Dedektif Adam Fawley Serisi - 1

Olimpos Yayınları
Orijinal Adı:
Close to Home

2025 53. kitabı
Adam Fawleyı ve ekibini uzun zamandır okumak istiyordum ama kısmet bugüneymiş. Kitabın anlatımındaki zaman geçişlerinin belirsizliği ve anlatıcının kim olduğunun anlaşılamaması çeviri beceriksizliği yüzünden miydi bilemiyorum ama baya sıkıntılıydı. Döngünün ve kimin kim olduğunun mantığını çözdükten sonra ise kitap baya heyecanlı ve keyifli olmaya başladı. Ve o son yok mu o son, yok artık.... Asla tahmin edemedim, sırf o sondaki bomba bile kitabın değerini iki puan arttırdı diyebilirim. Kitabı bitirince de vicdanen gerçek şuçlu kimdi hiç bilemedim, herkes hem mağdur hemde suçluydu galiba. Kitabı sevdim, ekibi sevdim, Adamın kusurlu olmasını ve hatalar yapmasını sevdim. Yani seriye devam edeceğim kesin.
Kitap Yorumu
Daisy Mason Nerede?Cara Hunter · Olimpos Yayınları · 2022957 okunma
BUNUN SONU İYİ BİTMEYECEK!
2024 7. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2024 03:24
Dedektif Adam Fawley serisinin ilk kitabı. Merak uyandıran ama heyecanı olmayan bir polisiyeydi benim için. Geçmiş-gelecek şeklinde okuyoruz kitabı. Kitap içindeki tweetler, facebook haber detayları güzeldi bence. Finali çok iyiydi. Sırf finali için 7’den 8’e çıkardım puanımı. KONU: Mason ailesi evlerinde bir parti verir ve 8 yaşındaki küçük kızları Daisy’nin bir anda kaybolduğu anlaşılır. Dedektif Adam Fawley, Daisy’i ararken Mason ailesinin gariplikleri ve sırları ortaya çıkar. Herkesin bir sırrının olduğu bu evde Adam Fawley kime güvenecektir? Daisy Mason nerededir?
Daisy Mason Nerede?
2023 28. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2023 04:24
Herkese Merhaba, Yine herkesin beğendiği ama benim beğenmediğim bir kitap oldu. Valla çevirinın aşırı kötülüğünden herhalde okuduğumu zar zor anladım. Kitaptaki olay gerçekten iyi ondan ötürü 6 puan verdım yoksa 4 vericektim. Kitap daldan dala atlıyor, başrol dedektifi okurken bir bakıyorum başka birine geçmiş onun düşünceleri okuyoruz. O kadar karışıktı ki, olayların akışını mahvetmış bence. Bide BA-NA-Ne twıtter yazişmalarından, ne olaya katkısı vardı nede gizemli bir şey, boş boş sayfa doldurmak olmuş. Bide gereksiz bir şey daha vardı her dedetifin hayatı ve düşünceleri zaten okurken kimi okuyorum diye anlamaktan kitaba giremedim,bir bakıyom başrol olan adamı okuyorum bir bakmışım megerse yanındaki adamın düşünceleri okuyorum. Beğenmedim. Şimdi bir şey daha diyeceğim, kaçırılan 8 yaşındaki daisy bu kadar itici , sevimsiz bir cocuk olamaz. Kendi psıkopat annesi ve sapık babasının gelecek versiyonu gibiydı valla, o yaşta belli etmış kendini ve sonu evet beni şok etti ama dedim ki bu muydu yani, dedektiflerin tam bir aptal olduğunu anladım yani.... Üzüldüğüm bir tek erkek kardeş Leo'du, neyse onun hayatı düzene girdi. Gerisi boş, yok suçluları cıkmış, hakettıklerı oldu fılan hiç geçmedi bana... neyse işte ikinci kitabı okumayı düşünmüyorum. Yazarın yazım tarzını hiç beğenmedim. Tavsiye ben etmiyorum.
Polisiye / Gerilim
2025 277. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2025 14:54
Dedektif Adam Fawley Serisi 1. kitabı, bir solukta okunan akıcı bir polisiye kitabı arıyorsanız bu o kitap, bir süre sonra artık olayın o kadar içine kapılıyorsunuz ki çözmek için her detayı araştırırken buluyorsunuz kendinizi… Konusu: Canal Malikaneleri’nde anne ve babaları bütün komşularıyla parti sorasında 8 yaşındaki çocukları Daisy kaybolur. Daisy’nin anne, baba ve kardeşi Leo ile konuşulur ama onlarında sakladıkları sırlar açığa çıkacağından habersizdir.
