Rizzoli & Isles Serisi 4

İlk Yayın Tarihi:
Ağustos 2004
Martı Yayınları
Orijinal Adı:
Body Double (Rizzoli & Isles #4)
Orijinal Dil:
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2026 15. kitabı
Sanırım üniversitenin ilk yıllarıydı bu seriye başladığım zaman. O zamanlar severek, merakla başlayıp, okumuştum. Ama uzun zamandır okumuyordum. Şimdi kitabın sayfalarını çevirdikçe sanki uzun zamandır ayrı kaldığım yakın arkadaşımla hoş zaman geçiriyormuşum hissi oluştu. Seri bu sefer Maura'nın geçmişine iniyor — kimin kızı olduğunu, ailesinin kim olduğunu öğreniyoruz. Yapayalnızken bir anda ailesi olduğunu öğrenen Maura ve yaşadığı trajedi... Kitap boyunca hem bir dedektif gibi ipuçlarını topluyorsun hem de Maura ile birlikte kendi hayatına ayna tutuyorsun. Gerritsen'ın dili okuru olayların tam ortasına çekiyor; kanın soğukluğu kadar gerçeklerin de yakıcı olduğunu hissettiriyor. Gerritsen'ın geçmişi doktor — ve bu her sayfada hissediliyor. Maura cesetleri incelerken o anatomik betimlemeler o kadar gerçekçi ki, yazarın ne kadar profesyonel bir kadın olduğunu ortaya koyuyor. Ama asla "ders anlatır gibi" değil — aksine, o soğuk tıbbi dil hikayenin gerilimini daha da artırıyor. Sanki soğukluk bir kostüm, altında ise çok sıcak bir korku var. Kitabı kapatınca bir süre düşündüm. Sadece "katil kimdi, çözüldü mü" değil, daha derin bir şey aklımda kaldı: Seni var eden insanlar kim olursa olsun, sen kimsin? Maura bunu çok sert bir şekilde öğreniyor. Ve sen okurken farkında olmadan aynı soruyu kendine soruyorsun.
İkiz BedenlerTess Gerritsen · Martı Yayınları · 20147,5bin okunma
İnsanlar yalan söyler ama DNA söylemez ve kötülük kalıtımsal değildir
2022 34. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2022 10:43
Kitabın daha ilk cümlesinden içine giriyorsunuz olayların. Elijah Lank'ın 14 yaşındaki Alice Rose'i diri diri gömmesiyle başlıyor her şey. Elijah ile ilk böyle tanışıyoruz. Ilerleyen zamanlarda Elijah'ın romanın devamıyla olan bağlantısını öğreneceğiz. Paris'ten dönen Dr. Maura Isles'in evinin önünde ona tıpatıp benzeyen bir başka cesetle olaylar ilerler. Herkes şüpheli ve kimse nereye yöneleceğini bilemez vaziyette. Isles'e bu kadar benzeyen kadın kim ve neden evinin önünde çok nadir bulunan(black talon)bir kurşunla ölü olarak duruyor? Bir başka bölümde 9 aylık hamile ve Dwayne ile evli Mattie Purvis' in kaçırılıp yer altında birkaç metrekarelik alanda tutuluyor. Olaylar birbirleriyle oldukça ilişkili ve yıllar öncesine dayanan cinayetlere ışık tutuyor. Maura kimlik arayışı içindeyken önce kapısındaki cesedin ikiz kardeşi Anna Joseph'e ait olduğunu öğreniyor. Ve kardeşi gibi o da annesini bulmaya yöneliyor. Sonuçlar Maura'yı asla memnun etmeyecek! Amalthea Lank gebe kadınları kaçırıp onların sadece bebeklerini istiyor ama yalnız başına ilerlemiyor. Suç ortağı hep en yakınında. Anna'yı korumayı görev edinen ve bir yıl önce boşanmış polis memuru Ballard var tabiki.Anna öldükten sonra ikizi mauraya aşık oluyor ancak olaylarla olan bağlantısı ortaya çıktıkça maura ondan uzaklaşıyor.Ta ki Ballard'ın ona duygularını anlattığı güne kadar... Kitabın sonlarına doğru ise Rizzoli'nin keskin zekasını kullandığını Black Talon kurşunuyla Anna'nın katilini yakaladığını öğreniyoruz. Asıl şaşırtan ise Mattie 'yi kaçıranın Maura'nın varlığını bilmediği erkek kardeşi Samuel... "Insanlar yalan söyler ama DNA söylemez ve kötülük kalıtımsal değildir ! "
Puan vermedi·448 syf.·
2024 37. kitabı
Öncelikle yazarın okuduğum ilk romanı ve maalesef ki serinin ortasından başlamışım, neyse elimizde vardı okuduk. Serinin ilk kitabını okumamış olsamda çok da bağlantılı değil . Aslında bu türden sıkılmış bir insanım ama başta klişe gelsede çok hoşuma giden bir kitap oldu. Hoşuma giden diğer bir husussa Gerritsen'ın kitabında ortaya koymuş olduğu soğukkanlı ve mücadeleci kadınlardı.
2020 58. kitabı
Tess Gerritsen'in bu zamana kadar okuduğum ilk ve en iyi kitabı. Kurgu, kişiler, olayların birbirine bağlantısı çok zekice... T. Gerritsen'in okuduğunuza kesinlikle pişman olmayacağınız bir kitap. Ve sürükleyici... Tavsiye ederim herkese.
