Fi-Çi-Pi Üçlemesi #1

Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

Puan vermedi·584 syf.·
2020 1. kitabı
Dizisi ile alakası yok ön yargı oluşmamalı ve cidden anlamlı bir eser okumaya değen ve okumayı sevdiren akıcı sürükleyici dolu dolu eğitici öğretici besleyici harekete geçirici kitaplığımın ilk sırasında şiddetle okunur
·584 syf.·
2022 16. kitabı
“Fi” öncelikle terim anlamından bahsetmem gerekiyor. “Bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği düşünülen geometrik ve sayısal bir oran bağıntısıdır. Eski Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından keşfedilmiş, mimaride ve sanatta kullanılmıştır. İrrasyonel bir sayıdır ve ondalık sistemde yazılışı; 1,6180033988749894…’tür. Göze güzel gelen orantıyı temsil ettiği düşünülür.” Terim anlamının son cümlesi göz önüne alınarak yazılmış bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Birçok karakterin varlığını barındırdığı bir kitap olan Fi, karakterlerin kendi dünyalarında var olma çabalarını anlatırken hissettikleri öncelik duyguların bambaşka olması ile hayatlarını şekillendirdiğini okudum her satırında. Aslında anlatılanlara bakıldığında betimlenmiş bir çok sahne canlanmayacak gözlerinizde çünkü çok alan yok sadece kelimeleri bir araya getirip sanatsal bir cümlenin içinde kendi sahnenizi oluşturuyorsunuz yazardan bağımsız olarak. Aslında akıcılık böyle sağlanmış oluyor. Yazılanları kitaptan alıntı yaptığım bir cümle ile ifade etmeyi mümkün olarak görüyorum. “Farklıysanız, her anlamda mahvolmuştunuz!” Keyifli okumalar.
Puan vermedi·%4 (25/584 syf.)·
Fi başlarda güzel gibi duruyordu. Fakat ileriki bölümlerde konuyla alakası olmayan kısımlar vardı. En az yirmi beş sayfa dayanabildim. Bence bu kitabı 30 yaşını aşkınlar okuyabilir. Ama her zaman dediğim gibi zevkler ve renkler asla tartışılmaz. Gör Beni gibi dev bir yapıttan sonra yazarın bu kitabı beni hayal kırıklığına uğrattı Fi - 1. Kitap Akilah Azra Kohen
Siz daha okumadınız mı?
2020 37. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2020 21:47
Bazen öyle hikayeler okuruz ki kendi hayatımız boş ve anlamsız gelir. Ya da kendi hayatımız boş ve anlamsız olduğu için bu hikayelere sığınırız... Okurken kalınlığından korkup, okuduktan sonra keşke bitmese dediğim bir kitap oldu. Son sayfalarda elim titreyerek çevirdi yaprakları. Dili müthiş bu kadının. Üslubu çok güzel ve hikaye; her karakter ayrı ayrı önem taşıyor ve hepsinin hayatında olan biteni heyecan ile okuyorsunuz... Çok da anlatılacak bişey yok okumadan o duyguyu alamazsınız.Benim hayatımda belkide okuduğum en kalın ve en güzel ve en akıcı ve en heyecanlı kitaptır kendisi. Çi ye başlamak için sanırım Fi nin sarsıntısının dinmesini beklemeliyim........
