Rizzoli & Isles #1

Cerrah Konusu

Tess Gerritsen tıpkı kahramanının neşterini kullandığı gibi kalemini ustaca oynatıyor.  Bu romanın her satırından kan sızıyor... Kitaba adını veren, planlı ve kanlı katil Cerrah gerilimi her an ayakta tutuyor.  Dr. Catherine Cordell Savannah'da seri cinayetler işleyen bir katilin vahşi saldırısına uğramıştır. Saldırgandan onu silahla vurarak kurtulmayı başarmıştır. Şimdi Boston'dadır. Ancak başka bir katil bu kentte de gerilim yaratmaktadır. Kadınların rahimlerini kesip alan ve korkunç işkencelere tabi tutan adama Cerrah adı verilmektedir. Catherine Cordell birdenbire bu katilin de hedefi haline gelecektir.  Çok satanlar listesinin müdavimlerinden Tess Gerritsen'in insan bedenini ve ruhunu en ince ayrıntısına kadar tarif ettiği tıbbî gerilim romanlarından beşincisi olan "Cerrah", inandırıcı kahramanları, sürükleyici diyalogları ve sürekli tırmanan gerilim duygusuyla bu türü sevenlerin hayran olacağı tarzda bir roman.
Tahmini Okuma Süresi: 10 sa. 39 dk.Sayfa Sayısı: 376Yayınlanma Tarihi: Aralık 2018İlk Yayınlanma Tarihi: Ekim 2001Yayınevi: Doğan KitapOrijinal Adı: The Surgeon (Rizzoli & Isles #1)
ISBN: 9786050950281Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan

8.610 üzerinden
3.685 Puan · 526 İnceleme

Cerrah Yorumları ve İncelemeleri

10 Eylül 2022 19:41
10/10 puan verdi
Dedektiv qorxu janrı sevənlər üçün uyğun kitabdır. Roman kitabların da axtardığım şey mənə verəcəyi həyəcan hissidir və istədiyim hissi yaşatmaqda olduqca bacarıqlı idi. Digər kitablarını da oxumağı düşünürəm.
181 etkileşim
Kübra Elif

Kübra Elif

@KubraElif
05 Temmuz 01:31
Puan vermedi
Tess Gerritsen
yazarın okuduğum ilk kitabı ve sanırım seriymiş. Seri olarak düşündüğünde orta şekerli bir kitapla başlaması bence gayet mantıklı geldi bana. Okuduğum diğer yazarlara göre tabiki vaov demedim ama beni yine de tatmin etti. Kitapta merak uyandırıcıktan çok süreç işlenmişti.
5 etkileşim

@Obadiac
20 Temmuz 15:29
9/10 puan verdi
İlk ve acil yardım mezunu olarak “Günlük hayatında ne işine yarayacaklar? ” dedikleri tıbbi terimlerin işe yaradığı bir kitap oldu. Diğer okuduğum polisiye kitaplardan farklı ve güzeldi. Bir kitapta en dikkat ettiğim şey akıcılık. Okurken merak ettirip devam ettirmesi gerekiyor. Bu kitap da bu konuda başarılı oldu. Normalde en fazla 1 haftada bitirilecek bir kitap. 2. Kitap Çırak’a da başladım kitabın sonunda oh be derken gerilim ve sürüsüyle acabaları ikinci kitabında devam ettiriyor. Tess Gerritsen’ın tüm kitaplarını şiddetle öneriyorum. Sıkılacağınızı düşündüğüm bir kitabı bile yoktur :)
1 etkileşim
Mine Demirci

Mine Demirci

@mine80
15 Eylül 00:05
8/10 puan verdi
Çok sevdiğim bir yazarın yine çok heyecan verici sürükleyici bir kitabı. Sayfalar öyle akıp geçti ki hiç sıkılmadan aynı heyecanla okudum. İçinde çok tıbbı terim olsa da ilginizi kaybetmeden okuyabilirsiniz. Polisler tarafından cerrah adı verilen serili katil iki yıl önce öldürülen bir diğer seri katili taklit ediyor. Acaba taklit mi yoksa .. Bu sefer katlili hiç tahmin edemedim oysa hep bir fikrim olurdu.
5 etkileşim
Gülcan Bülbül

