Rizzoli & Isles Serisi 5

Siliniş Konusu

Kendini bir rehine krizinin yanlış tarafında bulunca, hamile olan cinayet masası detektifi Jane Rizzoli, hayatının en mutlu saatleri olabilecek süreçte kendini tam bir kâbusun ortasında bulur. İsimsiz, güzel bir kadın, morga ceset olarak getirilir. Fakat Boston'lu tıp uzmanı Maura Isles ceset torbasını açıp baktığında, unutamayacağı bir korku yaşar: Ceset gözlerini açar! Hâlâ hayatta olan kadın hastaneye yetiştirilir, ama tuhaflıklar çok geçmeden ölümcüllüğe dönüşür. Kadın, son derece soğukkanlı bir şekilde güvenlik görevlisini öldürerek hastaları rehin alır… Aralarından biri hamile cinayet detektifi Jane Rizzoli'dir. Bu şiddet eğilimli, çaresiz ruh kimdir ve istediği nedir? Gergin saatler ilerlerken Maura, Jane'in kocası FBI ajanı Gabriel Dean'le işbirliği yaparak gizemli katilin kimliğini araştırmaya başlar. Federal ajanlar aniden ortaya çıkınca, Maura ve Gabriel sıradan bir rehine krizinden çok daha derinlere uzanan bir olayla karşı karşıya olduklarını anlarlar. Bu gizemin anahtarını sadece silahlı çılgın kadınla kapana kısılmış olan Rizzoli elinde tutmaktadır… Tabii eğer hayatta kalırsa. (Tanıtım Bülteninden)
Çevirmen:
Selim Yeniçeri
Selim Yeniçeri
Tahmini Okuma Süresi: 13 sa. 9 dk.Sayfa Sayısı: 464Yayınlanma Tarihi: Temmuz 2014İlk Yayınlanma Tarihi: Eylül 2012Yayınevi: Martı YayınlarıOrijinal Adı: Vanish (Rizzoli & Isles #5)
ISBN: 9786053482826Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Güneş

@maurandjanee
28 Nisan 2020 03:43
Puan vermedi
Tess geritsen 'den heyecanlı ,gerilim dolu güzel bı Jane and maura serisi daha . Her şey jane' nin doğum için giitiği hastanede kimliği belli olmayan gizemli hasta tarafından rehine alınmasıyla başlar . Bu olay aslında basit bir rehine olayı degildir arkasında bi sürü cinayet ve büyük olayların ve daha fazlasının döndüğü bir olaydır...
9 etkileşim
E. 61

E. 61

@61_54_
01 Şubat 2022 12:24
9/10 puan verdi
İkincisini bulana kadar benim için en iyi poliseye yazar sensin
Tess Gerritsen
Tam bir aksiyon, okumadim seyrettim sanki yazarin kalemi, inanılmaz adrenalim dolu, her kitap'ın da ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorum. Rizooli&Isles serisini 5. Kitabı, Yazar bu kitapta kadın ticaretini, küçük yaşdaki kiz çocuklarının fuhuşa nasıl süreklendiğini, paranın ve gücün nasıl herşeyin üstünü örttüğü nü anlatıyor. Daha iyi bir yaşam için Amerika'ya kaçak yollardan giren Mila ve arkadaşı kendilerini iğrenç bir pazarlığın içinde bulurlar.Kurtulmaları imkansız, çıkış yolu olmayan bir çıkmaz sokak. Tip uzmanı Maura Isles otopsi sırasında başka bir cesetten gelen sesler üzerine ceset torbasını açar ve ölünün hayatta olduğunu görür. Ve herşey bu dakikadan sonra değişir. Evrensel sorun ve hastalıklı beyinlerin oyununu bozamak için el birliği yapan ikilimiz Rozzoli&Istes'i tam bir aksiyonun içinde bulurlar kendilerini. Tabi ki ikilimize bu maceradan Rozzoli'nin kocası FBI ajanı Gabriel Dean'de eşlik ediyor. Çaresizlik, umut, daha iyi yaşamak için çıkılan yolculuk ve büyük, iğrenç bir tuzak. Okurken miğdemin bulandığı, sinir kat sayımın arttığını hissettim, buda yazarın ne kadar usta bir posisiye yazar olduğunu gösteriyor. Aksiyon ve polisiye seven, kitap dostlarıma tavsiye ediyorum. Kitapla kalın 1k ailesi
28 etkileşim

