2021 2. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2021 16:55
Dünya klasikleri arasında bir baş yapıt! ~Kitabın kalınlığından gözünüz korkmasın içeriğiyle, akıcı diliyle sizi öyle bir büyülüyor ki elinizden bırakamıyorsunuz. Hatta bitirdikten sonra hayatımdan bir Karamazov ailesi geçti dedim. Kahramanların karakter analizleri ve olay örgüsü ilmek ilmek işlenmiş kitabın satırlarına ki bunu okurken hissedeceksiniz. İçerikten bahsedecek olursam; Babaları olan Fyodor Pavloviç ve birinci eşinden olan Dimitri Fyodoroviç ile ikinci eşinden olan İvan ve Aleksey Fyodorviç arasında gelişen sevgisizliğin tetiklediği çıkar çatışmalarına değinilmiş. Üstüne üstlük baba ve oğulun Gruşenka isimli acılarla yoğrulduğu için hayatı tiye alan bir kadına aşık olmaları kurgunun ama teması. Bir ailenin içinde gelişen ölüm, aşk, kıskançlık gibi olayları Dostoyevski ustalıkla okuyucuya sunuyor. ° Küçük bir tavsiye vereyim; okumaya başlarken karakterlerin isimlerini bir kenara not alın. Rus isimler kafa karıştırıcı olabiliyor.
Karamazov KardeşlerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202545,3bin okunma