Heather Mcelhatton

Şahane Hatalar 1 Konusu

Kader diye bir şey vardır ve sizin seçimlerinizle değişir... Kendi maceranı kendin yarat! Tek başlangıç yüzlerce farklı son! Macera tüneli başlıyor! Bu kitabı okumaya normal bir kitap gibi birinci sayfadan başlayın. İlk bölümün sonunda, önünüze bir yol ayrımı çıkacak. Kararınızı verin ve ilgili bölüme gidin. Her bölümün sonunda seçimlerinizle kaderinizi kontrol etmeye devam edeceksiniz. Kitabı okurken bazen hiç beklemediğiniz bir yere ulaşacak, bazen de kendinizi daha önce olduğunuz yerde bulacaksınız. Hayatın size neler hazırladığını asla bilemezsiniz. Ama bunu biliyorsunuz, iyilikler her zaman ödüllendirilmiyor ve bazen hatalı kararlar, şahane olayların başlangıcı olabiliyor. Her yolculuğun sonunda başa dönüp tekrar başlayın, unutmayın, herkes ikinci bir şansı hak eder. Yuzlerce farklı hayat sizi bekliyor. İyi şanslar. "Tıpkı hayatın kendisi gibi, ne zaman ne olacağını asla tahmin edemeyeceğiniz, dopdolu bir kitap." -Forbes- "Uyuşturucu, tecavüz, patlama, sevgi, aşk, huzur. Duygulu anlatım, kapkara mizah." -Publishers Weekly- "Raydan çıkmaya hazır mısınız?" -NY Times- "Başroldesiniz, hakkını verin." -Newsweek- (Tanıtım Bülteninden)
Tahmini Okuma Süresi: 18 sa. 8 dk.Sayfa Sayısı: 640Yayınlanma Tarihi: 2011Yayınevi: April Yayıncılık
ISBN: 9789756006825Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Meliha ✰

@Meliha1k
29 Eylül 2022 16:15
7/10 puan verdi
Konuya başlamasıyla her bölüm sonu iki seçenek sunulması ve seçimlerimiz doğrultusunda sonumuzun gelmesi, düşünürken heyecanlandırdı hatta güldürdü diyebilirim. Kaderin bizim seçimlerimizle değiştiğini ve sonumuzun her zaman niyetimize bağlı olacağını farklı formatıyla yansıtan eğlenceli bir kitap.
85 etkileşim
Esma Korkmaz

Esma Korkmaz

@sinyoraa
14 Mayıs 00:06
Puan vermedi
Başından başlayıpta sonuna doğru ilerlenilmeyen bir kitapla geldim sizlereee. Şöyle ki 1nci bölümü okuyorsunuz ve sonrasında size 2 seçenek sunuluyor. Tercih ettiğiniz bölümle devam ediyor ve onun sonunda yine seçim yapıyor bu şekilde ilerleme kaydediyorsunuz. Kararınızı siz veriyor, seçtiğiniz sözde hayatı/hayatınızı kontrol etmeye başlıyorsunuz. Yaptığınız seçimler doğrultusunda kendinizi hiç beklemediğiniz bir ülkede yada şehirde bulabilirsiniz. Geri dönmemeye çalışın diye uyarı da bulunulmuştu ama yaptığım seçimlerle sanırım 6 yada 7nci bölümümde geri dönmem gerekti. Aslında vermek mecburiyetinde kaldım diyelim çünkü normal Esoş böyle bir olaylar silsilesiyle karşı karşıya kalsaydı ancak böyle bir tercih yapardı ve ne oldu biliyor musunuz *buuuumm*. Bindiğim uçak arızalandı, denize düştüm ve öldüm :)) Benim hayat serüvenim sanırım biraz kısa sürdü, bakalım sizlerin ki ne kadar sürecek? İncelememi tamamlamadan evvel eklemeliyim ki içerik olarak ilgimi çekmedi. Kitapla yapılmak istenen; seçim yapmak/karar vermek ve o doğrultuda ilerlemeye çalışmak fikri harika. Eğlenceli hâle getirilmek istenmiş yada öyle oldurulmaya çalışılmış ama karşımıza çıkan olay örgüleri o kadar karmaşık ve saçma örgülerdi ki iyikide öldüm dedim :)) Önerir miyim ? Sanırım okunması gereken çok daha kaliteli kitaplar var. Yinede emeği geçen herkesin yüreğine sağlık :) Herkese selamlar..
12 etkileşim
Onur Kenan Aydoğdu

