Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış
Alıntılar

Millennium Serisi 2. Kitap

Stieg Larsson

Ateşle Oynayan Kız Konusu

"İlkinden daha etkileyici ve daha şaşırtıcı… Bu roman okurları esir edecek." -SUNDAY TIMES "Eğer hâlâ Ejderha Dövmeli Kız'ı okumadıysanız, bu övgüyü okumayı bırakın ve bir tane alıp okumaya başlayın… Eğer Ejderha Dövmeli Kız'ı okumayı bitirdiyseniz, o zaman hiçbir şey ikincisini almaktan sizi alıkoyamaz." -ERICA MARCUS "Ateşle Oynayan Kız az bulunan bir şey… serinin ilk kitabından daha iyi olan bir roman…" -LOUISE FRANCE, OBSERVER "Etkileyici, bu kitap için sabahlamaya değer." -ENTERTAINMENT WEEKLY "Etkileyici bir iş… Tırnak yedirten bir cinayet ve sırlar." -PEOPLE "Bu kitabı bitirene kadar uyumayı unutacaksınız." -DALLAS MORNING NEWS "Zekice… Beni esir etti ve gözümü kırpmadan okudum." -ALAN CHEUSE, SAN FRANCISCO CHRONICLE "Kurgunun ölümsüzlüğüne hoş geldin, Lisbeth Salander!" -MARIO VARGAS LLOSA, EL PAlS "Dünyanın en başarılı suç romanı yazarı olarak memnuniyetle Larsson'u gösterebilirim." -SLATE
Çevirmen:
Zeynep Tür
Tasarımcı:
Yunus Bora Ülke
Yunus Bora Ülke
Tahmini Okuma Süresi: 19 sa. 14 dk.Sayfa Sayısı: 679Yayınlanma Tarihi: Ağustos 2013İlk Yayınlanma Tarihi: 2009Yayınevi: Pegasus YayınlarıOrijinal Adı: Flickan som lekte med elden (Millennium #2)
ISBN: 9786054263684Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Burcu A

@Burcu15_
22 Şubat 19:59
10/10 puan verdi
Serinin ikinci kitabı Lisbeth'in yurtdışında normal yaşamı ile başlayıp sonra İsveç'te döndüğünde eski günlerinden düşmanlarla karşılaşması ile devam ediyor. Bu düşmanlar tanıdığı ve tanımadığı, bazıları da şaşırtıcı derecede yakın insanlardan oluşuyor. Lisbeth birden kendini 3 kişinin katil zanlısı olarak buluyor. Ve kaçmıyor yalnızca evinde saklanıyor. Bu sebeple değer verdiği bazı insanların canı yanıyor, o buna sinirleniyor elbette. Serinin bu kitabında bence en etkileyici karakter boksör Paolo Roberto. Kendisi cesur ve samimi birisi. Lisbeth'in arkadaşları toplanmaya başlıyor. Bu tabir çok ilginç gelse de yavaş yavaş bir ekip oluşmaya başlıyor. Olaylar da yavaşça çözülmeye başlıyor ama henüz açığa çıkmayan çok olay var. En gizemli olansa, sarışın dev ve Zala. Yine çok akıcıydı. Merak duygusunu sürdürüyor.
14 etkileşim
Burak Nejat Börekçi

Burak Nejat Börekçi

@BurakNejatBorekci
23 Eylül 22:10
8/10 puan verdi
Video İncelemem: youtu.be/IU1SctcqS7k?si=... Millenium serisinin ikinci kitabı ile karşınızdayım. Bu kitap ilkine nazaran daha bir hikayeye bağlı ilerliyor. Ve bu hikayemizin konusu ise seks ticareti. Millenium dergisinde seks ticareti ile ilgili bir yazı hazırlayan karakterlerimiz, arka plandaki gizli meselelere de bulaşıyor ve bu meseleler Lisbeth'i de ilgilendiriyor, Blomkvist ise Lisbeth'i bulmaya çalışıyor. Kovalamaca ile geçen bir kitaptı. Özellikle ortalara doğru biraz sıksa da sonu kesinlikle çok iyiydi. Daha da meraklandırdı üçüncü kitap için. Yazarın dili acayip akıcı ve anlatım tarzı baya bir sürükleyici. Eğer polisiye seviyorsanız mutlaka bu seriye bir göz atın derim efendim. 14 yaş üzeri için uygun diye düşünüyorum.
12 etkileşim
Pluviofil

Pluviofil

@Katalitik
09 Kasım 2021 01:20
Puan vermedi
Bazı kitapların arka kapak yorumları genelde okuyucuyu çekmek için yazılır ve pek gerçeklik içermez. Ama bu kitaba yapılan bütün övgüler yerinde. Bir kere ilk kitabı okuduysanız Lisbeth ile karşılaşmak gerçekten harika. Okumadıysanız lütfen okuyun. Aslında ben bu seriyi daha önce okudum fakat
17 etkileşim
Betül

