Hizmetçi #2

Freida McFadden
“Misafir odasına girme.” Parmak uçlarıyla kapıya dokunurken Douglas Garrick’in yüzü gölgelendi. “Karım… çok hasta.” Muhteşem çatı katı dairelerini gezmeye devam etsek de kapalı kapının ardındaki kadın hakkında içime korkunç bir his dolmuştu. Fakat bu işi kaybetmeyi göze alamazdım, en karanlık sırrımı güvende tutmak istiyorsam olmazdı. Geçmişim hakkında sorular sormayan bir işveren bulmak çok zordu. Bu yüzden Garrickler mucizevi biçimde beni şehir manzaralı çatı katı evlerini temizlemek ve ışıl ışıl mutfaklarında yemek yapmak üzere işe aldıklarında şansıma şükrettim. Bir müddet orada çalışabilir, istediğimi elde edene kadar sessiz kalabilirdim. Neredeyse mükemmeldi. Fakat girmemin yasak olduğu misafir odasının içini hiç görmemiştim. Bayan Garrick’le hâlâ tanışamamıştım. Ağladığını duyduğumdan emindim. Çamaşırları yıkarken beyaz geceliklerinin yakasında kan lekeleri buluyordum. Bir gün dayanamayıp kapısını tıklattım. Kapı usulca aralandığında gördüklerim her şeyi değiştirdi… İşte o zaman bir söz verdim. Ne de olsa bunu daha önce de yapmıştım. Kendi sırlarımı güvenle saklarken Bayan Garrick’i koruyabilirdim. Douglas Garrick yanlış yapmıştı ve şimdi bu yanlışın bedelini ödeyecekti. Asıl soru, ne kadar ileri gitmek istediğimdi…
336 sayfa

9/10 puan verdi
Freida McFadden / Hizmetçinin Sırrı İlk kitabında bazı şeyleri önceden anlamış ve büyük resmi bazı detaylar dışında net olarak görebilmiştim. Bu kitabında ise şok üstüne şok yaşadım. Bir tarafta hem fiziksel hem de psikolojik eziyet görüp kurtulmaya gücü yetmeyen bir kadın varken diğer tarafta ise baş karakterimiz gibi buna izin vermeyen bir kadın var. Bu durum iki uç noktayı görmemizi sağlıyor. Geçmişi yüzünden iş bulmakta zorlanan bir kadın olunca gelen teklife hemen evet demiş ve hayallerine bir adım daha yaklaştığına kendini inandırmıştı. Bilmediği ise o eve adım attığı anda özgürlüğünü kaybetmekle karşı karşıya kalacağıydı. Çok seviyorum bu seriyi. Keşke Millie ve Enzo gibi ama daha az tehlikeli insanlar çok olsa. O zaman kadına şiddet de şimdiki boyutlarda olmazdı. Psikolojik gerilimi, sırları ve ters köşeleri ile okuması keyifli bir seriydi. “Başı dertte olana yardım etme arzusu bende oldum olası vardı. Fakat ne yazık ki bu arzum bazen benim başımı derde sokabiliyordu”. Seriyi en güzel anlatan alıntının bu olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar…
8/10 puan verdi
serinin ikinci kitabıyla kaldığımız yerden devam ediyoruz. öncelikle kurgu cidden çok iyiydi. ilk kitaptan daha iyi kurgulanmış olduğunu düşünüyorum ve şüphelendiğim şeyler olsa bile her şekilde ters köşe bir kitaptı bu yüzden okurken çok keyif aldım. sadece beni rahatsız eden şey millie'nin karışık ilişki durumu. eğer basit bir aşk
10/10 puan verdi
Lanet olsun hahahahha. Delircem. Bu nee?? Yazarcığım sen nesin böyle? Senin kafan nerelere çalışıyor be kadın! Bayıldım da BAYILDIM! Yani ilk kitabın yeri bende çoook ayrı ama bu kitabı da beni aşırı şoka uğratıp, ters köşe yaptı. En son yerimde heyecandan zıplıyordum hjsjsjjs. Şimdi, en başta planım pazartesi günü gelecek olan kitap kargomu
Millie Yine Kendine Hakim Olamıyor
"Sakın misafir odasına girme." Millie'nin yeni istikameti belli oldu! 8.5/10 Kitaplara neden düşük beklentiyle başladığımı hatırlatıyor bu seri bana. İlk kitap Hizmetçi'ye 10/10 beklentisiyle başlamış ve beklentilerim dahilinde gelişmemesi sebebiyle istediğim kadar zevk alamamıştım. Ama bu... Bu kitap gerçekten inanılmaz
Hizmetçinin Sırrı
Doğrusu kitaba çok büyük önyargıyla başladım çünkü yazarın ilk kitabı tekrar edeceğine dair bir his vardı içimde ve ilk kitabı bu kadar büyük bir başarıya ulaşmışken bu başarının gücüne güvenip 2.yi yazması, üstüne yetmiyormuş gibi bir de 3.yü yazması ona karşı sadece 'ticari kaygılar taşıyan bir yazar' gözüyle bakmama sebep olmuştu. 3.
