Caraval - 2

Stephanie Garber
The New York Times’ın çok satan yazarından Kendisini Caraval’ın dünyasına kaptıran Donatella Dragna, en sonunda babasından kurtulmuş ve ablasının istemediği bir adamla evlenmesine engel olmayı başarmıştı. Kızların bunu kutlaması gerekiyordu belki ama Tella tam olarak özgür sayılmazdı. Gizemli bir suçluyla yaptığı anlaşma sonucu, yerine getirmesi gereken görevi ondan başka kimse başaramazdı: Caraval’ın efendisinin gerçek kimliğini ortaya çıkarmalıydı. Legend’ın gerçek kimliğini bulmanın tek yolu Caraval’ı kazanmak olduğundan, Tella bir kez daha kendisini bu efsanevi oyunun içinde buldu. Yolu tahtın cani varisiyle, lanetlenmeye mahkûm bir aşk hikâyesiyle ve sırlarla örülmüş örümcek ağlarıyla kesişecekti… Buna kız kardeşinin sırları da dahildi. Caraval’ı oynamak her zaman cesaret, beceri ve fedakârlık gerektirirdi. Ama oyun bu sefer daha fazlasını istiyordu. Tella, Legend’ın ismini öğrenemezse önemsediği her şeyi kaybedebilirdi – belki kendi hayatını bile. Kazanması durumunda ise Legend ve Caraval sonsuza kadar ortadan kaybolacaktı. Caraval’ın dünyasına hoş geldiniz. Asıl oyun şimdi başlıyor.
462 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2019

