2021 7. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2021 03:31
Bu kitabı 678 okur yarım bırakmış. Bir insan böyle bir kitabı niye yarım bırakır ki? Stefan Zweig'ın en sürükleyici ve sürprizli kitabı bana göre. Alırken ve okumaya başlarken bu kadar etkileyici olabileceğini düşünmemiştim hiç. Beynimin kıvrımlarına işledi sanki.
SatrançStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020279,7bin okunma
Ustaca yapılmış, tam bir psiko-analiz benim için. Hayran olunası. Esasen iki ana karakter analiz ediliyor. Biri egosunu tatmin etmek için kazanmak isterken diğeri, kendisiyle verdiği savaşı kazanmak için... Okurken iki karakter de olabiliyorsunuz. Yapılan betimlemelerle her anı gözünüzde canlandırmayı başarıyor bence. Her şeyden vazgeçmiş, kötü durumda hissedenlerin okuması gerektiğini düşünüyorum. Ben Doktor B karakterinin yazarın biraz da kendisine hitap ettiğini düşündüm. Kişisel gelişim kitaplarına taş çıkarır. Yazarın intihar etmeden önceki son kitabı olması ayrı bir merak konusu. Size katılıyorum. Sağlıcakla.
Sema ÇETİNKAYA
Ne güzel anlatmışsınız. Psiko-analiz konusunda bu kadar başarılı olmasının en önemli sebebi ölmeden hemen önce yazmış olması bence. Gerçekten beynimin kıvrımlarına işledi okurken. İyi okumalar 😊