Chris Carter / Haçlı Katil
Aksiyon, macera, gerilim ve gizemin yer aldığı harika bir polisiye. Yazarın suç psikolojisi uzmanı olması, hem psikolojik tahlillerin ustaca kaleme alınmasını hem de olay örgüsünün kusursuz ilerlemesini sağlamış. Akıcı ve soluksuz bir okuma deneyimi oldu.
Vahşice öldürülen bir kadının cesedinin bulunmasıyla olaya Robert Hunter ve “Çaylak” dediği ortağı Carlos Garcia dahil olurlar. Kadının bedenine, önceden yakalanıp idam edilmiş “Haçlı Katil” adını verdikleri seri katilin sembolünün kazınması beraberinde bir sürü soru işareti getirmişti. Karşılarındaki taklitçi bir katil miydi yoksa Hunter’ın kabusları geri mi gelmişti? Belirli bir tipe uymayan ve aralarında ortak olan tek şeyin katilin imzasını taşıyan sembolün olduğu cesetlerin sayısı artıyor ve dedektifler bir türlü sonuca ulaşamıyordu.
Güzel ipuçları serpiştirilerek yönlendirmeler o kadar ustaca yapılmış ki, katilin kim olduğunu tahmin etmeme rağmen son ana kadar “imkansız” demekten kendimi alamadım. Kafalarda soru işaretine yer kalmayacak şekilde her detayın açığa çıktığı güzel bir finali var. Kitapta anlam veremediğim tek bir detay oldu. Onu da spoiler olmasın diye paylaşmıyorum. Polisiye sevenlerin kaçırmaması ve mutlaka tanışması gereken bir kalemi var yazarın.
Keyifli okumalar…
Haçlı KatilChris Carter · Pegasus Yayınları · 2014622 okunma
Kitaba ilk başladığımda kesin şöyledir deyip biraz ara vermiştim. Sonra devam ettim son sayfaya kadar tahmin edemedim tüm karakterler için kesin bu katil dedim özetle gerilim sevenlere tavsiyemdir kaç gündür rüyalarım bile değişti resmen
Haçlı KatilChris Carter · Pegasus Yayınları · 2014622 okunma
Yine ve yeniden harika bir kitaptı. Aslında vakit olursa bir kaç günde bitirebilirsiniz. Aşırı akıcı gidiyor. Polisiye sevenlere kesinlikle tavsiyemdir. Yazarın son iki kitabı kaldığı için çok üzülüyorum. Kurgular olaylar o kadar güzel ve zekice yazılmış ki diğer yazarların kitaplarını okurken çok basit kalıyor. Bu nedenle nasıl boşluğunu doldurucam bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum
HAÇLI KATİL ~ CHRIS CARTER
İçerik;
Polisiye & Gerilim
Dedektif Robert Hunter
Serinin ilk kitabı
Geri dönen bir seri katil
İşlenen cinayetler,kayıp kızlar
İntikam,yasak ilişkiler
18+ yaş
431 sayfa
Selam dostlar… Uzun bir seri olan #roberthunterserisi nin ilk kitabı #haçlıkatil ile seriye hızlı bir giriş yaptık. Kezban #kezbanlaokuyoruz Yorumda okumayanlar için spoiler olabilir.
Robert Hunter oldukça başarılı bir suç psikolojisi uzmanı bir dedektiftir. İki yıl önce kariyerinin en zorlu davasını çözmüş ve Haçlı Katil olarak bilinen kişi idam edilmiştir.Yeni ortağı Garcia ile tuhaf bir cinayet davası alır.Hunter davada oldukça şaşırır çünkü basınla paylaşılmayan bir bilgi bu yeni maktulün vücuduna kazınmıştır.Bu da ölenlerin ensesinde bulunan bir haç işaretidir.Peşinden gelen başka bir cinayetle Hunter, gerçek Haçlı Katil’in ölmediğini ve geri geldiğini anlar.Fakat oldukça titiz çalışan,peşinde hiçbir ipucu bırakmayan katili yakalamak o kadar da kolay değildir.Dedektif Hunter bütün dehasına rağmen olayın içinden çıkamaz.Bir gün yine katilden beklenmedik bir telefon alır, telefondaki ses ortağı Garcia’nın nerede olduğunu sorar.Hunter sıradaki kurbanın Garcia olduğunu anlar.Zamanla yarış başlamıştır.