@icequeennn
22 Eylül 2021 10:24
Puan vermedi
Kitabı okurken hem içim sızladı hem gözyaşı döktüm bazı sayfalarına.. dünyanın herhangi bir yerinde bu tarz kötülükler olduğunu bilmek bile yüreğimi acıtıyor. Hayalleri hiç gerçekleşemeyecek insanların arasında olanları gördüm bu satırlarda. Tess yine harika bir konuya değinmiş. Keyifli okumalar
15 etkileşim
Gamze Çakan

Gamze Çakan

@gamzwhtmr
14 Nisan 2022 01:59
10/10 puan verdi
Serinin beşinci kitabı bitti ve ben Tess Gerritsen' e bir kez daha hayran kaldım. Her kitabında vermek istediği bir mesaj var ve kurguyu bunun üzerine şekillendiriyor. Bu kitapta kadın ticareti, küçük yaşta bu işe zorlanan, tutsak edilen kadınlar var. Bunlar gerçek ve hâlâ devam ediyor. Kitap bunun yanında paranın en çirkin şeyleri örtebilecek bir gücünun olduğunu bize gösteriyor. Ama gerçek sonunda ortaya çıkar ve her insan bedelini öder. Maura' nin morgda aslında yaşayan bir ceseti bulması ile başlıyor olaylar. Olena' nin gizemli halleri, Mila' nin olaya dahil oluşu bu kısımlar çok heyecanlıydı. Rizzoli' yi ilk kitaplardaki gibi daha çok okuduk. Tipik bir Tess romanı her kısım heyecanlı, yan karakterler şaşırtıcı.
6 etkileşim
Çiğdem Furat

Çiğdem Furat

@Cigdemcecik
02 Haziran 2022 19:47
10/10 puan verdi
Jane ve Maura serisinden... Jane ve Gabriel bu kez on plandaydi. Gabriel, sen ancak romanlarda olabilecek bir essin :) Serinin sonraki kitaplarini okumustum, bu arada kalmis, yeni okudum. Yani hayatta kalip kalmayacaklarini biliyordum ama buna ragmen heyecanliydi. Hem heyecanli, surukleyici, hem de sarsiciydi. Yazar bu kez herkesin bildigi ama kafasini cevirdigi bir durumu, kacirilip, fuhusa zorlanan kiz cocuklarini ele almis. Oyle bir cocugun gozunden, yasananlarin sadece birazina bakabilmemizi sagliyor. Bu igrenc durum, malesef su an bir yerlerde devam ediyor. Okurken bunu dusunmeden edemedim. Konuya dikkat cektigi icin Tess'e teşekkürler. Tavsiye ederim, okunmali.
6 etkileşim

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Tess GerritsenYazar · 34 kitap
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu. Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı. Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı. Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu. Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu. Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir. Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.

Siliniş Sözleri ve Alıntılar

Poyraz

Poyraz

@Spyrzz
26 Eylül 20:12
Gerçek şu ki aklımı kaçırmayaya çalışıyorum.
541 etkileşim
Yakut

Yakut

@Yakutf21
05 Haziran 21:14
"Köpek balıklarıyla yüzersen bir gün seni mutlaka yerler."
4 etkileşim
B

B

@Busra_incw
18 Aralık 2022 22:33
''Benim hayallerim yok,'' diye fısıldadım. ''Böylesi daha iyi.'' ... ''O zaman hayal kırıklığına uğramazsın.''
38 etkileşim
Krizantem

Krizantem

@1Bookwormm
27 Şubat 00:06
Derinin altına indiğinde en güzel kadın bile aynı görünüyor.Kas ve kemiklerden oluşan bir boşluğun içine tıkıştırılmış organlar yığını.
3 etkileşim

@icequeennn
21 Eylül 2021 07:44
İstediğim tek şey kimsenin beni incitemeyeceği bir yere çekilmek..
44 etkileşim

ve
aynı kitaplarmış. Ve ben her ikisini de almışım. Neden
nedennnnnnnn
Rizzoli & Isles (2010 - 2016) - Janet Tamaro
Birbirine zıt kişiliklere sahip iki arkadaş olan Boston cinayet masası dedektifi Jane Rizzoli ve adli tıp uzmanı Dr. Maura Isles'ın karmaşık cinayetleri çözmeye çalışırken yaşadıkları olayların anlatıldığı bir polisiye - gerlim ve komedi dizisi. Her bölümde farklı bir cinayet vakası
Siliniş
" Köpek balıklarıyla yüzersen, bir gün seni mutlaka yerler. "
Siliniş
Okuduğum en iyi polisiye romanlardan biri diyebilirim. İyi ki okumuşum.