbirlerini keşfetme yolculuğunu okumak çok keyifliydi. Bu güzel gezegende hayal aleminde dolaşırken hikayenin Dünya'ya geçmesiyle tüm gerçekler tokat gibi yüzünüze vuruluyor. Her şeyin mükemmel versiyonuyla tanıştığınız Aeden'den Dünya'ya ışınlanıyor, insanların kendilerine, birbirlerine ve doğaya yaptıkları kötülüklerle karşı karşıya kalıyorsunuz. "Burası adeta normalleştirilmiş kötülüklerin gezegeniydi!" "Nihayet anlamışlardı, insan doğulmaz insan olunurdu." Çok hızlı bir şekilde okuyup bitirdim. Okuduklarımı sindirebilmek ve hemen bitmesini istemediğim için son bölümü özellikle beklettim. İkincisinin de olabileceğini düşünerek bekliyorum. Umarım gelir ve aynı keyifle okumaya devam ederim. İlgi çekici bilim kurgu hikayesiyle okunması keyifli bu kitap yüzümüze vurulan acı gerçeklerle birleşince can sıkıcı ama bir o kadar da vurucu ve sürükleyici bir hal alıyor. Dip notlarda verilen şarkı ve bazı bilgilerin de okuma zevkini artırdığını düşünüyorum.
Roman-Edebiyat
Akilah Azra Kohen - Aeden - Bir Dünya Hikayesi
2018 51. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2018 19:19
Masalla gerçeği ayırt edebilecek okurlara… diye başlıyor bu seferki romanımız. Bugüne kadar Azra Kohen'in herhangi bir kitabını okumamıştım ve Aeden benim için bir ilkti diyebilirim. Ne zaman vakit bulup Ankara Olgunlar caddesinde ve diğer kitabevlerinde yenilikler ya da aradıklarım için bakınsam, Fi, Çi, Pi üçlemesini görüyordum. O kırmızı, mavi ve yeşil kapakları ile hep dikkatimi çektiler raflarda, ama bir türlü ele alıp okuma fırsatım olmadı. Ne bileyim, belki içimde yerli yazarlara karşı sanki bir güvensizlik mi hâkim desem, yoksa yabancı yazarların kalemine olan hayranlık mı desem inanın bende buna bir türlü karar veremiyorum?! Fakat bu sefer itiraf etmeliyim ki, Azra Kohen, beni kalemi ile gerçekten etkiledi ve bende kitabını okurken masalla gerçek arasında git gel yapmadım değil. Kısacası, okumamış olanlar için şunu gönül rahatlığı ile ifade edebilirim ki, kesinlikle okuyabilirsiniz ve okumalısınız da. Unutmadan: Aeden Fi, Çi, Pi üçlemesinin devamı değildir ve diğer kitaplar ile aralarında bir bağlantıda kesinlikle söz konusu değildir. İlk Fi, Çi, Pi üçlemesini seri olarak bir kitap sayan Azra Kohen, şu an okumuş olduğum Aeden adlı ikinci kitabını yayımlamıştır. Genel olarak vermiş olduğu demeç ve bilgilendirmelerde de, 9’a yakın kitap çıkartmayı planladığını ifade etmektedir. AZ BİRAZ KİTAP HAKKINDA. Kitabı elinize aldığınızda, içerik olarak dolu dolu geçen 611 sayfa vereceğiniz parayı gerçekten hak ediyor. Kabartma baskı kapak, dünyamız, Aeden ve hafifçe serpiştirilmiş diğer gezegenler ile birlikte siyah zeminde hoş bir görüntü oluşturuyor. Klasik kesimin dışına çıkılarak hafifçe yumuşatılmış köşeleri de farklı bir hava katmış kitabımıza. Benim için tasarımı da içeriği kadar hoş ve güzeldi diyebilirim. Romanda, biz insanların yaşamakta olduğumuz gezegenimiz
2021 21. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2021 00:09
Yaşadığınız hayattan, umursamazlıktan, dünyamızı tanımadan, önemsemeden, işte doğdum, büyüdüm ve öleceğim mantığı ile devam etmekten memnunsanız lütfen bu kitabı okumayın!! Çünkü okuduktan sonra sorgulamaya başlayacaksınız, bugüne kadar boşuna yaşadığınızı ve yaptığınız ya da yapmadığınız her şeyden sorumlu olduğunuzu kesin ve net bir şekilde anlayacaksınız. Romandaki kurgu masal gibi gelebilir. Ama o kurgu: Gerçeklerin kelime kelime örülmüş halidir. Masalla gerçeği ayırt edebilecek olan okurlara... Demiş yazar. İnanılmaz bir kurgu evet ama gerçekleri söküp alacağınızın garantisini veriyorum çünkü çok doğru cümlelerle, akıcı ve anlaşılır bir şekilde anlatılmış. Birçok kişi ve olayı okurken aynı zamanda araştırdım, çünkü kendinizi öylesine kaptırıyorsunuz ki gerçekliği ispat etmek istiyorsunuz. Yaşayan her canlının (her organizmanın) değerini bilmemiz dileğiyle.