2019 6. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2019 22:46
Fİ Bu bi aşk romanı değil, kişisel gelişim romanı değil, macera romanı da değil. Aslında siz ne almak isterseniz bu kitap onu veriyor sizlere. Yaşantınızı sorgulatacak içsel bir macera. Başlangıçta bir karakter tanıtımı karşılıyor sizi. 7 karakterin kim olduğu temel olarak ilk sayfalarda 1-2 cümle ile açıklanmış. Fakat ana karakterler 4 kişi. Birbirine bağlı yaşamları olan ama bir o kadarda birbirlerinin hayatlarından etkisizce gelip geçtiğini düşünebileceğiniz 4 karakter. Herkesin hayatı böyle değil mi zaten;gelip geçiyoruz kimde nasıl bir deneyim bıraktığımızı bilmeden. İşte bu kitapta 4 karakterin birbirleri üzerinde fark ederek ya da etmeyerek bıraktıkları etkileri okuyoruz. Öncelikle bu kitabın serinin ilk kitabı olduğunu unutmadan okumak gerekiyor.Ve aslında yazılan ilk kitabın, son kitap (Pi) olduğunu unutmadan. Azra Kohen'in bir röportajını dinlemiştim; ilk Pi'yi yazıyor editörlerinde fikri ile hikayenin başlangıcını güçlendirmek ve vermek istediği bilgilerin temelini oluşturmak için Fi ve Çi'yi yazıyor. Bu yüzden kitabı bitirdiğinizde yarım kalmış hissi veriyor çünkü olaylar Çi'de devam ediyor ve her şey Pi'de son buluyor. Bilge, Can Manay, Duru ve Özge etrafında geçen türlü olaylar, olayların yer yer bu karakterler etrafında buluştuğu yer yer farklı noktalarda farklı insanlarla geçtiği, akıcı anlatımıyla, müthiş bilgi deposuyla ve sert eleştrileri ile bir hikaye sunuyor bize yazar. Tabi diğer karakterlerinde hikaye de büyük etkileri hatta kendi hikayeleri var. Eğer sizlerde kitaba kalem değdiremeyen titiz kitap kurtlarındansanız tabularınızı yıkmaya hazır olun. Çünkü o denli düşündüren, can alıcı tespitleri ve iddiaları varki altını çizmeden, not almadan okumak neredeyse imkansız. Yazar ara ara sizlere dinlemekten zevk alacağınız müzik önerileri
2021 28. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2021 21:09
Azra Kohen'in okuduğum ikinci kitabıydı. İlk okuduğum kitabı Gör Beni'ydi. Hangisi daha önce yayımlandı bilmiyorum ama Fi'yi okurken cümlelerin benzerliği beni çok sıktı. Her kitapta özgün cümle kurulması taraftarıyım. Kitabın diziye de uyarlanması ayrıca dikkatimi çekti. Okuduğum bir şeyi görsel olarak izlemeyi sevmiyorum ama merak ettim izledim. Tabi dizi ve kitap farklıydı. Okuduğum incelemeler de dikkatimi dağıttı. Diziden ve incelemelerden bağımsız olarak okuduğumda büyük keyif aldım. Kişisel gelişim adına olsun hayattan bazı dersler çıkarmak adına olsun güzel kitaptı. Baş kahramanımız Can Manay en sevdiğim karakter oldu. Kendi adıma okunmaya değer bulduğum için devam serisi olan Çi, Pi yi de okumaya karar verdim. Keyifli okumalar dilerim.
2021 13. kitabı
Çok popüler olması ve sürekli karşıma çıkması nedeniyle merak ederek aldığım bir kitap. Kitap "Game Of Thrones " vari bir şekilde aynı anda birbiriyle bağı olan üç farklı hikayede yürüyor. Kitapta hem kadın karakterlerde hem de erkek karakterlerde duyguların öne çıkmışlığı çok belirgin. Hemen hemen hepimizin yaşadığı insani duygular karakterler üzerinde detaylı bir şekilde işleniyor. Bu yönü ile kitabı başarılı buldum. Karakterlerin anlatıldığı ve hikayeye girişin yapıldığı ilk kısımda ortaya atılan felsefi düşünceler nedeniyle kitabın ciddi bir mesajı olduğunu düşündüm ancak kitabın son kısımlarına doğru bu düşüncem dağıldı. Kitap sonlara doğru yerli dizi tadında ilerliyor. Ve sonu da tam bir yerli dizi şeklinde geliyor :) Fi, bitirdikten sonra insanı bir kaç saat etki altında bırakacak bir kitap değildi. Etkilemeyen, sıradan bir his bıraktı. Benim aldığım kitap 192.baskıydı. İyi bir kitap olmasa bu kadar satmaz elbette ama, satmasının nedeninin biraz da kadın erkek ilişkilerini fazlaca anlatmasına,bütün karakterlerin tutku ile bağlı olduğu birer aşkının olmasına ve hissedilir derecede seks olması gibi geldi bana. Ve tabii ki en göze çarpman mesajı "deneyimlemek". Deneyimlemek kelimesi de defalarca karşınıza çıkıyor tabii ki :)