Betül

@BetulErguvan
24 Eylül 23:16
8/10 puan verdi
Ön yargılarımı kıran,serinin ikinci kitabı. Artık karakterleri tanıdığım için daha keyifli okuduğum bir kitap oldu. Benim bu seride zorlandığım tek şey İsveçceye çok yabancı olduğumdan isimleri sürekli birbirine karıştırmam.Eski ve insanı heyecanlandıran sürekli tetikte tutan güzel bir seri.
8 etkileşim
Radife

Radife

@rdfylmzz
21 Haziran 16:04
10/10 puan verdi
Müthiş bir kitap 1. Kitapdan da etkileyici basladiginiz da birakamayacaksiniz sizi esir alacak .Mikael Blomkvist İsveç, teki seks trafiğini kontrol eden multimilyarderin ve onun uluslar arası bağlantılarının peşinde. Zekice kurgulanmış Lisbeth Salander yaramaz ve çılgın bir kız yaptıklarına ve yapacaklarına inanamayacaksınız.tavsiyemdir hemen başlayın bu seriye..
7 etkileşim

55-64 Yaş
65+ Yaş

Stieg Larsson
Stieg LarssonYazar · 4 kitap
Milenyum üçlemesinin yazarı olan Karl Stig-Erland Larsson, 1954 yılında doğan, 2004 yılında hayatını kaybeden İsveçli gazeteci ve yazardır. Ejderha Dövmeli Kız (The Girl with the Dragon Tattoo), Ateşle Oynayan Kız (The Girl Who Played with Fire), Eşek Arısı Kovanına Comak Sokan Kız (The Girl Who Kicked the Hornets' Nest) romanları, 40'tan fazla dile çevrilmiş ve milyonlarca satmıştır. Asıl ilginç olan, sonradan olağanüstü başarı kazanmalarına rağmen, Larsson öldüğünde romanlarının henüz basılmamış olmasıydı. Cünkü işten sonra sadece kendi keyfi için yazdığı kitapları hiçbir yayınevine göndermemişti. İlk romanı olan Ejderha Dövmeli Kız, ölümünden 1 yıl sonra, 2005 yılında İsveç'te basıldı. Kitabın orijinal ismi Man Som Hatar Kvinnor yani, Kadınlardan Nefret Eden Adam'dı. Fakat İngilizce'ye The Girl With The Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız) ismiyle çevrildi. Larsson, Milenyum'u 10 kitaplık bir roman serisi olarak planlamıştı. Hatta dördüncü romanın ilk 4 bölümünü de yazmıştı. Ölümünden sonra, dizüstü bilgisayarında beşinci ve altıncı kitaba dair notlar da bulundu.

Ateşle Oynayan Kız Sözleri ve Alıntılar

15 Temmuz 08:08
"Değişken bir karakteri vardı, bazen sanki birden fazla kişiliği varmış gibi görünürdü."
22 etkileşim

06 Temmuz 22:43
"Onun gözünde birinin kararına saygı göstermemekle, o kişinin kendisine saygısızlık aynı şeydi."
12 etkileşim

15 Temmuz 08:05
"deliler gibi spor yapıyorsun." "Evet deliler gibi yapıyorum, hoşlandığımdan. Neredeyse seks kadar coşkulu bir şey. Sen de denemelisin." "Ben boks yapıyorum." "Boş laf... en fazla ayda bir yapıyorsun, o da kibirli erkeklere dayak atmak için. Buna spor denmez."
30 etkileşim
Emre Bulut

Emre Bulut

@Emrebuluttt
08 Kasım 2022 22:40
"BEN NEYSEM OYUM! Her şeyden, herkesten kaçtım. Biliyorum, veda etmem gerekirdi."
355 etkileşim

07 Temmuz 17:45
"Sırf laf olsun diye başka insanlarla sohbet başlatmak ona göre bir şey değildi. Bunun utangaçlıkla ilgisi yoktu. Lisbeth için diyalogun pratik bir işlevi vardı; eczane nerede ya da otelin geceliği kaça gibi."
14 etkileşim

Ateşle Oynayan Kız İletileri

Tümünü gör
Yine hayırsever bir arkadaşımızdan kitap bağışımız var. Ankaraya selam kendisine de teşekkür ediyoruz.
Yüreğim Seni Çok Sevdi
Köprü
Köprü
Da Vinci Şifresi
Da Vinci Şifresi
İstediğiniz kitabı yorumda belirtebilirsiniz. Arkadaşımız okuyabilecek kişilerden kendisi seçecekmiş ve fazla yük olmaması adına kargo ücreti 3 tl size ait olacaktır.