Caraval 2

Stephanie Garber
2019
Flatiron Books
İngilizce

bozuk duygu durumumu daha da bozan kitap *spoiler
·512 syf.·
2025 11. kitabı
! spoiler sıcağı sıcağına inceleme yazma alışkanlığı geliştirdiğim için kitabı bitireli daha 10 dakika olmadan hemen koştum geldim.
2025 16. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 09:01
Donatelladan bütünüyle nefret ediyorum. Kırık Bir Kalpten sonra bu seriyi okumak bir hataydı. Kendimden özür diliyorum. (ingilizce baskisini okudum en azindan buradan kendime bir şey katmışımdır.)
2023 10. kitabı
Okunma: 03 Mart 2023 15:19
Caraval'ın devamı olan bu kitapta ana karakter olarak Tella'yı görüyoruz. Olaylar onun etrafında gerçekleşiyor genel olarak. Bu kitaba Caraval'dan daha büyük umutlarla başladım çünkü ilk kitapta yavaş başlayıp sonradan hızlanmıştı bunda da o temposunu korur diye düşünmüştüm ancak yanılmışım. Caraval'daki o bilmece çözme temposu,aksiyon,acaba ne olacak duygusunu bunda bulamadım son 100 sayfaya kadar. Ana karakterimiz bazı sebeplerden güçsüz düştüğü için böyle hızlı tempolara giremiyordu. Legend'ın kim olduğunu kitabın ortalarında öğrendik sayılır. Belki daha şok edici bir şekilde olabilirdi diye düşünüyorum. Legendary'i bitirdikten sonra Caraval'a verdiğim puanda haksızlık ettiğimi düşündüm ve dönüp puanımı değiştirdim. Finale'de görüşmek üzere...
2023 Okuma Raporları
2023 49. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2023 00:00
İkinci kitabı bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yine maceradan maceraya koştuğumuz, sihirler, gizemler ve açıklanan gerçeklerle dolu dolu bir hikayeydi. Bir günde bitirdiğim nadir kitaplardan olması ne kadar sürükleyici olduğunu kanıtlıyor. Bunu da çok sevdim, özellikle Dante’li sahneler çok iyiydi!
Vakit Kaybı
2025 24. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2025 00:00
caraval benim için çok ayrı yere sahip bir kitap. kendi hikayesinin yanı sıra küçüklüğümün büyüsünü taşıyor. seneler sonra tekrar okuduğumda o hissiyat eskisi kadar güçlü olmasa da kendini oldukça hissettiriyordu. ANCAK legendary ne caraval dünyasıyla ne de caraval sihriyle alakası olan bir kitaptı. çocukluğumun anılarını mahvetti bu kitabı okumak. o circus core havası assssla yoktu. karakterler karmakarışık, mantıktan yoksun ve inanılmaz gereksizdi. çerezlik niyetine bile okunabilecek bir kitap olduğunu düşünmüyorum. bazen durup “yazarın karakteri 16 yaşında yapmasının bir sebebi var böyle hareketli, kafası karışık davransın diye” diye düşündüm. ama yani o kadar, O KADAR kötüydü ki anlatamıyorum. OUABH serisini okumak için lazım dediler diye zar zor bitirdim kitabı. üçüncüyü okumayacağım, sayfalarına göz gezdirdim kaçırdığım bir şey yokmuş. vakit harcamak için birebir
2025 4. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2025 22:31
"Hoş geldiniz, Caraval'a hoş geldiniz! Yeryüzünün ve denizlerin en muhteşem gösterisine! İçeride bir Mire'yle karşılaşabilir, kaderin tadına..." Caraval serisinin ikinci kitabı Legend, Tella'nın öne çıktığı ve büyük bir mücadeleye girdiği bir hikaye sunuyor. İlk kitapta Scarlet’ın macerasını takip ettik, ancak bu kez Tella'nın başrolü üstlendiği, tehlikelerle dolu bir dünyaya adım atıyoruz. Legend'da Tella, sevgilisi ve kardeşiyle ilgili sırları çözmek için büyülü bir yarışa katılır. Bu kitap, daha karanlık ve duygusal derinliklere iniyor, Tella'nın içsel güçlerini keşfetmesi ve geçmişiyle yüzleşmesi gerekmektedir. Garber, gizem ve heyecanı mükemmel bir şekilde harmanlayarak, bizleri merak içinde bırakmayı başarıyor. Tella'nın kişisel gelişimi ve seçimlerinin sonucunda yaşadığı değişim, serinin dinamiklerini daha da zenginleştiriyor. Serinin hayranları için heyecan verici bir devam kitabı.