Fi - 1. KitapAkilah Azra Kohen · Everest Yayınları · 201821,5bin okunma
Herkes icin olmadığı iddia edilen bir kitabin 226. baskısını okumam ironi daha doğrusu başarılı bir pazarlama stratejisi. Yer yer yapılan hayata dair yorumlar güzel, bazıları bir esrarkeşin aklına gelen kelimelerin sıralaması gibi. Yazar, yorumları daha anlamlı kılabilmek için elinden geldiğince düşünceleri ağır bir anlatım kullanarak vermeye çalışmış. Kendisinin de dediği gibi, herkesin dilinde sakız olan emperyalizmi kullanmak yerine, onu anlatacak daha zor bir yol seçmek, anlatılanı daha anlamlı hale getirmiyor maalesef. Her neyse borderline olduğunu düşündüğüm "Kİ", ilerde öyle çıkmasa bile benim için öyle kalacak. Can Manay'ın fazlasıyla sığ hareketleri ve Can'ın hareketlerinden daha sığ olan Duru'ya saplanması, pesinde koşması bana çok sıkıcı geldi açıkçası. Duru'nun bölümlerini okurken de, bir kadının bu kadar aşağılanması sinirimi bozmadı değil. Her neyse kitap akıcı bir kitap ama okumaya değer mi? bence değmez.
Fi
2018 14. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2018 11:27
Ünlü psikolog Can Manay, ilk görüşte, konservatuvar öğrencisi balerin Duru Durulay’a aşık olur. Olaylar tam o an da değişmeye başlar. Can, Duru’yu elde edebilmek için Duru ve erkek arkadaşı Deniz’in hayatına bir arkadaş gibi sessizce sızar, bu sayede Duru’nun kalbini kazanmayı amaçlar. İlk kitap boyunca Can’ın kendisinin olmayan bir kalbi, adım adım, yavaş yavaş nasıl elde ettiğini, nasıl kendi lehine çevirdiğini okuyoruz. Bununla birlikte yan karakterlerin hayatlarını da görüyoruz. Aslında İlk kitapta hepsi yan karakter olarak görünse de, tüm karakterler kocaman bir hayatın içerisinde kendi rollerini oynuyor. Yeri geldiğinde hepsi hikayenin ana kurgusuna dahil oluyor. Spoilersız ayrıntılı yorumu için; merilands.com/bu-hikayenin-sa...
Fi...
·584 syf.·
2021 37. kitabı
Tek bir konun olmadığı birbiriyle bağlantılı bir çok konun yer aldığı bir kitap. Bilinçaltına atılan ve konuşulmayan olayların farklı alanlarda çalışan kişiler üzerinde okuyucu aktarılmıştır. Kitapta sevmediğim bir özellik bazı olayların abartılı bir şekilde tasvirler edilmesi ve uzatılmasıydı. Bilinçli bir şekilde okunması gereken bir kitap hangi niyet ve amaçla okunulduğu önemlidir. Hangi ihtiyaçla okursanız kitap onu size verir.

Akilah Azra KohenYazar · 5 kitap
İlk kitabı olan Fi Akilah mahlası ile yayımlandıktan sonra, ikinci ve üçüncü kitabı Çi ile Pi Akilah Azra Kohen adıyla yayımlandı. Fi, Çi, Pi üçlemesinden sonra 2017 yılında fantastik gerçekçilik türünde Aeden ve 2019 yılında tarih içeriği ile Gör Beni isimli romanlarını yayınladı. 1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin radyo, televizyon ve sinema bölümünden mezun olduktan sonra eğitim hayatına Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde ekonomi okuyarak devam etmiştir. 2019 yılında İngiltere Writtle Üniversitesi'nde Onarıcı Tarım okumaya başlamış, tarım eğitimine 2021 yılında taşındığı Amerika'da devam etmiştir. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir. Yazdığı üçleme hikâye dizisi "Fi", "Çi" ve "Pi" kısa sürede ilgi gördükten sonra "Fi" ismi ile bir internet dizisi hâlinde uyarlandı. 2001 yılında Sadok Kohen ile yaptığı evlilikten 2009 yılında dünyaya gelen bir erkek çocukları vardır.