Rizzoli & Isles Serisi 2

Çırak (Midi Boy)

Tess Gerritsen

2021 119. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2021 23:23
Çırak serinin ikinci kitabı. Cerrah'taki gerilim aynen burada da devam ediyor. Neredeyse aynı karakterlerle. Sadece Dedektif Rizolli'nin takımına eklenen Dr.Isles, Dedektif Korsak ve FBI ajanı Dean var. Cerrahın takımına da Çırak ekleniyor. Tess Gerritsen'in diğer kitapları gibi Çırak da heyecanla okuduğum, sürükleyici bir roman oldu. Sonunu tahmin etmeme rağmen yine de güzeldi. Keşke sonu oldu bittiye getirilmeseydi, çırağı biraz daha tanıma fırsatımız olsaydı.
2021 38. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2021 22:34
Yüksek oktanlı polisiye / gerilim kitabı olan Rizzoli ve Isless Serisi'nin 2. kitabı. İlk kitapta mızmız bir karakter olan dedektif Rizzoli'yi bu kitapta baş rollerde okuyoruz. Yazar bu kitaba, Rizzoli üzerinden biraz da romantizm eklemiş. Yine çok iyi tasvir edilen olaylar dizisi. Dr. Maura Isles otopsileri yaparken ayrıntıları inceleyen bir doktor, detaylı işlenen operasyonlarda Rizzolinin yanında bir dedektif olacaksınız. Gerilim ve aksiyonu hep yüksekte tutmayı başaran, olayları ve olay yerlerini kafanızda resimleyen bir anlatım tarzı. Cerrah"ın yardımcılığını yapan Dominatör hakkında bilgi sahibi olmayı beklerken kitabın bitmesi; son bölümün, bütünün yanında zayıf kalmış olması kitabın eksi yönü. Bu yönüyle kitap, Cerrah'ın tekrarı gibi olmuş. Sıra serinin 3.kitabı olan "Günahkar"da. İyi okumalar.
En sevdiğim kitaplardan biri
Puan vermedi
Kıtap benım için çok özel bir yere sahip çünkü bu roman karakterlerı en sevdiğim karakterler( Gabriel Dean ve Jane Rizzoli )Rizzoliyi kimse dusunmedı oysa kendini kanıtlamak ıcın herseyı yaptı Gabriel önce onu anlayamadı ama sonrasında korudu ve kolladı Bir Katilin duygularını ne hıssettıgını iç sesıni öyle güzel yazmıs ki canım Tess her sayfayı bayılarak okudum Kitabın sonunda Rizzolıyi üstünbecerısıyle yüceltse de onun da korkuları olduğunu ve her insan gıbı sevgıye muhtaç olduğunu da güzelce yazmıs Korsak karekterı de arada kızdırsa bıle oldukça masumdu Frost sempatıktı Maurada karanlıklar kraliçesiydı Neyse Tess okumak bır keyıftır
2020 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2020 13:22
Batman tarzıyla başlayacak olursak Cerrah Returns dediğimiz kitapta bu sefer çoğu Tess Gerritsen'in çoğu kitabında olduğu gibi ismini tam yansıtan kitapta Cerrah'ın çırağı kötü adam ve Cerrah dediğimiz Warren Hoyt hala parmaklıklar ardında sayılsa da kaçmıştır. İleri ki kitaplarında evlenip çocuğunun babası olacak Fbı Ajanı Ajan Gabriel Dean ile tanıştığı bu kitapta şimdi ekip iki bir seri katil ve çırağı ile savaşmak zorundadır.
2015 144. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2015 17:06
İyi akşamlar değerli 1000Kitap Ailesinin üyeleri… Tess Gerritsen’den yine sürükleyici, etkileyici, gerilimi bol, heyecan dolu bir polisiye-gerilim roman daha. “Cerrah” adlı eserden sonra Rizzoli & Isles serisinin ikinci kitabı “Çırak”. Yazar yine coşkulu, aksiyon ve gerilim dolu bir roman yazmış. Yazarın üslubu çok güzel. Karakterler de betimlemelerle çok güzel anlatılmış; gerçekçiliği hissettiriyor. Bu tarzda (Polisiye – Gerilim ) yazan en iyi yazarlardan biri diye düşünmekteyim. Okuyucuyu sıkmıyor, etkilemesini çok iyi biliyor ve kalemi de muhteşem. Üstüne üstük bir adli tıp antropoloğu olması ve cesetler üzerindeki detaylı bilgisi de yazarın bence artı yönü. Kesinlikle mesleğinin tadı var. Kitapla ilgili yorumlarıma gelince… Elbet bir Cerrah değil ama onu da pek aratmıyor. Gayet heyecanlıydı. Kısa bir sürede okudum. Kesinlikle sırayla okumalısınız. Çünkü ilk kitaptaki karakterlere ve konulara çok atıfta bulunuluyor. Bu kitaptan başlarsanız boşlukta kalabilirsiniz. Kurgusu başarılıydı; en sonu hariç. Başkarakter olan Rizzoli ilk kitaptaki gibi geride kalmamış bu sefer tam oturmuş romanın ana karakterine. En son bölüm hariç çok beğendim. Konu olarak fazla