Kitabın ruhuma bıraktığı kırıntılar ;
2021 4. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2021 01:19
Yakıcı Sır, Çapkın bir adam olan “Baron” bitmek bilmeyen flört etme sevgisi, takıntı haline gelir ve her ortamda flört edecek birilerini arar, bu onun için bir tutkudur adeta. ————————————————— Avusturya alplerine tatile gelen Baron, canı sıkılıp lobiye iner ve kendisine bir av aramaya başlar.Fakat o avı bir türlü bulamaz tam o sırada 12 yaşındaki bir çocuk(Edgar)kadrajına girer.Çocuğu gördükten sonra mutlaka annesinin(Mathilde)’ de otelde olduğunu düşünür. ————————————————— Kitap Baron’un, Edgar’ın annesi Mathilde’yı avlamak için onunla flört edebilmek için çocuğu aracı olarak kullanmaya başlamasıyla başlar. ————————————————— Çocuk, 12 Yaşında olmasına rağmen böyle bir adamın onunla arkadaşlık kurmasına hem şaşırır hem çok sevinir.Zweig bu çocuğun psikolojisini öyle güzel anlatmış ki... Baron’un Edgar’a göstermiş olduğu ilgi alaka çocuğu öyle mutlu etmiştir ki birden 10-20 yaş büyümüş ama aynı zamanda şımartılmak için ve ilgi istediği için Baron’un peşinden hiç anlatmaz.Baron aslında kaleyi içten fethetmeye başlamış oluyor. ————————————————— Bir şekilde Edgar’ın annesiyle tanışır ve Baron amacına ulaşır.Edgar’ı bir sümüklü peçete gibi kullanıp bi kenara atmıştır bile.Çocuk şaşırır birden bire ilgi manyağı olmuş ve birden bire değersizleşmişti.Çocuk bu davranışın sebebini arar ve bir dedektifin olay yerindeki ciddiliği gibi bu işe el atmaya çalışır, bu davranış bozukluğunun sebebi neydi?Yanlış bir şey mi yapmıştı?İstemeden Baron’un kalbini mi kırmıştı.Baron hadi neyse ama Mathilde’ya ne yapmıştı?O da birden bire değişmişti.Gittikçe hor davranıldı, yasak buluşmalara şahit oldu, sürekli kandırıldı ve gizli gizli buluşmalara sebep olan, istenmeyen bir kişi oldu.Ve biz bu karakteri doyasıya Zweig’ın güzel kaleminden okuduk..
Yakıcı SırStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202551,3bin okunma