10/10 puan verdi
Hizmetçi serisinin ilk kitabını okudum bayıldım bu devam romanını da aldım buna da bayıldım. Anlatımı çok akıcı olayları bağlama şekli ve hikaye örgüsü muazzam. Kitapta en sevdiğim şeylerden biri bölümlerin çok kısa olması.Bu daha rahat okumanızı sağlayan bir şey bence. Yazarın kalemi ile geç tanıştığım için üzgünüm; diğer kitaplarını da bu sene oluşturduğum hedefe eklediim... Her kitap, farklı bir konuyu ele alıyor bu da serinin okunmasına ayrı bir hava katıyor. Ters köşelerle dolu soluksuz okuyacağınız muhteşem bir kurguya sahip bir kitap. Ne olacağını asla tahmin edemeyeceğiniz ve her yeni olayda sizi şaşkınlığa sürükleyen bitmesini istemeyeceğiniz, akıcılığı sayesinde nasıl bittiğini anlayamayacağınız bir okuma olacak. Okuyacak arkadaşlara şimdiden keyifli okumalar....
Puan vermedi
"Hizmetçinin Sırrı 2", ilk kitaptaki heyecanı aynı hızda sürdürüyor. Gizem ve gerilim bir an bile düşmüyor, sürekli merak içinde kalıyorsunuz. Freida McFadden, hikayeyi harika bir şekilde devam ettirerek okuru içine çekiyor. Kesinlikle tavsiye ederim!
10/10 puan verdi
Yordun beni be Brokoli...
Herkese selam. Hizmetçi serisinin ikinci kitabıyla geldim. Yine çok güzeldi, yine pişman etmedi. Akıp gitti. Bu kitapta en sevdiğim şeylerden birisi bölümlerin kısa olması ve kahramanların bakış açılarını çok güzel yansıtıyor oluşu. Direkt konuya geçiyor ve başkaca hiçbir yorumda bulunmuyorum. Zira bu kitap için ne söylersem spoiler olabilir korkusu taşıyorum. Millie'miz ilk kitaptan sonra üniversiteye kaydolmuş, bir yandan da hizmetçilik işine devam ederek kötü mahalledeki tek göz odasında yaşamaya çalışmaktadır. Çalıştığı evin kadınının çocuğu annesine anne değil de kendisine anne diyince işinden oluveriyor. :D Tekrar iş aramaya başlayan Millie'nin yolu Coinstock adında büyük bir şirketin CEO'su olan Douglas Garrick ile kesişir. Ancak eve girdiği anda bir şeylerin yolunda gitmediğini anlar. Öyle ki Millie'nin bu evde çalışabilmesi için tek kuralı misafir odasında kalan evin hanımı Wendy Garrick'i katiyen rahatsız etmeyecek olmasıdır. Tabii bizim Millie durur mu illa arı kovanına çomağını sokar :D Bazı zamanlar kapı aralığından şiddete uğramış Wendy'i görünce bir karar alır. Ona yardım edecek ve bu yaşadığı zulümden onu çekip kurtaracaktır. Ancak gizemli bir araba tarafından takip edilen Millie'nin bu kez işi hiç kolay olmayacaktır. Herkese keyifli okumalar.
Freida McFadden
Dipnot: Brock evin başına yıkıla... :D Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha ne olsun be!
Puan vermedi
- Millie temizlik şirketi • Kocamdan kurtulmak istiyorum için 1'i, • Burada zorla tutuluyorum için 2 'yi, • Bakıcılık hizmeti için 3'ü,
Hizmetçinin SırrıFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20233,195 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.