detaya girmeyeceğim romanın tadını bozmak istemiyorum. Cerrah yani Warren Hoyt Rizzoli’yi rahat bırakmayacak. En sonuna değinmek istiyorum. Biraz basit bir son oldu. Yine de soluksuz okunacak bir roman. Çok can alıcı yerde bitti. Üçüncü kitabı al ve okumaya başla dercesine. Bu arada üçüncü kitap da “ Günahkar “. Polisiye-Gerilim sevenler Tess Gerritsen’le tanışmalı. Beğeneceklerini umuyorum. Tavsiye ediyorum elbette. Çok anlamlı bir alıntı ile bitiriyorum. “ Güzelin de çirkinin de aynı şekilde, bakterilerin ve böceklerin etkisiyle çürüyüp aynı et yığınına dönüştüğünü görmek rahatsız ediciydi. ” İyi
Çırak (Midi Boy)Tess Gerritsen · Martı Yayınları · 201211,5bin okunma
Elleri Ayakları Bağlı Bir Adamın Kucağına Neden Fincan Konur?
2021 100. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2021 19:09
Tesis Gerritsen, ne yazsa okunur diyeceğim korku, gerilim, polisiye, gotik türünün iyilerinden. Bu kez gerilimin odağında dedektifimiz var. Cerrah’ın tarzına çok benzeyen cinayetler yeniden işlenmeye başlar ve kafalar karışır. Cerrah hapistedir. Ancak onu kopyalayan katil özellikle eşleri seçiyor, öldürmeden önce tecavüz ediyor ve sonra onları ormana bırakıyor. Üstelik sürekli bir mesaj göndererek asıl hedefi işaret ediyor. Beklenmedik bir gelişme cinayetleri ve korkuyu zirveye çıkarıyor. Bu türü sevenler için yazar özel bir kalem. Çırak’ta heyecan zirvede bir kitap. Kitabın tek sıkıcı tarafı cinayetleri çözerken fazlaca tıbbı ayrıntıyla okuru uğraştırması. Ancak bu bile heyacanı koparmıyor. Polisiye sevenlere kitaba okuma listelerinde yer ayırmalarını tavsiye ederim.
·432 syf.·
2016 53. kitabı
Harika bir Tess Gerritsen kitabı daha. Her sayfasından inanılmaz keyif aldım. İnanılmaz kolay okunabilen kitaplardan. Yazarın dili gerçekten oldukça yalın ve açıklayıcı. Bazı noktalarda oldukça terimsel bir üslup kullanmış ama başka türlüsü de söz konusu olamazdı. Okuduğumuz kitabı cinayet kitabı diye adlandırıp geçmek bu kitaba haksızlık. Almasını biliyorsak içerisinde birçok ders barındırdığını söyleyebilirim. Ayrıca yazarın karakterin duygu ve düşüncelerini bire bir hissedebilmemiz konusunda oldukça becerikli bir kalemi var. Bunu seviyorum.
2021 32. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2021 15:04
Tess Tess Tess. Tek kelimeyle yine muhteşemsin. Cerrah 'ın ardından gelen bir çırak. Dedektif Jane Rizzoli nin kabusunun devam edeceği bir gerçek. Tabi Jane yle beraber okurken bende gerildim . Bu tarzı sevenler için harika bir yazarsın Tess. Tüm işaretler Cerrah i gösteriyor kitapta ama Cerrah 'ın hapiste olması kafaları karıştırıyor. Serinin üçüncü kitabı için sabırsızlanıyorum.
2018 24. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2018 15:10
Birkaç yıl önce tanıştım Tes’in Kitaplarıyla. Fakat bilmeden Rizzoli-Isles serisinin tam ortasından başladım:)) serinin ilk kitabı olan Cerrah’a ulaşmam biraz zor oldu(Arkadaşım sağolsun Cerrah ve Çırak kitaplarını bana hediye aldı). Çırak serinin ikinci kitabı ve Cerrah’taki gerilim-korku-aksiyon bu kitapta zirveye çıkıyor. Tess, asıl mesleğinin de verdiği avantajla tıbbi bölümleri anlatırken (özellikle otopsi) insanın gözünde canlanıyor sahneler. Etkilenmemek mümkün değil. Yine heyecanla okudum. Tavsiye ederim okumanızı...
2021 26. kitabı
Cerrah kitabının devamı gibi olan bu kitapta cerrah gibi kan ve vahşet seven insanların olduğunu; Cerrahtan aynı düşüncede ve farklı yöntemlerle cinayet işleyen bir çırağın peşindeler. Jane Rizzoli nin kabusunun devam edeceği bir kitap. Çırak Cerahın çırağımı?

Tess GerritsenYazar · 34 kitap
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu. Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı. Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı. Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu. Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu. Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir. Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.