az spoilerlı yıldız gezgini incelemesi
2019 4. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2019 00:11
bu kitabı yaklaşık iki sene önce okumuştum ancak o zamandan bu zamana aklımda sadece spesifik detaylar kalmasına rağmen kimle konuşsam öneriyorum. kitap bir meslektaşını (herhangi bir sebebe dayanmaksızın diye hatırlıyorum) öldürüp idam gününü bir hücrede bekleyen ziraat mühendisi profesörünün idam gününe kadarki geçmiş hayatlarına yaptığı yolculukları notları aracılığıyla bize anlatmasıyla geçiyor. aslında genelde denizcilik üzerine romanlar yazan jack london'ın tarzına pek uygun olmadığı düşünülse de harika bir roman hatta deniz kurdundan sonra en iyi romanı bile olabilir. kitapta kendisiyle birlikte iki tane daha idam mahkumu var zaten geçmişe yaptığı yolculukları da bu mahkumlardan birinden öğreniyor ve zamanla dünyevi bağlantısı kesiliyor. yanlış hatırlamıyorsam hapishanenin müdürü bu adamdan bilmediği bir bilgiyi vermesini istiyordu vermedikçe de hücre cezası veriyordu ancak başkarakterimiz yaptığı yolculuklar sayesinde günlerce aç kalmasına deli gibi kilo vermesine karşın mutlu bile oluyordu çünkü bu sayede yapacağı zihinsel (?) seyahat için en uygun ortama sahip oluyordu. bu hayatlar içerisinde ortaçağ avrupasında yaşayan bir soylu da var katliama kurban gitmiş bir çocuk da ya da asyaya ayak basıp (yanlış hatırlamıyorsam kore) oraya yerleşen bir denizci de. yani karakter bakımından çok zengin ve okuyucuyu tatmin eden bir kitap. dediğim gibi okuyalı çok uzun süre olduğu için bir takım şeyleri yanlış hatırlıyor olabilirim ancak kesinlikle tekrardan okuyacağım bir kitap.
Yıldız GezginiJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202510,3bin okunma