İki Devrin Hikayesi

Gör Beni Konusu

Bedenimin içindeki canı gör, sadece etimi değil. Gözlerimin içindeki hayatı gör, sadece bakışımı değil. Hissettiklerimi gör, sadece tepkilerimi değil. Beni gör. Derinliğimden boğulmadan, Sorularımda kaybolmadan, Korkularında yok olmadan, Gör beni. Bir fısıltıya koydum kendimi. Kalbine soruyorum yerimi: Başarabilir misin beni görmeyi? Cesaretin yeter mi? Topla cesaretini ve gör beni. Birileri bizden fırtına bekliyor, onlara gökkuşağı vermeye hazır mısınız?
Editör:
Funda Acar
Funda Acar
Tasarımcı:
Emir Tali
Emir Tali
Tahmini Okuma Süresi: 16 sa. 46 dk.Sayfa Sayısı: 592Yayınlanma Tarihi: Kasım 2020İlk Yayınlanma Tarihi: Ocak 2019Yayınevi: Everest Yayınları
ISBN: 9786051853635Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Ebrus.

@Withmoonlight
08 Mayıs 2020 00:02
10/10 puan verdi
Hani bir şeyi çok seversiniz, onun hakkında söyleyecek yüzlerce cümle vardır kafanızın içinde ama büyüsünü bozacağım korkusuyla cümleleri bir araya toparlayamazsınız, takılıp kalırsınız, şu an öyle bir an yaşıyorum. Kitap okumak, zamanla bir yaşam biçmi oldu benim için. Bir hobi değil, zaman
479 etkileşim
Dejavu

Dejavu

@Dejavu_
04 Aralık 2020 19:07
Puan vermedi
Kitabı uzun uzun yorumlayıp ve inceleme yaparak kitabın büyüsünü bozmak istemiyorum. Kitap ana karakterleri ve yan karakterlerle birlikte sürükleyici, sizi içine alan ve bir anada kitabın zamanına geçit yapmanızı sağlıyor. Kitabın benim için farklı yere sahip ve bitirmem zor oldu açık söylemek gerekirse kitap benimle farklı ille bile gezdi :) . Hem tarih hem aşk ve güzel anlatımda olunca kitabı elinizden bırakası gelmiyor açıkçası. Alıntı : Birileri bizden fırtına bekliyor, onlara gökkuşağı vermeye hazır mısınız? Alıntıda anlatıldığı gibi sizden olumsuzluk ,mutsuzluk isterken onlara tam tersini verin ! İnsan hiç tanımadığı birini nasıl özlerdi?
179 etkileşim
Mehmet Y.

Mehmet Y.

@ss55
31 Ağustos 2020 23:15
6/10 puan verdi
Gör Beni, Akilah Azra Kohen imzalı, ülkenin çok satan romanlarından birisi durumunda. Ben de romanı çok beğenen bir arkadaşımın “mutlaka okumalısın” tavsiyesiyle bu kitabı okudum.   Kitabın sitedeki puan ortalamasının çok iyi olduğunu görüyorum. Demek ki, iz bırakan, başarılı bir roman ya da en
187 etkileşim
Moriliçe

Moriliçe

@ninova55
09 Ekim 2022 08:31
Puan vermedi
Çok az kitap beni bu kadar meraklandırmıştır.Bunun başlıca sebebi iki zıt siyasi ve dünya görüşü olan Ülkü ve Selim'in birbirlerine duydukları aşk..Yazarımızın bu aşkın gölgesinde yakın tarihimiz ile ilgili de fikirleri çatıştırarak bilgi sahibi veriyor olması ayrı bir zevk verdi. Ülkü karakteri beni en çok etkileyen ,kendimi de en çok bulduğum karakterleden biri oldu.O nasıl bir Alfalıktır.Nasıl bir hayata dik duruştur.Meydan okumaktır. Cumhuriyet in kurulduğu ilk yıllardaki görmek istenilen tam bir genç kadın profili sergilemiş. "Kadın olmak başlı başına bir ihtilaldi.Kendi kadınlığından bihaber, dekolte vitrini gibi gezinen birçoklarının arasında engellere rağmen "bilgi, kültür ve ahlakla" ilerlemeye çalışılan bir yoldu kadınlık." Çok bilgi verip kitabı sizlerden soğutmak istemiyorum.Bilinmeyenlerin,merak edilenlerin büyüsü ile sizi bu kitabı okumaya davet ediyorum.Sözün özü ben uzun süre ne bu hikayeden çıkabildim.ne de böylesine güçlü bir kadın karakterin verdiği etkiden sıyrılabildim. Keyifli Okumalar...
60 etkileşim
Bünyamin Güller