2023 29. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2023 08:07
'Daisy Mason Nerede' etkileyici kapağından dolayı uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı ve elime geçer geçmez okudum. Öncelikle söylemeliyim ki merak uyandıran, sıradışı ve sürükleyici bir hikayesi var. Ancak bazı eksileri de var ki onlardan bahsetmezsek olmaz. Adam Fawler serisi diye geçse de aslında olayı araştıran 3-4 kişilik bir ekip ve Adam Fawley dahil hepsi son derece silik ve yüzeysel karakterler. Biraz spoiler içerecek ancak hayatın olağan akışına aykırı durumlar var örneğin 8 yaşındaki Daisy'nin doğumgünü partisinde kızın kayıp olduğunu aslında partide hiç bulunmadığını annesi, babası, kardeşi, komşuları, yakın arkadaşları,vs. dahil hiç kimse fark etmiyor hepsi bir güzel eğleniyor nerdeyse ertesi gün fark ediliyor. 8 yaş çocuğunun asla kullanamayacağı diyaloglar kullanılmış anlaşılan yazar çocuklardan biraz uzak. Her on onbeş sayfada bir karşımıza çıkan sosyal medya mesajları da son derece sıkıcı ve gereksiz olmuş. Yazarın ilk kitabı olması sebebiyle bu eksiler mazur görülebilir, sonuçta akıcı ve merak uyandıran hikayesi ile bence bir şansı daha hakediyor.
2025 53. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2025 20:52
Şöyle güzel gerilimi olan aksiyonu bol bi polisiye okumak istemiştim.Ama maalesef beklentimi karşılayamadı.Çok fazla soruşturma vardı.Sürekli geçmişe gidilip sonra günümüze dönmek sıkıcıydı.Gerilim yönü sıfırdı.Arka fonda müzik dinlememe rağmen.Anlatım tarzı ve akıcılık idare eder seviyedeydi.Ama nedense karakterler bana çok geçmedi.Özellikle küçük kızın sekiz yaşında olması ama hiç de o yaşdaymış gibi davranmaması keyfimi kaçırdı.Söz de ters köşe hiç de öyle hissettirmedi.Hadi ama o kadar ihtimalin yanında böyle bir son mu olmalıydı?Sırf şaşırtma için yazılmış gibiydi.Yazarın diğer kitaplarını da aldığım için okuyacağım, belki bir umut diğerleri daha iyidir.
İnceleme
2023 56. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2023 11:06
Mason ailesi ; çocuklarının arkadaşları ve komşuları için evlerinde büyük bir parti organize ederler. Parti sonrası 8 yaşındaki kızları Daisy'nin ortadan kaybolduğu fark edilir. Soruşturmanın başına getirilen dedektif Adam Fawley ve kalabalık ekibi; ipuçlarının peşinde aile sırlarının ve karanlık geçmişlerin açığa çıktığı, travmatik yaşantılar ile yüzleşmelerin gerçekleştiği bir keşif sürecine adım atarlar. Çok sayıda karakterin rol aldığı ancak derinleştirilmediği,farklılıkların belirgin işlenmediği, duyguların yansıtılmadığı bu hikayede, ulaşılan sonuçlar ve kurulan bağlantıların akıcı bir netlikte verilmediğini düşünüyorum. Çocukluk döneminde yaşanan değersizlik, yalnızlık, akran zorbalığı, farklılıkların kabulsüzlüğü ve aidiyet hissinin yoksunluğu gibi olgular ile sosyal medyanın düşmanlığın kolaylıkla ve sonuçları düşünülmeden yansıtılan bir platform olduğu vurgusuna değinen bu kitap zihin yormadan okunsa da; benim için akıp giden ve merak uyandıran bir işleyişe sahip değildi. Akışkan bir işleyişin eksikliğinin giriş kitabı olmasından kaynaklandığı düşüncesi ile ikinci kitabı da okuyacağım.
2025 51. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2025 09:59
"Gerçeği söylemek her zaman en iyisidir." Ailesinin verdiği partide kaybolan 8 yaşındaki bir kız çocuğu: Daisy Mason. Yani en azından anne-babasının söylediği bu şekilde. Dedektif Adam Fawley ve kalabalık ekibi önce ailesi sonra okul ve çevresini sorguya çekerken bir tuhaflık olduğunu fark ediyor; Daisy o partide hiç bulunmamış, kostümü başka bir kız çocuğu tarafından giyilmiş. Ekip ipuçlarını takip ederken geçmiş ile gelecek arasına ilmek ilmek işlemiş sırları birer birer çözerken travmatik olaylar ve yüzleşmeleri beraberinde getirir. Kitap, çocukluk döneminde yaşanan akran zorbalığı, yalnızlık hissi, sosyal medya düşmanlığı, anne-baba ilişkisi ve eksikliğinde yaşanılanlar üzerine değinilerek önemsenmeyen çocukluk travmalarının yetişkinlik hayatımızı da şekillendirmesi üzerine ders verir nitelikte. Cara Hunter 'ın yazdığı Adam Fawley Serisi 1. Kitap ile oldukça akıcı bir dilde yazılmış, sayfaları geçtikçe gerilimin doruklarda hissedildiği soluksuz okunabilecek bir kitap. Serinin diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum. Gerilim-polisiye seven herkese okumasını önerir, keyifli okumalar dilerim.
