“𝒪̈𝓁𝓊̈𝓂𝓈𝓊̈𝓏𝓁𝓊̈𝑔̆𝑒 𝒾𝒽𝓉𝒾𝓎𝒶𝒸ı𝓂 𝓎𝑜𝓀. 𝒮𝑒𝓃 𝒷𝑒𝓃𝒾𝓂 𝓈𝑜𝓃𝓈𝓊𝓏𝓁𝓊𝑔̆𝓊𝓂𝓈𝓊𝓃.”
❝ …𝓫𝓲𝓻𝓲𝓷𝓲 𝓲𝓼𝓽𝓮𝓶𝓮𝓴, 𝓸𝓷𝓾 𝓼𝓮𝓿𝓶𝓮𝓴𝓵𝓮 𝓪𝔂𝓷ı 𝓼̧𝓮𝔂 𝓭𝓮𝓰̆𝓲𝓵𝓭𝓲. ❞𓆩𓆪
•𝐬𝐩𝐨𝐢𝐥𝐞𝐫 𝐢𝐜̧𝐞𝐫𝐞𝐛𝐢𝐥𝐢𝐫•
Stephanie Garber, bize sadece sihirli bir oyun değil; aşkın, fedakârlığın, özgürlüğün ve kaderle yapılan savaşın en şiirsel halini armağan etti.
Finale’de hissettiğim şey, artık Caraval’ın sadece bir oyun olmadığını görmekti. Perde kapanırken geriye kalan şey; cesaret, aşk ve kendi yolunu bulma gücüydü. Garber, büyüyü sahneden alıp karakterlerin kalbine yerleştirdi.
Keşke Caraval bitmeseydi. Finalde karakterler tamamlanmış olsa da, ben Caraval’ın bir şekilde devam ettiğini bilmek isterdim. Çünkü Caraval benim için yalnızca bir oyun değildi; büyünün, umudun ve hayalin gerçeğe dönüştüğü bir evrendi. Onun kapanışını görmek biraz kalbimi burktu. “Ve Caraval devam eder…” cümlesini okumayı çok isterdim.
𝓢𝓬𝓪𝓻𝓵𝓮𝓽𝓽: Serinin başından beri değişimini görmek büyüleyiciydi. Korkak, tedbirli bir kızdan; kendi seçimlerini yapan, aşkını kabullenen, güçlü bir kadına dönüşmesi… özellikle finalde onun kalbinin sesini dinlemesi…
𝓣𝓮𝓵𝓵𝓪: Özgür ruhlu, asi ve cesur Tella… Onun Legend’le olan bağı, özgürlüğe olan tutkusu ve kimliğini arayışı bana kitabın en heyecan verici yanını verdi.
𝓛𝓮𝓰𝓮𝓷𝓭: Büyünün ardındaki o koca sır. Bir yanı kalpsiz, bir yanı kırılgan… Onun içsel çatışmasını okumak çok etkileyiciydi. Legend’in son seçimleri bence seriye en dramatik ve vurucu noktayı koydu.
𝓙𝓾𝓵𝓲𝓪𝓷: Ahh Julian… Scarlett’in yanında hem sabırlı hem tutkulu oluşuyla serinin kalbini taşıyan karakterlerden biri oldu benim için. Onun Scarlett’e olan sevgisi, vazgeçmemesi, küçük anlarda bile hissettirdiği sadakat… Finalde özellikle Julian’ın Scarlett’le birlikte verdiği kararlar içimi titretti. Çünkü Caraval’ın büyüsü sönse bile, onların sevgisi en gerçek büyüydü.