Gülcan Bülbül

@EpopE
25 Mart 10:23
10/10 puan verdi
"İki insanın paylaşabileceği en mahrem duygu aşk ya da tutku değil, acıdır." Ah canım Tessciğim #polisiyeroman gıraliçam yanlış öğrenmediysem #cerrah kitabı o çok ünlü hatta dizi olan #rizzoliandısles serisinin ilk kitabı oluyor. En yakın zamanda diziye yeniden başlamam gerekiyor Efenim öncelikle bu kitap içerikdeki detaylı anlatımlarından dolayı yetişkin içeriklidir. Korkunç bir cinayetle başlıyor hikaye. Üstelik katil o kadar kusursuz işlemler yapıyor ki en sonunda cerrah ya da iyi bir tıp bilgisine sahip olabileceğini düşünüyorsunuz. Hikaye böyle devam ediyor hadi sona ulaştık derken bir bakıyoruz ters köşe şahaneydi, soluksuz okudum ve bayıldım.
8 etkileşim

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Tess GerritsenYazar · 34 kitap
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu. Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı. Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı. Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu. Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu. Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir. Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.

Cerrah Sözleri ve Alıntılar

07 Eylül 2022 01:29
İki insanın paylaşabileceği en mahrem duygu aşk ya da tutku değil, acıdır.
272 etkileşim
Güneş

Güneş

@maurandjanee
24 Mayıs 2020 02:18
Hayatında belirli bir düzeni ne kadar korumaya çalışırsan çalış, kendini yanlışlara, kusurlara karşı ne kadar korumak istersen iste, her zaman gözden kaçıracağın bir leke, bir hata olacaktır.Seni hep bir sürpriz bekleyecektir.
179 etkileşim
Marbling

Marbling

@Marblingggg
18 Ekim 2021 02:22
Nereye gittiğimiz, neler bildiğimize bağlıdır; neler bildiğimiz de nereye gittiğimize.
150 etkileşim

05 Eylül 2022 23:41
Bir avcı için yaralı avının kokusu kadar heyecan verici bir şey olamaz. Neredeyse kanlı hayvanın, kirletilmiş etin kokusu burnuma kadar geliyor. O nasıl gecenin havasını soluyorsa ben de onun kokusunu soluyorum. Onun kokusunu. Pencereyi gürültüyle kapatıyor. Kendisine topu topu birkaç derin nefes taze hava izni vermiş. Boğucu küçük evinin ıztırabına geri dönüyor. Kısa bir süre sonra hayal kırıklığını kabul edip uzaklaşıyorum. Onu bütün gece o fırın gibi yatak odasında terlemeye bırakıyorum. Yarın daha da sıcak olacağını söylüyorlar.
179 etkileşim

Cerrah İletileri

Tümünü gör
Arkadaşlar, en sevdiğiniz veya unutamadığınız kitapları paylaşalım. okumamış olan arkadaşlara rehber olur. yorumlarınızı merakla bekliyorum. edit: arkadaşlar bu paylaşımı büyütmek adına kitaplar hakkında yorumlarınızı da iletebilir misiniz. ilk defa okuyacak olan arkadaşların bir fikri oluşabilir
Rizzoli & Isles Serisi
(2017) 13.
Dinle Beni
Dinle Beni
(2022)
merhaba arkadaşlar, okuduğum fakat kütüphanemde öncelikli durmayan kitaplarımı satıyorum fakat ödemeyi bana degil, şu linkteki #167639277 kedi bakım evine yapacaksınız, özetle bu bir bağış iletisidir dolayısıyla kitaplara fiyat koymuyorum 5 tlniz varsa o bile ok, size
Eski deli hallerim
Güzel kitaptır psikolojik gerilim severlere öneririm
İncelemem #141997372