Tümünü Gör
Puan vermedi
Sanıyor musun ki sen ölünce, gerçekten de ölmüş olacaksın?
Spoiler içerir.* Hapishanenin küf kokulu soluk duvarları karşılıyor bizi; içinde barındırıyor olduğu birçok kişi ve bu kişilerin hayat hikayeleri ile. Bu hikayelerden birisi de, bir gardiyana yumruk attığı ve burnunun kanamasına neden olduğu için idam cezasına çarptırılan Darrell Standing’e ait. Hayır hayır, birisini öldürdüğü için değil de; bir
Yıldız Gezgini
Yıldız GezginiJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20147,4bin okunma
10/10 puan verdi
Hareketli ve Muhteşem Kitaba Sıkıcı Bir Yorum!
BU BİR ZİHİN ROMANI!!! Roman evet! Ancak bölümleri tek başına okunduğu zaman, ayrı ayrı öykü özelliği taşımakta. Tanıtımda geçen tanıtımlarla başlıyorum: Yazarın arkadaşı olan aynı zamanda da kitabın başkarakterinin yan hücresinde yer alan Ed Morrell'in, beş senelik hapishane hayatından esinlenerek, ortaya sarsıcı bir kitap ve galiba da son
10/10 puan verdi
film tadında
İlk olarak
Jack London
zamanının çok üstünde bir yazar, bu romanıyla bunu bir kez daha anladım. 10 puanlık bir eser fakat okuması zor, hazmetmesi güç. Ve çevirisi harikulade. Darrel Standing baş karakterimiz. Lakin onu farklı zamanlarda, farklı isimlerle, farklı karakterlerle ve bir bütün olarak okuyorsunuz. Çağ dışı bir okuma. San Quentin hapishanesi gerçekte olan ve zulmüyle meşhur bir hapishane. Burada Amerikan ceza sistemine ve yargısına güzel bir eleştiri de olmuş. Karakterimiz bir cinayet işliyor (bir kadın için) ve cezaevinde bir iftiraya uğradığı için 5 sene hücre cezasına çarptırılıyor. Hücrede suçunu itiraf etmesi için gömlek cezasına maruz kalıyor. Ve hikaye burdan sonra sizi alıp götürüyor. O gömlek beni benden aldı. Kasveti tam da burada. Evet çok beğendim kitabı fakat mevsimi tutturamamışım. Çünkü çok kasvetli bir okuma oldu benim için. Tam sonbahar kitabı. Okuyacak olanlara tavsiyem yazın okumayın. Ve ve ve mutlaka okuyun. Muhteşem bir deneyim olacak emin olabilirsiniz. İyi okumalar...
Yıldız Gezgini
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.