Onur Kenan Aydoğdu

@yalaguz
02 Haziran 2021 15:04
10/10 puan verdi
Yıllar önce okuduğum ve o zamanlar asıl mahiyetine varamadığım kitap. Pek çok kimse kitabın sıkıcılığından ya da içeriğinden dem vurmuş lakin kitabın bence bu kısmına zaten odaklanmamalı. Bu kitabın asıl odak noktası Kaza,Kader, İrade! Kitapta bir bölüm okuyorsunuz ve bölümün sonunda size seçenek
37 etkileşim

05 Mart 17:33
6/10 puan verdi
Öncelikle şunu söylemek gerek ki kitabı bir kütüphaneden alıp yarım saat içinde okumalısınız. Para vererek alırsanız biraz pişman olacağınızı düşünüyorum. Bunun nedeni de kendi hikayemizi kendimiz yazıyoruz ve kısa sürede bitiyor. (dediğim gibi yarım saat) Açıkcası seçimleri değiştirerek değişik yönlerden okudum. Bi noktadan sonra sıkıyor. Yine de güzel bi deneyim diyebilirim.
8 etkileşim
Gül Ç.

Gül Ç.

@siyahsaye
21 Ocak 19:04
7/10 puan verdi
Ferudun Özdemir Hayat; seçim yapmak, yeniden denemek, risk almak ve ara sırada ıskalamaktır. Kitaba başlarken kitap hakkında çok fazla bir fikrim yoktu fakat okumaya başlayınca kitabın bizden bazı seçimler yapmamızı istediğini fark ettim. Aslında bayağı eğlenceli ve alışılmışın dışında tarza sahip kitap. Okurken çok eğlendiğim bir kitap oldu. İlk başta doğru bir seçim var ve bize tüm kitabı okutturuyorda ben mi sürekli yanlış seçim yaparak ölüyorum diye düşündüm. :) Sonrasında öldükçe yeniden farklı farklı seçimler yaparak okudum ve sonuç değişmedi. Okurken bir oyun haline geldi hala en başa dönmediğim seçmediğim birçok seçenek var. Uzun bir yola çıktığımda ya da çok sıkıldığımda sürekli elimin altında olması gereken bir kitap. Burada bu kadar az oy almasına çok şaşırdım fakat bazı incelemeleri okuduğumda hak verdim. Ama bence sizde bu kitaba bir şans vermelisiniz. S. Helmstetler Yaşamda gideceğimiz yönü belirleyen büyük seçimler olabilir. Fakat bizi oraya götürenler ise yaptığımız küçük küçük seçimlerdir. Nasuh Mahruki Yaşamımız her gün yaptığımız binlerce seçimden oluşuyor. Her seçim bir kapı açar ya da kapatır.
5 etkileşim

55-64 Yaş
65+ Yaş

Heather Mcelhatton
Heather McelhattonYazar · 2 kitap
Chicago doğumlu yazar aynı zamanda yapımcıdır. Red Shoes in Alabama ve Whore Who Wore Them isimli kısa hikayeleri 2001 yılında Pushcart Ödülü'ne aday gösterilmiştir. 8 yaşındayken "Peezilla" isimli televizyon dizisinde oynamıştır. 2005 den 2007 ye kadar Minesotada bir show programı sunuculuğu yapmıştır. Büyükler için yazdığı Şahane Hatalar, Harper Collins tarafından 2007 yılında yayınlanmış, Şahane Hatalar'ın devamı olan 22 milyon doları harcama seçeneklerinin sunulduğu Şahane Hatalar Talih Kuşu 2010 yılında yayınlanmıştır.

Şahane Hatalar 1 Sözleri ve Alıntılar

Elisa A.

Elisa A.

@Elissaa35
28 Kasım 2022 15:07
“Eğer üniversite diploması alırsanız düzgün bir hayatınız olabilir, ancak yolculuğa çıkarsanız, mükemmel bir macera yaşayabilirsiniz...”
41 etkileşim

05 Mart 16:38
Erkek arkadaşınız cehennemin kor-kırmızı kapısından geçip sonsuza dek yok olabilir.
4 etkileşim
CANSU ÇELİK

CANSU ÇELİK

@cansuucelikkk
09 Nisan 2022 09:09
Hiçbir sözleşme özgürlüğünüzün elinizden alınmasına değmez.
34 etkileşim

05 Mart 17:01
Hayat okulu varken, neden ders çalışasanız ki?
3 etkileşim
Nəzrin Əlizadə

Nəzrin Əlizadə

@Nazrynali
28 Haziran 20:49
Size bir kere vurdular mı, gerisi daima gelir.
13 etkileşim

Şahane Hatalar 1 İletileri

Şahane Hatalar 1
Doğudan uzakta bir iç savaşla beraber dünyanın dört bir Yanına dağılan küçük bir arkadaş grubunu anlatıyor daha sonradan 16 günlük bir süre içerisinde tekrardan buluşmayı planlıyorlar ve hiç beklenmeyen bir sonuç oluyor