00.00 Biri Sizi Düşünüyor
2021 3. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2021 23:27
Büyük oranda beğeni toplayan bu kitap, benim de ilgimi çekmekte muvaffak oldu. Ben de okumak istedim. Yalnız, kitabı sevip sevmediğime karar veremedim. Oysa ki okurken kitaptan nefret ettiğimden o kadar emindim ki. O yüzden bahsettiğim bu ikilemi sizlerle beraber çözmeye karar verdim. Öncelikle anlatım akıcı denebilecek nitelikte yazılmıştı fakat beni pek de içine çekmedi. Oldukça fazla tekrarlama vardı; ancak ben, yazarın anlatımını zaman içinde düzeltebileceğine inanmaktayım. Kitapta çok güzel sözler vardı. Hepsini yayınlayamayacağım ama kendime not aldım:)) Tumblr olayını gereksiz buldum. Amacının genç kitleye hitap etmek olduğunun ayırdındayım, ama şahsen be de bu kitle içerisinde bulunmaktayım ve Tumblr'ın uzun bir zamandır ölü denecek kadar az kullanıldığını belirtebilirim. Ödeve ne oldu Allah bilir. Belki de ben sayfa atlayarak ilerlediğim için arada kaçırmışımdır, fakat koca dönem boyunca salt filmi izleyip kitabı okumayı başardılar. Karakterlere gelecek olursak; Uğur: Gereksiz ve ezik Ecem ile sohbet: Ben: Annen alkolik mi? Ecem: Evet. Ben: Ee? Ecem: Ne "ee"si? Ben: Yani sonra ne oluyor annene? Ecem: Hiç. Ben: Niye bu konu hakkında bilgi sahibi olduk peki? Ecem: Ben de alkolik olayım diye. Ben: E sana ne oldu? Ecem: Hiç. Ezel: Çok sıkıcı ve hiçbir olayı yok. Nazlı ve Ezel'in hiç beraber olmasını düşlemedim. Yazışmalarının çok tatlı olduğunu düşünenler var. Bana kalırsa çok yavandı sohbetleri. Eğer Ezel'i sevseydim onun hakkında daha çok bilgi arayışında olurdum. Üstünde çok durulmamış. Nazlı: Başta bir kontrol manyağı inek iken sonradan üç farklı karaktere bürünen ey Nazlı! Beni kitaptan soğuttun. Beni de "öldürdün" kendi deyişinle. Kitabı yakasım geldi ama yakmadım, çünkü biliyordum ki sen sorunlusun. Bir sorunun var. Zaten yazar ters köşeyi yapınca kitap benim için bitti. Sonrasını okumamış gibi davrandım. Sonunda herkes kendi yoluna gitse, Ezel ve Nazlı hikayesi bitse olaydı. Gizem ve Erdi: Sırf bir arkadaş grubu oluşsun diye yaratılmış karakterlerimiz. Kitabı "Ay benim cıvıltılı, tatlı, hoş ve çerezlik bir kitap okuyasım var." düşüncesiyle almayın. Kapağa aldanmayın, çünkü ben aldandım. Hatta ve hatta kitabı bitirdikten sonra Jane Austen okumayı planlıyordum ama nerde?Depresif ve yavan bir tat bırakıyor mutlu bitmiş olsa bile. Ya da bana öyle geldi. Her nasılsa bu kitabı sevmeme iten bir güç var sanki. Belki de popülarite. 'O kadar saydırdın kitaba. Nasıl oluyor o?' diyeceksiniz. Doğrusu ben de bilmiyorum. Belki de sonu ben farkında olmadan beni kitaba bağladı ve o sıcaklık arayışımı sonlandırdı. Eksik ve geliştirilebilir bir kitap ama okunabilir. İyiydi.
00:00 Biri Sizi DüşünüyorN. G. Kabal · Ephesus Yayınları · 20208,6bin okunma