Kitap hakkında ilk merak ettiğim konu neden Aeden sorusuydu ki araştırmalarım neticesinde Kohen’in bu adı Kur’an da geçen Adn adıyla bilinen cennet mekanından esinlendiği ve Aeden olarak
Akilah Azra Kohen gerçekleri bize hatırlatması yoğun Duygu karmaşası hissetmeme neden oldu. İnsanların yaşarken çoğu zaman farkında olmadığı güzelim dünyayı yaptıklarımızla nasıl da yaşanılası durumdan çıkardığımızı okumak beni gerçekten üzdü.
Mükemmelliğe ulaşmış bir gezegenden, Aeden'den dünyaya gelen iki insan, numunin annesini bulmak için yolculuğa çıkıyor. Bu yolculukta dünyadaki kirliliği, insanların saldırgan davranışlarını, doğayı nasıl mahvedişlerini, canlılara verdikleri zararları, kendimizi yediklerimizle, yaşantımızla nasıl zehirlediğimizi bu kitap da yüzümüze tokat gibi vuruyor. Daha fazla detay vermemek adına diyebilirim ki her insan mutlaka
Aeden okumalı ve okurken gerçekten biz insanlara insan denmesini sorgulamalı bizler gerçekten neyiz?
Ve eminim ki herkesin kalbinde bir yerlere dokunacak ve kalbinizde yer edinecek bir kitap.
İnsanla insansıları ayırt edebilecek tüm insanlara keyifli okumalar.
Masalla gerçeği ayırt edebilenlere" bir alıntı ile başlamak istiyorum.
Belli bir kısmımızın farkında olduğu sadece düşünebildiği içine doğduğumuz bu çarkta bir şeylere engel olmak istediği
İkinci şans pişmanlıktır
. Bu kitaba verdiğim ikinci şanstı ama olmadı yine gitmedi okuyamadım. Asla ilerlemiyor ve içine çekmiyor. Beğenemedim bir türlü.
Aeden... O kadar çok şey hissettirdi ki seni okumak. Okumaktan öte yaşamak... Bu deneyimi bizler için mümkün kılan yazara teşekkürler. İyi ki varsın Akilah!
Akilah Azra Kohen Dünyamızın senin gibi "Hakiki İnsan" ını keşfetmiş insanlara ihtiyacı var.
"İşte bu kitap, Aeden, büyük resmi hepimize gösterip ne kadar küçük olduğumuzu hissettirmek ve yaşanan her duyguyu her kalpte karşılık bulmadan, olmamız gereken kişilere dönüşmeden bu gezegende işimizin bitmeyeceğini düşündürebilmek için bir kendine geniş yolculuğu." -Akilah
O yola çıkın...
Aeden sadece dördüncü boyutta yaşayan canlıların zaman algısını aşıp kendi oluşumunu yenileyen varlıkları göstermekle kalmıyor. Aden bizlere medeniyetin ileriye gidememesindeki en büyük engelin yine
Azra Kohen'in ilk okuduğum kitabı ve tek kelime ile harika. Dünya gerçeklerini, düzensizlik içinde ki düzeni, birilerinin çıkarları için şekil almış insanları, haksızlık karşısında paranın gücünü, kendi kendimizi göz göre göre zehirlememizden tutan aşkı,yaşamı her detayıyla anlatmış. İlk 120 sayfasında sıkılıyorsunuz fakat kitabı bırakmayın derim; sonrasında akıcı ve içine alan bir deneyim sunuyor.
Ne zaman Azra Kohen in bir kitabını inceleyecek olsam cümlelerimin yetersiz kaldığını düşünüyorum. Evet Azra Kohen kesinlikle realist ve şeffaf yazıyor. Bu nedenle olumsuz yorumlara da şahit oldum
Azra kohenle Gör Beni kitabıyla tanışmıştım, ondan sonra araya çok zaman koymadan Aedeni okumaya başladım ...
Aeden dünyadan her yönüyle farklı bir gezegen orada yaşayan insanlar birlik beraberlik
İnsan olmak. İki kelime, çok anlam. İnsansı olmak ise aynadaki suretlerimiz evet. Kabul edilmişlik, doğuş, var oluş, savaş, kötülük, güç. Bize dair ne varsa. Belki buluştuğumuz tek şey aşk. Azra Kohen değişik bir kafa kabul etmek gerek. Ve okumak. Bu kitap bir üçlemenin ilkidir. Umarım Gör Beni yi almadan önce incelememe denk gelirsiniz. Keyifle bağlanmanızı dilerim.
İlk kitabı olan Fi Akilah mahlası ile yayımlandıktan sonra, ikinci ve üçüncü kitabı Çi ile Pi Akilah Azra Kohen adıyla yayımlandı. Fi, Çi, Pi üçlemesinden sonra 2017 yılında fantastik gerçekçilik türünde Aeden ve 2019 yılında tarih içeriği ile Gör Beni isimli romanlarını yayınladı.
1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin radyo, televizyon ve sinema bölümünden mezun olduktan sonra eğitim hayatına Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde ekonomi okuyarak devam etmiştir. 2019 yılında İngiltere Writtle Üniversitesi'nde Onarıcı Tarım okumaya başlamış, tarım eğitimine 2021 yılında taşındığı Amerika'da devam etmiştir.
İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.
Yazdığı üçleme hikâye dizisi "Fi", "Çi" ve "Pi" kısa sürede ilgi gördükten sonra "Fi" ismi ile bir internet dizisi hâlinde uyarlandı.
2001 yılında Sadok Kohen ile yaptığı evlilikten 2009 yılında dünyaya gelen bir erkek çocukları vardır.