AedenAkilah Azra Kohen · Destek Yayınları · 201614,3bin okunma
Seni görüyorum ve duyuyorum Akilah saygılarımla...
2024 10. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2024 18:39
İnsan olabilmek ve yaşamı onurlandırmak için kendi gelişim yolculuğunda elini taşın altına koyarak bizleri de kendine yol arkadaşı olmaya davet eden sevgili Akilah bu kitap ve diğerleri için sana teşekkür ederim. Seni görüyorum ve duyuyorum öncelikle bunu söylemek istedim sevgili okur. Çünkü kendime bilinçlenen ve gelişen bir ordu yaratmak istiyorum diyen kadının hayal gücünü değil, biyografisini değil, yolculukta edindiği bilgilerinin ve gözlemlerinin aktarımını okuyacaksın bu kitapta. Aktivist bir kadından inciler... Uygarlıkta,teknolojide ve insanlıkta bizden çok ileri bir gezegen olan Aedende başlayan ve Aedenli Sonje ile Dünyalı Numi üzerinden bize anlatılan bir masal bu... ancak masalla gerçeği ayırt edebilenlerin anlayacağı... Dünyaya Numi'nin annesini bulmak üzere gelen kahramanlarımızın bu evrende yaşamın nasıl katledildiğine, hayvanlara, çocuklara, kadınlara hatta tüm insanlığa karşı acımasız olan bir türün evrimine nasıl ihanet ettiklerine şahitlik ederken düştükleri dehşetini anlatıyor. Aslolan yaşama hakkının nasıl kısırlaştırıldığını, insanlığın kendi türlerinin kurdukları gruplar,liderler,devletler vs... tarafından nasıl ihanete uğradıklarını anlatıyor. Doğaya, yaşam hakkına, çi'ye, varoluş amacına saygı duymayı unutmuş bir türün kendini yeniden yok etmeye giderken nasıl da adıyla münhasır "unutan" olduğunu anlatıyor. Aynı zamanda da anlayana,yeniden başlamak isteyene,uyanmak isteyene de başka bir yol olduğunu, herzaman umut olduğunu anlatıyor. Seni özüne davet ederek seçim yapmanı istiyor.İnsan doğulmaz insan olunur diyor. Farkında ruhların cehennemi bu gezegende bu kitabı doğru anlayan insanların hala var olduklarını (azınlıkta bile olsa) bilmenin rahatlığıyla incelememi sonlandırıyorum. Daha güzel bir dünyaya uyanmak dileğiyle... Mutlaka okunmalı
İnsana Dair
2021 98. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2021 00:24
Bildiğim ama hiçbir şey yapamadığım, yetişemediğim, uzanamadığım, temizleyemediğim dünya kirinin hikayesi Aeden…Çocuk istismarı, insan istismarı, doğa istismarı… Hepimizin bildiği ama çoğumuza uzak masal gibi izlediğimiz, dinlediğimiz, gördüğümüz konular değil mi; organ ticareti, pedofililer, hepimizi yöneten, teknolojiyi en imkanı olmayanın bile evine sokup hepimizi köleleştiren, konuştuğumuz hatta bazen düşündüğümüz konularla ilgili reklamları şak diye ekrana düşürüveren nasıl ya tesadüfe bak diye düşünürken aslında nasıl da ele geçirildiğimizi gözümüze gözümüze sokan ne kadar inkar etsek görmezden gelsek de hepimize sahip olan büyük karanlık dokunulmaz güçler, tükettiğimiz kaynaklar, zevkimiz, nefsimiz uğruna türlü işkencelerle canlı canlı katlettiğimiz hayvanlar, müthiş yeraltı zenginliklerinin içinde açlıktan ölenlerin yurdu Afrika, gözlerinin başka bedende baktığını, kalbinin kimde attığını bilmeden çocuğunun yasını tutan binlerce kayıp çocuk ailesi…. Bu dünya benim bedenimde hiç iyileşmeyen iltihaplı bir yara ve Aeden benim yaramın tarifi…Okuyun, hediye edin, okutun…Dönüşüm belki de mümkün, hepberaber umut eder iyileştirmeye çalışırsak belki dünyayı kurtaramayız ama sancıyı biraz olsun hafifletiriz belki de. Canlı canlı tüyleri koparılan kazların tüyünden yastık yorgan kullanmayız mesela, iyice yağlansın diye zorla beslenip hayattayken boğazlarına kocaman demirler sokularak çıkartılan kaz ciğerlerini yemeyiz belki, canlı canlı kaynar sularda pişirilen yengeç, ıstakoz, ahtapot yemezsek ölmediğimizi görürüz belki. Geri dönüşümün önemini farkeder çöplerimizin dünyayı ne hale getirdiğini farkederiz, kestiğimiz ağaçların bizi nasıl oksijene muhtaç ettiğini farkederiz. Bir insan ya da böyle bir kitap vesile olacak belki de birilerine. O yüzden ben şiddetle tavsiye