Bünyamin Güller

@buniguller
13 Nisan 22:21
1/10 puan verdi
Akilah Azra Kohen
'in genç yazarlar için büyük bir şans olduğu kanaatindeyim.
Gör Beni
kitabında kitap nasıl yazılmaz, üslup nasıl oluşturulmaz, tasvirler nasıl yapılmaz, algı nasıl yapılır incelikle göstermiş. Kıymeti İnşallah vefat etmeden önce anlaşılır Kendime tam günde minimum 100 sayfa okuma
94 etkileşim

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Akilah Azra KohenYazar · 5 kitap
Azra "Akilah" Kohen (evlilik öncesi soyadı Sarızeybek; d. 1979, İzmir), Türk yazar. İlk kitabı olan Fi Akilah mahlası ile yayımlandıktan sonra, ikinci ve üçüncü kitabı Çi ile Pi Akilah Azra Kohen adıyla yayımlandı. Fi, Çi, Pi üçlemesinden sonra 2017 yılında fantastik gerçekçilik türünde Aeden ve 2019 yılında tarih içeriği ile yine best-seller olmayı başaran Gör Beni isimli romanlarını çıkardı. İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olduktan sonra Kanada’da Ottowa Üniversitesi’nde Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümünde eğitim almış, daha sonra Liverpool Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. İyi derecede İngilizce ve İtalyanca konuşan Azra Kohen evli ve bir çocuk annesidir. Ülkemizde yayınlanan Fİ-Çİ-Pİ isimli üçlemesi ve AEDEN ve GÖR BENİ isimli eserlerin yazarıdır. Üçleme kitapları dizi olarak işlenmiş ve Fİ ve Çİ adı altında izleyici ile buluşmuştur. Azra KOHEN, BİZ bilincindedir. Evrendeki her canlının birbirine bağlı ve birbirinden sorumlu olduğu ve bir bireyin bile doğru davranarak dünyayı değiştirebileceğine ve hakiki insan olmak için her an evrimleşebileceğine olan inancı ile eserlerini yazmakta, konferansları, projeleri ve sosyal, toplumsal bilinci yükseltmek amacı ile hazırladığı özgün videoları ile insanoğlunun tekamül yolculuğuna katkıda bulunmak için her an çabadadır. Hayat yolculuğunda OKU’manın en iyi rehber olduğuna inanır. Azra Kohen’in parolası : Hayata katkımız olsun!

Gör Beni Sözleri ve Alıntılar

Özge

Özge

@Ozgebulutt
27 Ağustos 2020 23:39
İnsan olmayı başarabilmek için doğduğunu anlamadıysan, hangi dine inandığının hiçbir anlamı yok.
1.440 etkileşim
Mrve

Mrve

@Mrves
29 Mart 2021 21:15
Beklentiler gerçeğin ağırlığını asla taşıyamazdı, ne kadar az iseler hayat o kadar rahattı.
1.404 etkileşim

Ayşe Ümit Karabacak

Ayşe Ümit Karabacak

@ayseumitkarabacak
26 Ocak 2019 11:51
Önce insan olacaksın, sonra Müslüman ya da Hristiyan ya da Yahudi...Tüm bu dinler, insana insanlığı öğretebilmek için sunulmuşlardır. Sen insan olmayı başarabilmek için doğduğunu anlamadıysan, hangi dine inandığının hiçbir anlamı yok. Çünkü din gidilen bir yoldur, varılan yer değil.
854 etkileşim

Gör Beni İletileri

Tümünü gör
🌿Merhabalar🌿 #188501228 E-KİTAPLAR Telegram E-kitaplar t.me/Pdf100000kitapa... Sayfama gelip bu iletiyi okuyorsan, bence kitap önererek yorumunu da ekleyebilirsin, şimdiden teşekkürler 🙏🙏 Her öneri birbirinden değerli benim için🥰 Değerli
“Bazen yalnız kalmak ruhun sıkıntısına iyi gelen tek şeydi…”
Gör Beni
“İnsan bir tek aşkın gerçeğinden kaçamazdı.”
Gör Beni
'Gör beni sana nasıl hasret, sana nasıl vurgun.'