8/10 puan verdi
"Hoş geldiniz, Caraval'a hoş geldiniz! Yeryüzünün ve denizlerin en muhteşem gösterisine! İçeride bir Mire'yle karşılaşabilir, kaderin tadına..." Caraval serisinin ikinci kitabı Legend, Tella'nın öne çıktığı ve büyük bir mücadeleye girdiği bir hikaye sunuyor. İlk kitapta Scarlet’ın macerasını takip ettik, ancak bu kez Tella'nın başrolü üstlendiği, tehlikelerle dolu bir dünyaya adım atıyoruz. Legend'da Tella, sevgilisi ve kardeşiyle ilgili sırları çözmek için büyülü bir yarışa katılır. Bu kitap, daha karanlık ve duygusal derinliklere iniyor, Tella'nın içsel güçlerini keşfetmesi ve geçmişiyle yüzleşmesi gerekmektedir. Garber, gizem ve heyecanı mükemmel bir şekilde harmanlayarak, bizleri merak içinde bırakmayı başarıyor. Tella'nın kişisel gelişimi ve seçimlerinin sonucunda yaşadığı değişim, serinin dinamiklerini daha da zenginleştiriyor. Serinin hayranları için heyecan verici bir devam kitabı.
10/10 puan verdi
Normalde hiçbir seriyi üst üste okumam sıkılmamak için AMA bu seri o kadarrr iyi ki devamını hemen okumak zorunda bırakıyor beni! Bütün karakterleri çok seviyorum, hepsine aşırı bağlandım ama benim favorim Donatella kesinlikle... İlk kitapta Scari da çok sevmiştim ama bu kitapta bi tık hoşuma gitmeyen şeyler yaptı. Ve Legend'in kim olduğunu duyunca nedense hem şaşırdım hem de şaşırmadım. Aslında cidden çok belliydi kim oldugu qonwkwd UZUN LAFİN KİSASİ ALİP OKUYUN ASLA PİSMAN OLMAZSİNİZ. Biraz yüksek fiyatlı olduğu için okumak isterseniz PDF halini de bulup atarimm yeter ki okuyun
LegendStephanie Garber · Dex Yayınları · 20191,021 okunma
Jacob vs Edward ikilemine yine düşünce kızlar
6/10 puan verdi
Bayyyadır bu tarz seriler okumuyordum iyi geldi açıkçası. Kitap birincisinden çok daha iyiydi, tella en azından daha güçlü bir karakter bana göre. Yine de çoğu klişeden kurtulamıyoruz. Mesela tella ne zaman tehlikede olsa ya dante ya vale(jacksi vale diye çeviren çevirmene de ayrıca) kurtarıyor. Kızı ikisi de bir türlü rahat bırakmıyorlar. TELLA CHOOSE ME, PıCK ME diye dolaşıyorlar. Ben de twilighttan beri jacob sendromu var o yüzden Valeciyim maalesef. Olmayacakları çok belli, kız sevmiyor da ama napalım. Scarletti zaten sevmemiştim bu kitapta kızı hepten yerle bir etmişler. Ben bu kız karrrdeşimmm canımmm benim senin için dünyam yansın ilişkilerini de anlamıyorum bu kitaplarda. Yazarların kız kardeşleri mi yok anlamıyorum ki. Hiç mi kavga etmiyor bu kardeşler. Hiç birbirlerine yaw scar/tella sen salak mısın topla kendini demiyorlar anlamıyorum. Bir de yazarın elbiselere olan ilgisi bazı yerlerde ne alaka şimdi bu elbise dedirtti. Kadın macerada orda burda koşuşturuyor giydirsene rahat bir pantolon bir şey. Gelen giden kıza kutuda elbise yolluyor. Yok dekoltesi öyle, rengi şöle, yırtmacı şöölee. Ee nası koşcak kız bu elbiseyle?? Neyse kitap overall keyifli, cheesy olsun, yakışıklı erkekler arasında kalalım, biraz da gizem olsun diyorsanız okunur. Ve son bir nokta MY LOVE'I AŞKIM DİYE ÇEVİREMEZSİNİZ YA VERMİYOR AYNI HİSSİ İŞTE hayatım birtanem güzelim filan diyr çevirin cringe oluyorum vale ya da dante her aşkım dediğinde
Puan vermedi
Serinin ikinci kitabı Donatella'nın Caraval oyunun yeniden başlaması şerefine Yabandili Şatosunda verilen baloda uzun süredir mektuplaştığı "bir dostun" orada onunla buluşursa onları
LEGEND
5/10 puan verdi
Caraval üçlemesinin 2. kitabında Dragna kardeşlerden küçüğünün, Donatella'nın hikâyesini izleiyoruz ve doğrusunu söylemek gerekirse kitaba içimde Donatella'ya karşı sonsuz bir nefretle
LegendStephanie Garber · Dex Yayınları · 20191,021 okunma
“Caraval’ın dünyasına hoş geldiniz. Asıl oyun şimdi başlıyor.”
9/10 puan verdi
Birinci kitap Caraval’ı okuyup sevdiyseniz eğer Legend’a bayılacaksınız.:) İlk kitaptaki masalsı ve sihirli dünya bu kitapta daha da ayrıntılı ve güzel anlatılmış. Yazarın anlatım tarzı ve betimlemeleri fantastik bir film seyrediyor hissi veriyor. Soluksuz okunacak bir kitap ve ayrıca final kitabını merak edeceğiniz şekilde sonunu da öyle bitirmiş yazar. Konusunu anlatmama gerek yok çünkü bir çok okuyan maalesef spoiler vererek inceleme yapmış. Size tavsiyem bunları okumadan sadece kitabı okursanız daha da hoşunuza gideceğini söyleyebilirim. Bu tarz seven tüm kitap kurtlarına tavsiye ederim.
7/10 puan verdi
7 puanın yedisinide Dante aşkımın hatırına verdim. İlk kitaptan çok daha güzeldi bence. Ayrıca Tella'nın pov'undan okumak bana Scarlet'in ne kadar ruhumu emdiğini fark ettirdi. Tella çok renkli ve çok kendimle özdeşleştirdiğim bir karakter sanırım bu yüzden bu kitabı daha çok sevdim (emin değilim belki Dante sebebiyle de daha çok sevmiş olabilirim). Sonunu çok sevemedim açıkçası bence çok daha plot twistli bir son okuyabilirdik.
4/10 puan verdi
Evet, Legend’in ortaya çıkacağı kitabın daha heyecanlı olmasını beklemiştim ama maalesef hiç öyle olmadı. Şahsen ben birinci kitabı daha çok beğendim.( Çoğu okur tam tersini söylüyor olmasına rağmen) Oldukça sıkıcıydı. Elbise ve gökyüzünün gereksiz tasvirleri vardı ama kitabın masalımsı konusuna uygundu o yüzden çok rahatsız olmadım ama pek bir anlam çıkarmamak da gerekli. Legendin kimliğini daha görkemli ve şok olacağım şekilde öğreneceğimi beklemiştim. Sürekli tekrarlanmış cümleler ve çiftimizin arasındaki sevginin hissedilememesi ve kopukluğu. Sanki aralarındaki çekim dan diye olmuş gibi çok zorlama geldi. Aslında şaşırtıcı değildi çünkü kitabın ortalarına doğru Legend’in kimliği bas bas bağırıyordu. Hikayemizde de çok fazla kahraman olmadığı için tahmin edilmesi aşırı kolaydı ve bu da kitabı bitirmek için sizi iyi yönde teşvik etmiyor. Bana çok basit, yetersiz ve yavan geldi, ama yine de son kitabını sırf Kontun nasıl biri ve kim olduğunu merak ettiğim için okuyacağım.
6/10 puan verdi
SPOİLER İÇERİR ! SPOİLER İÇERİR ! SPOİLER İÇERİR ! SPOİLER İÇERİR ! SPOİLER İÇERİR!
LegendStephanie Garber · Dex Yayınları · 20191,021 okunma
Mükemmel bir serinin kötü devam kitabı
7/10 puan verdi
Caraval en sevdiğim kitaplardan biriydi ama maalesef en sevdiğim serilerden biri olamayacak çünkü bu kitabı o kadar da sevmedim. İlk kitap bana çok daha büyüleyici gelmişti. Bu kitapta Tella'nın hep kendini bilmiş, ablasını küçük gören tavırları beni çok deli etti. Scarlett'ın onun için neler yaptığını bi bilse... Çoğu kişi ilk kitabın çok güzel diğerlerinin ortalama olduğunu söylüyordu. Bu yüzden kitaba çok da bir beklentiyle başlamamıştım. Bilmiyorum, ben bu kitabi ilki kadar sevmedim. İlk kitapta hissettiğim o büyülü caraval atnosferini bu kitapta hissedemedim. Seriye devam edeceğim çünkü sondaki olay biraz olsun içime su serpti. Üçünü kitapta Scarlett'ın bakış açısı da olduğundan beklentilerim yüksek açıkçası. Scarlett'tan bahsetmişken, yazar Tella'yı daha çok sevdirmek için Scarlett'ı hiç ona benzemeyen birine çevirmiş. Sonda yaptığı falan hiç onluk bir harekete değildi. Uzun lafın kısası bu kitabi Scarlett, Julian ve Dante için okudum. Tella ne yaparsa yapsın isinamiyorum maalesef.(Bu kitabın ilki kadar güzel olmadığını, ilk kitabi bir gunde bunu 12 günde okumamdan da anlayabilirsiniz.)

Stephanie Garber
Stephanie GarberYazar · 6 kitap
Twentieth Century Fox tarafından film hakları alınmış ve 25 ülkede hakları satılmış olan Caaraval’ın yazarı Stephanie Garber Northern California’da yaratıcı yazarlık dersi vermektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.