2023 94. kitabı
Normalde hiçbir seriyi üst üste okumam sıkılmamak için AMA bu seri o kadarrr iyi ki devamını hemen okumak zorunda bırakıyor beni! Bütün karakterleri çok seviyorum, hepsine aşırı bağlandım ama benim favorim Donatella kesinlikle... İlk kitapta Scari da çok sevmiştim ama bu kitapta bi tık hoşuma gitmeyen şeyler yaptı. Ve Legend'in kim olduğunu duyunca nedense hem şaşırdım hem de şaşırmadım. Aslında cidden çok belliydi kim oldugu qonwkwd UZUN LAFİN KİSASİ ALİP OKUYUN ASLA PİSMAN OLMAZSİNİZ. Biraz yüksek fiyatlı olduğu için okumak isterseniz PDF halini de bulup atarimm yeter ki okuyun
LegendStephanie Garber · Dex Yayınları · 20191,322 okunma
Jacob vs Edward ikilemine yine düşünce kızlar
2023 15. kitabı
Bayyyadır bu tarz seriler okumuyordum iyi geldi açıkçası. Kitap birincisinden çok daha iyiydi, tella en azından daha güçlü bir karakter bana göre. Yine de çoğu klişeden kurtulamıyoruz. Mesela tella ne zaman tehlikede olsa ya dante ya vale(jacksi vale diye çeviren çevirmene de ayrıca) kurtarıyor. Kızı ikisi de bir türlü rahat bırakmıyorlar. TELLA CHOOSE ME, PıCK ME diye dolaşıyorlar. Ben de twilighttan beri jacob sendromu var o yüzden Valeciyim maalesef. Olmayacakları çok belli, kız sevmiyor da ama napalım. Scarletti zaten sevmemiştim bu kitapta kızı hepten yerle bir etmişler. Ben bu kız karrrdeşimmm canımmm benim senin için dünyam yansın ilişkilerini de anlamıyorum bu kitaplarda. Yazarların kız kardeşleri mi yok anlamıyorum ki. Hiç mi kavga etmiyor bu kardeşler. Hiç birbirlerine yaw scar/tella sen salak mısın topla kendini demiyorlar anlamıyorum. Bir de yazarın elbiselere olan ilgisi bazı yerlerde ne alaka şimdi bu elbise dedirtti. Kadın macerada orda burda koşuşturuyor giydirsene rahat bir pantolon bir şey. Gelen giden kıza kutuda elbise yolluyor. Yok dekoltesi öyle, rengi şöle, yırtmacı şöölee. Ee nası koşcak kız bu elbiseyle?? Neyse kitap overall keyifli, cheesy olsun, yakışıklı erkekler arasında kalalım, biraz da gizem olsun diyorsanız okunur. Ve son bir nokta MY LOVE'I AŞKIM DİYE ÇEVİREMEZSİNİZ YA VERMİYOR AYNI HİSSİ İŞTE hayatım birtanem güzelim filan diyr çevirin cringe oluyorum vale ya da dante her aşkım dediğinde
LegendStephanie Garber · Dex Yayınları · 20191,322 okunma
Caraval evrenine cüretkar bir ana kız karakter
2026 30. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2026 21:44
Bildiğiniz üzere bu kitabın ana karakteri Scarlett değil Tella’ydı. Caraval’ın sonlarında Tella’yı aman aman sevmediğim için o kadar da seveceğimi düşünmemiştim bu kitabı ama beni yanılttı. Hatta
2024 107. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2024 00:00
Serinin ikinci kitabı Donatella'nın Caraval oyunun yeniden başlaması şerefine Yabandili Şatosunda verilen baloda uzun süredir mektuplaştığı "bir dostun" orada onunla buluşursa onları
Fantastik

Stephanie GarberYazar · 6 kitap
Twentieth Century Fox tarafından film hakları alınmış ve 25 ülkede hakları satılmış olan Caaraval’ın yazarı Stephanie Garber Northern California’da yaratıcı yazarlık dersi vermektedir.