2022 11. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2022 07:57
Sakın siz benim yaptığım aptallığı yapıp hamileyken okumayın çok sakıncalı kabus görcem diye çok korkuyorum. Aslında çok güzel bir kitap her zamanki gibi ama işte insan kendini aynı durumda düşününce ürperiyor.
2018 7. kitabı
Ben yoğun bir Gerritsen hayranıyımdır. Tüm kitaplarını toplamak gibi bir hayalim var hatta. Yazar efsane. Böyle olunca mükemmel bir kitap kaçınılmaz oluyor tabiki. Polisiye bir kitap. Hemen hemen tüm kitaplarında Dr.Maura Isles ve Jane Rizzoli yle karşılaşır ve muhtemelen ne oldugunu anlamadan sıkı bir takipçileri oluverirsiniz. Film izliyormuş gibi kitaptan başınızı kaldıramaz ve sonunu asla tahmin edemezsiniz. Tess Gerritsen ile daha önce tanışmadıysanız çok şey kaçırdığınızı bilin isterim
İkiz BedenlerTess Gerritsen · Martı Yayınları · 20147,5bin okunma
Eosumla birlikte okuduğumuz 7. Tess abla kitabı ...
2022 18. kitabı
Okunma: 31 Mart 2022 10:32
İnanılmaz bir kitap olduğunu söylemem lazım ... En başından sonuna kadar hikâyenin bütüncül özelliklerini görünce dehşet boyutta etkilendim . En başta bir hikâye ile başlıyor ... Bu hikâyeyi asla ama asla unutmayın ve hikâyeler içinde hikâyeler ve kurbanlar arasında farklı farklı olaylar ... Aşk , kıskançlık ve sadistlik boyutlarıyla kaplı bir hikâye ... Hamile kadınların neden hedef alındığı ve de mauronın gerçek yüzünü yani gerçek taraflarını göreceğiniz ama bu gerçek taraf öyle özellikler boyutunda değil hayat hikâyesi boyutunda karşınıza çıkacaktır... İnanılmaz bir hikâye ile karşımıza çıkan Tess geritsenn bizlere mükemmel kaliteli içeriğiyle başyapıtını sunuyor ... Lezzetli bir yemek nasıl keyif verirse ... Bu kitapta tüm o lezzetli parçacıklarıyla ağızda dağılıyor . Çok beğendim ve bunu bana tavsiye eden safaklarımın tanrıçası eosuma teşekkür ederim ... Eosum ile okuduğum 7. Kitabım ve daha nice ortak kitaplara ... İyi okumalar.
2026 10. kitabı
Tek seferde bitirmek isteyeceginiz elinizden biraktiginizda aklinizin kaldigi uyurken sizi tedirgin edecek bir kurguyla yazilmis harika bir kitap yazar bu konuda cok basarili kesinlikle
2024 32. kitabı
Çoook güzeldi. Soluk soluğa başladı ve bitti. Bir sonraki Tess Gerritsen kitabı için heyecanlıyım. Cerrah'tan sonra şu ana kadar en beğendiğim kitap ikiz bedenlerdi.
·448 syf.·
2017 76. kitabı
İkiz Bedenler (Rizzoli & Isles 4) Serinin dördüncü kitabı olan İkiz Bedenler'in ilgi çekici bir konusunun olmasından ziyade karakterleri artık hayatımızın içine yerleştiren Gerritsen yine harika bir devam kitabı ile karşımızda.. Aslında çokta devam kitabı sayılmaz, arada bir eski karakterlere atıfta bulunulmasının dışında her kitap kendi içinde bağımsız olarak düşünülebilir. Tabi Cerrah - Çırak kitaplarını bunun dışında bırakıyorum.. Dr. Isles, yurt dışında katıldığı bir konferanstan dönüşünde evine vardığında kapısının önünde kalabalığı görünce şaşırır. Aslında bu tür olaylara alışkın olması gereken doktorun şaşırma derecesini arttıran şey ise herkesin dik dik ona bakıyor olmasıdır. Nihayet Rizzoli'yi bulur, fakat karşısındaki kadının da tepkisi aynı olunca Isles çileden çıkmaya hazırdır. Kurbanı gördüğünde neden ona bu şekilde baktıkları anlam kazanacaktır. Kurban tıpatıp Maura'ya benzemektedir. Bir an için aynaya baktığından şüphesi olmayan Maura'ya hayatında hiç görmediği ve tanışamadığı ikiz kız kardeşinin hikayesini araştırmak kalacaktır. Kesin DNA testi sonuçları pozitif çıkınca ölen kadının Maura'nın ikizi olduğu kesinleşir. Evlatlık olarak büyüyen Dr. Isles, hayatında ilk defa bir cesetten ürkecektir. Kardeşi Anna'yı araştırdıkça şimdiye kadar hakkında hiçbir şey bilmediği annesini de bulmaya çalışacaktır. Yazara ve kitaba yapılan övgü kısımını geçebilirim sanırım. Reklama ihtiyacı yok kesinlikle. Bu seri kaçmaz.. Keyifli okumalar..

Tess GerritsenYazar · 34 kitap
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu. Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı. Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı. Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu. Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu. Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir. Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.