SPOİ️️
Kitap, Dedektif Garcia’nın çarmıha girilmiş bir halde Hunter tarafından bulunması ile başlıyor.O andan beş hafta öncesine geri dönüyoruz ve olayların başlangıçından itibaren okumaya başlıyoruz.Yazar BDSM içerikli cinayetleri de Haçlı Katil yapmış gibi göstererek kurguda harika bir kafa şaşırtmaca yapmış.Asla ayrı olaylar olduğunu düşünmüyorsunuz okurken.Çünkü hikâye örgüsü de bu şekilde ilerliyor.Ben 170. sayfaya gelince katili tahmin ettim. Kitap bitince de şüphelerimde haklı olduğumu gördüm.Ah Isabelle, ne kadar kendini saklasan da yazar bize ufacık
Haçlı KatilChris Carter · Pegasus Yayınları · 2014622 okunma
Eveeeet geldik gerilimi tansiyonu yüksek kitabımıza… Ay ben Robert Hunter a bayıldım kafamda harika yakışıklı bi adam canlandırdım o yüzden bu seriye bi baş koyabilirim gibimsi. Gerilimi yüksek hareketliliğin bitmediği gayet akıcı bi kitap herkese tavsiye ederim
**Spoiler Alert!!!**
Ağır spoiler içerir!!!!!
Belki inanmıycaksınız ama ben isabellayla tanıştıkları ilk andan itibaren baş şüpheli olarak onu görüyodum hem ciddi bi ters köşe bekliyodum hem de hareketleri ve ifadesi falan çok şüpheliydi. Öldürme biçimi çok sert ve rahatsız ediciydi ama kadın sonunda kendine de aynısını yaptı deli yani ama travmatik bi hayatı olmuş baya onu da suçlayamıyorum suçlamalı mıyım acaba ıdk suçlu tabii ki de ama benimki de soru mu. Çünkü neden söyleyeyim işlediği cinayetlerdeki hiç kimse onun acılarının sebebi değildi eğer jürilere yapsaydı işkenceli ölümü anlardım ama sırf jürilerle bağlantıları var diye işkenceyle ldürmesi adil değil eğer direkt jürilere yapsaydı anlardım da bu baya sadist zevkler içeriyo
Vay vay vay.....
Robert Hunter ballı çöreğim okuma dünyama ne iyi ettin de geldin, niye bu kadar geç kavuştuk bilmiyorum ama geç olsundu da güç olmasındı, hoşgeldin, sefalar getirdin.:))
Hem dahi, hem komik, ekstradan da yakışıklı olup kendini süperman sanan bir dedektif mi yok artık, her kadının hayallerinin erkeği değil de ne.:))))
Robertcım bir yana, kitaptaki kurgu, gizem, gerilim, polisiye ve işleyiş te çok iyiydi. Suçluyu bir yerde yakalar gibi oldum ama kitabın sonuna kadar da hiç tam emin olamadım. Garcia ya da bayıldım bu arada tabi ki, bu ikiliyi devamlı okunacaklar listeme kesinlikle aldım. Son dakika golü olan şokta gerçekten ağzı açık bıraktıran cinsten bir şoktu, yine bana vay vay vay,...
Velhasılı kitabı çok sevdim ayrıca yazarın kalemini, düşünce tarzını ve kurgularındaki farklılığı da çok sevdim. Chriscim kaçış yok, bundan sonra hep benimlesin.♡
AŞIRI MİKTARDA SPOILER ICERIR.!!!