2026 1. kitabı
Okunma: 21 Mart 2026 17:06
Kaybolan 8 yaşında Daisy adındaki bir kızın hikayesi anlatılıyor. Cara Hunter dan okuduğum ikinci kitap. Konusu ilgi çekici olmasına rağmen kitaba bir süre odaklanamadım. Bu aralar okumakta güçlük çekiyorum belki bu yüzdendir. Belki çeviri kaynaklı ya da yazarın stiline alışamama kaynaklı olabilir. Biraz zorladıktan sonra gerisi bir gecede bitti gitti. Gerçekten akıcıydı. Yıllardır polisiye okurum, sağlam bir okuyucu olduğumu savunurum Genellikle sonları, katilleri doğru tahmin ederim. Bu sefer de tahmin ettim, tüm kitabı "Kesin bu yaptı, şu şekilde yaptı" şeklinde okudum. Hatta tahmin ettiğim için de sıkıldım kitaptan. Ancak son sayfayı okuyunca çok şaşırdım. Bunu tahmin etmemiştim, bence güzel düşünülmüş farklı bir sondu. Sırf sonu için bile okunur. Yazarın metin içinde sosyal medya kullanması farklı bir deneyim yaşatır. Bazı okurlar için hoş olmayabilir. Ancak benim de zorlandığım kısım her karakterin kafasından geçen düşüncelerin okuyucuya iletilmesi ve bu düşüncelerin bir sonuca ulaşamaması. Sonuca ulaşmıyorsa neden okudum ki? Belki bir seri ve serinin ilk kitabı olduğu için böyledir. Diğer kitapları da okununca bu düşünceler bağlanacaktır. Genel anlamda beğendim, RS'den çıkmak için bence güzel bir roman. Bence bir şans verilebilir. İyi okumalar dilerim. 🩷
2023 31. kitabı
#kitapyorumu #seldaileoku Bu kitap için ne desem bilemedim. . Polisiye tarafı olsun, verilen mesajlar olsun gerçekten güzeldi ona diyecek lafım yok ama gelin görün ki mantığıma ters düşen bir durum vardı. 8 yaşındaki bir kız çocuğu neler yapabilir desem ne düşünürsünüz? İşte zurnanın zırt dediği yerde tam burası oldu. Sanki 18 yaşında birini okudum. Daha doğrusu yazar okutturdu.Bir türlü yaşını kabullenemedim. Güler misin ağlar mısın? Ankara zaten ayaz, balkona çıksam hipotermi geçiriyorum. Sağolsun yazar bu durumuma misilleme yaptı.Sayfalar ilerledikçe daha da vahim bir okuma oldu. Beğendiğim yerler de oldu. Dibi bulduğum yerleri de gördüm. Polisiye aşığı birine bu zulmü reva gören yazara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Benim için eh işte dediğim bir okuma oldu ki, polisiye kitaplarını elime alırsam bitirmeden kapağını kapatmam. Kitap 4.günün sonunda ancak bitti. . Kitabın sevenleri olduğu kadar sevmeyenleri de var. Bu durum kişiye göre değişir. Ben sevmeyen taraftayım. Acı gerçekler... Umudum ikinci kitapta... Eğer ki onda da böyle mantıksızlık okursam, bu sefer yazarı hipotermiye ben sokarım.İnşallah yazar beni bu dediğime pişman eder. . Polisiye kitaplara yeni başlayanlar için ideal, ama benim dişimin kovuğuna bile girmedi. Tavsiye edersem, bende iz bırakan polisiye kitaplara haksızlık etmiş olurum. Ben diyeceğimi dedim. Karar size kalmış.
Polisiye / Gerilim

Cara HunterYazar · 1 kitap
Kara Hunter, İngiliz edebiyatının tarihine çoktan başarılı bir çok satan yazar olarak girmiştir. Kitapları, hikayenin hızlı dönüşleri, canlı karakterleri ve beklenmedik sonlarıyla ayırt edilir. Kara Hunter, İngiliz Oxford yazarı Lynn Sheppard'ın yaratıcı takma adıdır. Kızın erken biyografisi ve ailesi hakkında çok az şey biliniyor. Kara çocukluğundan beri okumayı çok severdi, bu da okul seçimini etkiledi - dünyanın en iyi Oxford üniversitelerinden birine girdi ve edebiyat alanında yüksek lisans derecesi aldı.