Hayat
2022 1. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2022 16:25
2 günde soluksuz bitirdiğim aylarca etkisinden çıkamadığım daha sonra ikinci kez okuduğum, hayata bakış açımı değiştiren, sorgulatan, uyandıran kitap. Yazar ‘Masalla gerçeği ayırt edebilen okurlara’ diyerek verilmesi gereken mesajları apaçık ortaya dökmüş. İçinde bulunduğumuz bu harika gezegende insansılar olarak neler yaptığımızı gözler önüne sermiş, okudukça utanmama sebep olmuştur. İlk 150 sayfa biraz fantastik sonrası nasıl geçiyor anlamıyorsunuz bile. Kurguda eksik yanları var bittikten sonra kafamda birçok soru işareti kaldı. Numi’nin annesi, Nakarlı ?.. Kitabın en sevdiğim kısmını Sonje’nin kaleminden paylaşmak isterim; Acıdan keyif alan, başkasının acısınıdan beslenen bir organizma var burada. Kendilerini beslemek için çiftlik adını verdikleri penceresiz odalarda küçücük kafeslerin içine tıktıkları, kıpırdamalarına bile izin vermedikleri tavukların boyunlarını kopararak onları yediklerini, her yıl, yumurtadan çıkan milyonlarca erkek civcivi dev kutuların içine fırlatıp makinelerin içinde ezerek öldürdüklerini, kani süzdükten sonra da o yavruların leşlerini anne tavuklara yedirdiklerini gördüm. Kadınlar giysin diye, kürklerini delmemek için susamurlarını arka bacaklarından tutup kafalarını yere vura vura, omurgalarını kırarak öldürdüklerini gördüm. Dişlerinden kolye yapabilmek için önce yakaladıkları bebek fillerin dişlerini söküklerini ve yavrusunu kurtarmaya çalışan anneyi tuzak kurarak yakalayıp yaralı yavrusunun önünde vahşice öldürdüklerini gördüm. Etlerini yedikleri otoburları daha fazla kilolansınlar diye artık etlerle beslediklerini ve karanlık ahırlarda ayağa bile kalmasına izin vermedikleri inekleri kafalarına çivi çakıp can çekişerek öldürdüklerini gördüm . Daha sadece üç yıldır dünyada olan savunmasız küçük çocuklara tecavüz ettiklerini ve bu tecavüz
Puan vermedi·616 syf.·
2023 1. kitabı
Bu kitabı incelemeye nereden başlayacağım inanın bilmiyorum nitekim bu kitabın bende oluşturduğu hissiyatı da size asla anlatamam. Baş karakterlerimiz Sonje ve Numi'nin Dünya'ya gelmesiyle başlıyor hikayemiz. Daha sonrasında gelişen olaylarla birlikte Dünya'nın pislikleri bir bir dökülüyor ortaya. Savaş sırasında kaçırılan Afgan çocuklarının organ mafyaları tarafından esir alınmaları, hayvanlara deney adı altında yapılan zulümler, ilaç şirketleri, tecavüzcüler ve daha sayamayacağım onlarca Adaletsizlik! Bu kitabın etkisinden uzun süre çıkamayacağım sanırım. Her insansının birgün insan olması dileğiyle

Akilah Azra KohenYazar · 5 kitap
İlk kitabı olan Fi Akilah mahlası ile yayımlandıktan sonra, ikinci ve üçüncü kitabı Çi ile Pi Akilah Azra Kohen adıyla yayımlandı. Fi, Çi, Pi üçlemesinden sonra 2017 yılında fantastik gerçekçilik türünde Aeden ve 2019 yılında tarih içeriği ile Gör Beni isimli romanlarını yayınladı. 1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin radyo, televizyon ve sinema bölümünden mezun olduktan sonra eğitim hayatına Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde ekonomi okuyarak devam etmiştir. 2019 yılında İngiltere Writtle Üniversitesi'nde Onarıcı Tarım okumaya başlamış, tarım eğitimine 2021 yılında taşındığı Amerika'da devam etmiştir. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir. Yazdığı üçleme hikâye dizisi "Fi", "Çi" ve "Pi" kısa sürede ilgi gördükten sonra "Fi" ismi ile bir internet dizisi hâlinde uyarlandı. 2001 yılında Sadok Kohen ile yaptığı evlilikten 2009 yılında dünyaya gelen bir erkek çocukları vardır.