Sayfa 17 de Jenny 'nin kacirilmadan once barmen ile konuştuğu bölümde arkasinda duran ve ona "hey çekil ordan onu once ben gördüm" der gibi bakan siyah saçlı kadın aslında kitapta kadın katile dair verilmiş ilk ip ucuymus. Daha sonra Hunter siyah saçlı kadınla aynı yatakta uyanıyor bingoooo katili bulduk tamam dağılalım. İkinci defa okuyunca insan kendini çok zeki hissediyor tabii . Umarım şimdi yapacağım yorum grup arkadaşlarımın okuma bilinci ve kendine dışarıdan bakma açısından gelişimine katkı sağlayacaktır. Çünkü anlaşılmamaya devam edersem kısır döngü içerisinde karakter dedikodusu yapmaya devam edeceğiz. Katili bulmak kitap okumak değildir!!! Yazar bir suç psikoloji uzmanı kitapta okura sunacağı ilk şey bir insanı suç işlemeye iten nedenler olacaktir. Yani suçun son sayfalarda katil tarafından açıklanan nedeni okumadan "katili buldum" demek ego tatmininden başka bisey olamayacaktır. Çünkü her ne kadar şüpheli davranışlar sezmis olsak bile yıllar öncesine dayanan bir kinin sonuçlarını asla kestiremeyiz. Oysa elimizdeki tek şüphe bu kadar akıllı bir katilin Isabell 'e görünme riskini almamış olacağıydi. Dolayısı ile katilin Isabell' in etrafında dönmesi olasılığı ile isabell'in yalan söylemesi (henuz hiçbir şekilde sebebini bilmiyorken) olasılığı arasında bir bocalama yaşamaktan öteye gidilemezdi. Çok akıllıca işlenmiş bir kurgu olduğu için inanılmaz keyif verdi. Sayfa 100 de okuru bir erkek katile yönlendirme mevcutken katili bulan okurları ayrıca alnından öpesim geldi. . Peki bunu neden yazdım? İg de kitap yorumlarını okurken katili ortalarda bulduğunu iddia eden birkaç yorum okudum. Dışarıdan hissettiğim tek şey "ortalık zeka küpü dolmuş biz neden kitap okuyoruz ki " oldu. Sahi neden okuyoruz? Yazarın yazdığı karakteri
Haçlı KatilChris Carter · Pegasus Yayınları · 2014622 okunma
Işte polisiye bu dedim. Çok beğenerek okudum. Bir suç psikolijisi uzmani polisiye yazarsa siz düşünün artik nasil bir kitap olduğunu. Polisiye severlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Haçlı KatilChris Carter · Pegasus Yayınları · 2014622 okunma
Terk edilmiş bir kulübede vahşice öldürülmüş bir kadın cesedi...
Kurban çıplak bir şekilde tahta direğe çarmıha gerilmiş gibi asılı bulunur.
Yüzünün derisi canlı canlı soyulmuş ve bundan sonraki tüm işkence süreci psikopat katil tarafından kurbana bir aynadan izletilmiş...
Kurbanın ensesine kazılı, herkesin tüylerini diken diken eden bir sembol bulunur.
Bu lanet sembol 'Haçlı Katil' in imzasıdır.
Tek sorun bu psikopat katil yıllar önce yakalanıp idam edilmiştir.
Robert Hunter ya taklitçi bir katil ile karşı karşıyadır... Ya da tüm teşkilata ecel terleri döktüren katil hiç yakalanmamış ve yıllardır süren suskunluğunu bozmuştur.
Bildiğiniz tüm seri katilleri unutun!!!
Çünkü bu katil her kurbanında farklı teknikler deniyor...
Kurbanlarına maksimum acı çektirmekten ve dedektifler ile oyun oynamaktan keyif alıyor.
Kurbanlar bu katilin eline düşmektense, bir an önce ölmek için can atacak.
#haçlıkatil daha ilk sayfadan okuru etkisi altına alan kitaplardan. Hani kitabı okurken her detay gözünüzün önünde canlanır ya... Film etkisi yaratır. Detaylar ne kadar ürkütücü olsada kaçışınız yoktur. İşte #haçlıkatil o kitaplardan. Katil resmen öldürme şöleni sunuyor okura. Aaa ben birini öldürdüm ama kolaya kaçıp, hepsini aynı metotla öldüreceğimi düşünmediniz? değil mi diyor...
Ve her cinayette bizi ve dedektifleri şoka sokuyor.
Robert Hunter zekası ile göz dolduruyor. Onu ortağı ile okumak, birbirlerini tamamlamaları şahaneydi. Ben seriye her zamanki gibi bodoslama dalıp #kanlıselfie ile başladım. Sonunda ilk kitap ile geldim. yazar bilgi birikimini kitapta konuşturarak şov yapmış. Detaylar her şey tek kelime ile muhteşemdi. Polisiye-gerilim severlerin neden vazgeçilmezi olduğu belli.
Tek sitemim yayınevine. O kadar çok yazım hatası vardı ki... Yayınevinin kalitesine
Haçlı KatilChris Carter · Pegasus Yayınları · 2014622 okunma
Suç psikolojisi uzmanı polisiye yazarsa nasıl olur?
Kitabı elimden bırakamadan olayların arasındaki geçişlerde ufak bir ipucu bulmaya calışarak çevirdim sayfaları.
Dedektif Hunter ve Garcia kan donduran cinayetleri işleyen bir seri katilin peşindeler ve ellerinde hiç bir delil yok.
Suçlu psıkolojinine dair anektotların bolca oldugu kurgusu muazzam bir kitap. Chris CarterHaçlı Katil