·235 syf.····Okunma: 24 Ocak 2021 10:39 Pal Sokağı Çocukları... Beni aldı, kendi çocukluğuma götürdü, arkadaşlarımızla oynadığımız oyunlara. Kitapta karşıt iki çocuk topluluğu var, birbirlerini düşman ilan ediyorlar.. Pal Sokağı çocuklarının amacı boş arsayı korumak, diğer sokağın çocuklarının amacı ise arsayı ele geçirmek. Çocukluğumda oynadığım kale kapmaca oyununu getirdi aklıma. Bir grup kaleyi korur, diğer grup ise ele geçirmeye çalışırdı. Tabi mahalle maçlarımız da unutulmaz.. Ve o boş sahayı herkesten önce kapıp maç yapma heyecanı.. Kitaba dönecek olursak, iki sokağın da çocukları ordu kuruyor ama herkesin de rütbesi var öyle hafife almamak lazım. İnanın iki ordunun çarpışması gibi okudum satırları, kendimi baya kapatırdım. Çocukların hayal dünyasının ne kadar geniş olduğunu çok güzel anlatılmış yazar.. Ama içlerinde bir çocuk vardı ki ah “Nemecsek”.. Yüreği kendisinden büyük ve en büyük kahraman. Sonu ise insanın yüreğini burkan cinsten. Okuyun ve kendinizi satırlara bırakın. İyi okumalar..